Резултати от 1 до 10 от общо 10

Зам.-кмет: София вече е в екологична катастрофа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Имало надежда в рамките на два месеца проблемът да бъде решен

13.07.2006 г., НетИнфо.БГ

"София вече е в екологична катастрофа, каза зам.-кметът на София Милор Михайлов в четвъртък по Дарик радио.

Балираните отпадъци на трите площадки край София - в Требич, Кремиковци и гара Искър, трябва да бъдат извозени незабавно, обясни Михайлов. Според него това е възможно да стане на територията на изоставен от години рудник на територията на мини Бобов дол.

Зам.-кметът смята, че има надежда в рамките на два месеца проблемът да бъде решен.

Според него сметището край квартал Суходол е най-подходящата площадка за депо и тя би могла да бъде използвана за едрогабаритните отпадъци, които не съдържат биомаса. Сега почти половината от софийския боклук е хартия, пластмаса и стъкло.

По-късно през деня Столичният общински съвет реши балите с отпадъците на София ще се съхраняват на временна площадка в землището на Горни Богров. Дадено бе право на ползване на площадката на общинската фирма "Чистота Искър" ЕООД за срок от две години.

Изборът на нова площадка е заради изчерпването на капацитета на двете площадки, на които в момента се съхраняват балите - в промишлената зона на Гара Искър и в комбината "Кремиковци". Площадката е с площ 35 дка и е общинска частна собственост, уточни председателят на Комисията по инфраструктура Николай Желев. Капацитетът можел да се увеличи до 200-300 дка чрез замяна на съседни парцели.

Складирането на балите с отпадъците ще започне след публикуването на подробен устройствен план на терена, каза Желев. Предвижда се там да се съхраняват балите до приключването на процедурите за рудника "Иван Русев" край Бобов дол.

В края на май кметът на столицата Бойко Борисов и представители на партиите, участващи в Столичния общински съвет (СОС) подписаха Меморандум за общи действия по решаване на проблема с боклука на София. (Бате Бойко, ти си мъъъъжжжж... - подпис баля вдига ли?)

На срещата не присъстваха само представители на ДСБ и тогава председателят на тяхната партия Иван Костов написа писмо до Борисов, в което му направи забележка, че "отговорността за решаването на кризата с боклука не може да се прехвърли върху лидерите на парламентарните сили".

Меморандумът беше подписан и от областния управител Стефан Модев, както и от председателя на СОС Владимир Кисьов."

Линк: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=909632

Коментар:

Хайде във Варна, хайде в Бургас...
    всичките кръчми пеят за нас...
    (тъй ли беше?)

P.S. Честно казано, 'ептен нищо не разбрах!

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Зам.-кмет: София вече е в екологична катастрофа

Едно разбрах - абсолютно нищо не е свършено по въпроса с отпадъците - нито се строи преработвателен завод, нито се събира разделно, нито има дългосрочен план за съхранение на балите. Ама какво се учудвам - абсурдистан ежедневно доказва, че заслужава своето наименование.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Не знам на вас как ви се струва, но за мен това си е голям проблем, които с течение на времето си става по-голям.
    Интересното е, че където и да предложат да се складират отпадъци, навсякъде започват масови протести, въпреки големите обещани вложения в местната инфраструктура (обещани си е само обещани), следователно излиза, че няма място, просто не може да се намери, никъде където да се складира/извозва/преработва боклука на София...което само по себе си е голям абсурд.
    А и мисля, че хич не му е лесно на бате Бойко и много хора се опитват да му попречат в опита му да намери решение на този проблем, но това си е лично мое мнение, не ангажирам никой с него.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Напълно съм съгласен с DarkRose.
    Не защитавам бат' Бойко, но в момента сме свидетели на едно много мръсно представление.
    Проблема на всички, подчертавам на всички хрантутници от политическите и псевдополитическите кръгове не е "къде да е боклука на София", а е "дайте всички срещу бат' Бойко, защото лошо ни се пише, ако влезе в играта, ние ще сме вън".
    Мисълта ми е, че в момента всичко плюе Бойко защото няма място за боклука. От друга страна където и да се намери място, веднага там се изпращат подстрекатели и пак плюнки.
    Имам чувството, че и на Марс да предложи да го закара, ще се намерят веднага защитници на марсианската природа и марсианци, ако има такива.

Това е много грозно и отново затвърждава любовта ми към Пиночет и неговите прийоми.
    Вместо да се акцентира върху проблема от всички, проблема се измества с политическа цел.
    Никой не иска да вижда боклук от прозореца си, но той все пак трябва да е някъде.
    Във всеки град има сметище и с това не трябва да се злоупотребява.

Като че ли за нашата държава наистина е по-подходяща пълната диктатура с нулева политическа активност.

6. Тук е от
    Apr 2006

Шъ мъ прощавате, че съ намесвам и яз, ама като кореняк софиянец ми се сгажда напоследак. То верно, че и ба'т Бойко е една .... (познавам го лично, голем комплекс е и той, ама много голем), но понеже зе да им руча на софрата некакви поплювки зеха да страдат. Както е казал шопа - яз че си запалим кащата та да изгори на Вуте плевнята ... Та тея педери ше газят боклук из цела София, ама само и само ба'т Бойко да се не оправи с боклука им. Та така де. Гнус ме е баце, много ма е гнус... Шъ зема да си ода на село...

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Нямам много време да пиша, но набързо:

Докато се сещаме за проблемите чак когато те се превърнат в криза, ще е така. Няма стратегия за решаване на въпроса с боклука и никой нямаше да ревне за това, ако миналата година не се беше стигнало до купчините край контейнерите. Е, след като се вдигна толкова медиен шум... няма как да не се използва ситуацията от политиците. Сега което и да е решение ще става повод за какви ли не протести, блокади, живи вериги и прочее.

Един пример мисля, че ще илюстрира по-добре това, което искам да кажа.

В малко градче в Австрия (ако някой се заинтересува къде точно, ще се разровя и ще намеря подробности) е построен завод за преработка на битовите отпадъци на район с население малко под 1 000 000. И тъй като там подобни неща трудно могат да се случат без волята на населението, разбира се, това става след проведено допитване. Обаче забележете... информационната кампания е траяла... 5 години! След което, хората, убедени в ползата, подкрепят проекта. Самото изграждане става за година и половина.

Както се казва, няма да коментирам...

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@гацо бацов
    --- offtopic ---
    Боже баце... чак дъх не ми остана ...
    Толкова се вълнувам, отвсякъде ти личи, че си кореняк софиянец ...
    Какъв сленг, какво наречие, какъв столичен правопис ...
    Че и бат Бойко познава лично ...
    Е ... може би ти го познаваш лично, а той тебе никак, ама карай, в столицата е така ...
    Възхищавам ти се ...
    И на сина ми съученичките всички искат да се запознаят с истински софиянец, тц, тц, тц ...
    --- offtopic ---

10. Тук е от
    Apr 2006

@Malone: Леко баце, леко. Така е, преблема не е в изказа или в сленг-а, а в културата ни баце. Понеже Софията е най-големото село затова ще сме така. Хак ни е! Прост народ - слаба държава!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Имало надежда в рамките на два месеца проблемът да бъде решен
    Явно в ж.к. Надежда ще го складират.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от XaMaB
    Явно в ж.к. Надежда ще го складират.
    По идея на Надежда Михайлова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най-скъпата катастрофа в Света !!!
    От Mr.TECHNO във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 05-12-11, 23:22
  2. Зам.-кмет дава апартамент на фараон
    От Eddie във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 17-12-06, 11:36
  3. Отговори: 12
    Последно: 19-09-05, 15:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе