Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Нов връх в простотията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Нов връх в простотията

Във списъка липса един наистина велик българин. Алексис Вайсенберг. Вярно, че е с еврейски произход(майка българка, баща българси евреин), но все пак си е българин.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"еврейството" се предава по женска линия, така че след като майка му е българка не е никакъв евреин...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от IvO™

О, няма проблем, Lazy Dog - просто се качи на един самолет и го насочи към парламента!
    Името ти ще се увековечи, гарантирам ти!....

Тюххх, маа му стара, разкри ме :Super:
    Верно е, че искам да остана сред великите . Само че сбърка с малко, не случайно съм си избрал такъв псевдоним (Lazy dog). Всъщност исках да напиша Lazy god, ама пуста скромност ... :coolsmiley:

5. Тук е от
    Feb 2005

На бас че Азиш ще бъде в десетката, ако не и на първо място

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    "еврейството" се предава по женска линия, така че след като майка му е българка не е никакъв евреин...
    Да,убедил съм се лично

7. Тук е от
    May 2006

Това проучване не важи без сусамския поп и композитора на : СЕЛСКАТА БАНЯ..... изобщо голям КЕФ е да живееш в НРБ на РЪБЪъъъъ !
    Това ТАКА ЩЕ продължава докато им се разрешава да се гаврят с нас!!! Време е да го събудим! От мнооооооого дълго време лъва спи... :knuppel2:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Вече имаме възможност да влияем върху класацията, т.е. гласувайки на адрес
    http://velikite.bg/index.php?p=3
    може колкото искаме пъти да предлагаме хора, достойни според нас, да бъдат включени в списъка на Великите Българи. Гласува се до края на ноември 2006, така че има време. Понеже са важни само първите 10 в списъка по брой гласове, ако се обединим около 10 кандидатури на достойни хора и гласуваме всички само за тях, и тъй като сме доста на брой може да обърнем класацията :coolsmiley:
    Ето моите предложения:

1. Хан Аспарух
    2. Цар Борис 1
    3. Цар Симеон 1
    4. Цар Иван-Асен 2
    5. Патриарх Евтимий
    6. Паисий Хилендарски
    7. Васил Левски
    8. Христо Ботев
    9. Иларион Макариополски
    10. Иван Вазов

Разбира се има и безброй други, за един народ на повече от 1300 год. е трудно да се изберат само 10 велики личности, но по правилата на играта са важни само първите 10. Дайте и вашите предложения и да изберем някой наистина Велик Българин

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз ще "наблегна" на Васил Левски

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

идеята е... амбициозна, но това означава да се играе по тяхната свирка

цялата класация е ТЪПА, защото не можеш да избереш един човек и да кажеш "е те тоя е баш пича на всички времена". човешката дейност не се свежда само до копане на картофи, или до рисуване на картини, че да се слагат всички в един кюп

кой е по-велик писател - шекспир или азимов?
    кой е по-велик музикант - паганини или майкъл джексън?

аз няма да сравнявам левски с панчо владигеров, който иска - да го прави

----------------------

не ви ли е идвало на ум да анализирате малко, аджеба за какво се прави това малоумие?

1. идват президентски избори
    2. първата негативна реакция беше присъствието на доган в списъка
    3. доган е в управлението
    4. тройната коалиция - БСП е в управлението
    5. първанов е "ляв" президент (първосигнална реакция на хората, които не следят изявите му)
    6. първанов е лош
    7. бойко срещу първанов
    8. виж точка 6

не е параноично, не е конспиративно - така се манипулират масите. ти създай негативно отношение към съседа на врага си и бъди убеден, че и врагът ти ще го отнесе към един по-късен момент... но ти си чист!

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    идеята е... амбициозна, но това означава да се играе по тяхната свирка

цялата класация е ТЪПА, защото не можеш да избереш един човек и да кажеш "е те тоя е баш пича на всички времена". човешката дейност не се свежда само до копане на картофи, или до рисуване на картини, че да се слагат всички в един кюп

кой е по-велик писател - шекспир или азимов?
    кой е по-велик музикант - паганини или майкъл джексън?

аз няма да сравнявам левски с панчо владигеров, който иска - да го прави

----------------------

не ви ли е идвало на ум да анализирате малко, аджеба за какво се прави това малоумие?

1. идват президентски избори
    2. първата негативна реакция беше присъствието на доган в списъка
    3. доган е в управлението
    4. тройната коалиция - БСП е в управлението
    5. първанов е "ляв" президент (първосигнална реакция на хората, които не следят изявите му)
    6. първанов е лош
    7. бойко срещу първанов
    8. виж точка 6

не е параноично, не е конспиративно - така се манипулират масите. ти създай негативно отношение към съседа на врага си и бъди убеден, че и врагът ти ще го отнесе към един по-късен момент... но ти си чист!
    :Super:

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Бе то от много мислене и малко деиствие сме се докарали до тука....
    Дори и да е така както казваш - какво предлагаш - да не гласуваме - и какво ще променим с това? Масите няма да се манипулират ли?
    А според мен точно ако по някакъв начин повлияем на "избора" ще сме участвали и в манипулирането за което споменаваш. - което е по-добрия вариянт според мен.
    Идеята не е "да сравнявам левски с панчо владигеров" - а всеки сам да прецени за себе си кой заслужава титлата "Най-велик Българин".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    ...
    Идеята не е "да сравнявам левски с панчо владигеров" - а всеки сам да прецени за себе си кой заслужава титлата "Най-велик Българин".
    Идеята е някъде там около това, което е казал FearMe. Повече докарва на простотия от типа ББ.

Може да се потърси и нещо положително все пак. Да се надяваме, че ще си изясним поне понятията. Например:

Първо "Кой е българин?"
    Доган, етническият турчин, дали е такъв?
    Фердинанд българин ли е?
    Джон Атанасов някога да е казвал, че е българин? Ми той дори не е роден тук! За България казва: "Хората на баща ми ме посрещнаха топло...". По тая логика Джордж Буш е англичанин, а Кондолиза сигурно е анголка?
    Кристо го е срам от българите и България. Но са го включили под името Христо Явашев. То такъв няма мноооого отдавна.
    ...

Второ "Какво значи велик?"
    Моят любимец, Ути, какво велико е направил? Банска капама? Великоооо!
    Ами Слави? Разказва стари "софт-мръсни" вицове цветно, широкоекранно, с долби съраунд. Още по-велико!
    Гонзо? Обикалял около училище до към осми клас и после вкарал няколко гола на ЦСКА. Ама на никой друг. Най-великия!
    ...

Трето "Въобще може ли да има такова нещо като най-велик?"
    Много детски или по-скоро комерсиално ми се вижда. Освен манипулациите, де.
    "Кой е по-по-най?!" Ай, сиктир! (на най-български

Четвърто...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Приятели мои , това е само една игра. Поне аз мисля, че така трябва да се гледа на нещата. Естествено е, а и никой не го отрича, че е невъзможно да се избере един-единствен човек и той да бъде обявен за най-велик за всички времена. Не е възможно да се съизмерят нито приноса, нито възможностите, нито условията в които са живели и живеят хората с голям принос в Историята (малко патетично и с голяма буква .
    Така че който не иска - не играе. Не е задължително. Моята идея беше, играейки по техните правила, бидейки относително консолидирани, да полияем на резултата в подходящата посока. Но ако не искате - ОК. Живота продължава, не е нужно да търсите под вола теле и световна конспирация, целяща да ни направи малоумни (не че не ни правят де, макар и другояче).

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005

на Росица Кирилова пък какво и е толкова великото

Егати простотията :screwy:

18. Тук е от
    Feb 2004

Да бойкотираме поредната малоумна игра направена, за да изкара пари от СМС. Хора я се замислете може ли да се каже кой е по-велик Ботев или Левски.. или пък Бенковски, какво търси Азис, Костов, Доган, Станишев и друга подоба измет в тая класация? Не е ли това поредната подигравка с Българския народ? Ако имате дори капка останало достойноство бойкотирайте тази идиотска идея като не гласувате и не предлагате на никой за "най-велик" Българин.

Който споделя горното ако иска да разпространи този текс по icq, mail или тн..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отвертка с триъгълен връх
    От Mindbased във форум Друга битова техника
    Отговори: 5
    Последно: 10-11-09, 22:32
  2. Отговори: 1
    Последно: 04-12-06, 16:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе