Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 29

Избиването на тюлени - политика, търговия или... спорт?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Избиването на тюлени - политика, търговия или... спорт?

Не е новина в истинския смисъл на думата, но скоро попаднах на този сайт. Заинтересувах се и намерих доста неща:
    Факти за лова на тюлени в Канада, защо и как и малко математика.
    Още информация: Това продължава и днес и информация за лова.
    Тук и тук има подробна информация за тюлените (на български език).
    Личното ми мнение: това не би трябвало да продължава да се случва. Не и в икономически добре развити страни и по този начин.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Избиването на тюлени - политика, търговия или... спорт?

Май си подхванал доста обширна тема...

Аз само ще задам един въпрос: само тюлените ли се избиват безразборно? Питам ви и отговор не искам...

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Това важи ли и за агнетата, пилетата, кравите, рибите и другите животни, от които се избиват в пъти повече бройки ежедневно? Специално сайтът от първия линк намирам за провокативен, но безполезен (нещо от сорта на котките-бонзай). Към кой да го разпращаме? Към българското правителство или към полицията? Или да прецакаме деня на приятелите си като им покажем малко кървища и заклани животни?

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

уффф.... аман с тия тюлени вече. от вчера всеки втори ми праща линк да спасим тюленчетата

природозащитник съм, признавам си без бой. но пък не съм вегетарианец. природата е устроена така, че всеки живее за сметка на друг. ние да не ядем риба тон, ама рибата тон как ще я спрем да не яде сардини, а сардините как ще ги спрем да не ядат скариди, а скаридите как ще ги спрем да не ядат планктон, а на планктона какъв кусур ще му намерим?

много жестоко било да се убиват животни за дрехи. ама предпочитате кожените якета пред изкуствената кожа, нали?
    а за изкуствената кожа наясно ли сте колко нефт отива, респективно колко отрови се отделят в атмосферата?

и всеки иска филенце, а не кренвирши от "месо", нали? защото месото от соя хич не е като истинското!

създаваме си сами фалшиви "морални" норми и претендираме това да ни отличавало от животните. дрън-дрън!

ЕДИНСТВЕНИЯТ случай, в който един животински вид се грижи за друг се нарича "симбиоза". глупаво е сляпо да следваме глупави ни, натрапени от заинтересувани хора, принципи.

това, което трябва да ни отличава от животните не е неизползването на природните (растителни и животински) ресурси, а ПРЕМЕРЕНОТО им използване, съобразено с ограничеността им!

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хората, разгледани като биологичен вид, сме месоядни. За да се храним, трябва да избиваме животи (е, може и само да ги осакатяваме - "за к'во да коля цяло прасе, като за една чорба и само един крак ми върши работа" ). Такава ни е природата. Който има проблем с този факт, трябва да се консултира с психиатър.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Клането на свине по Коледа- политика, забавление или ... спорт?
    Пиенето на ракия - политика, търговия или ... спорт?
    Коленето на ягнета за Гергьовден - политика, търговия или ... спорт?
    Варенето и боядисването на яйца по Великден - политика, търговия или ... спорт?
    Пускането на малоумни теми, измислени от още по-плиткоумни мозъци за измислени, фалшиви проблеми - политика, търговия или ... спорт?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Гьоргьовден или "Мълчанието на агнетата" по български

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

aбе тва е поредната глупост в стил "котки в буркани", целяща да залее световния интернет с ненужна информация и трафик. понякога се чудя дали осама не ги измисля тия глупости...

11. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Съгласен съм, че темата е обширна и донякъде - неприятна. Мога да приема, че на фона на останалите проблеми (и в национален и в световен мащаб) съдбата на тюлените не е от първостепенно значение. Аз самият не съм вегетарианец, не съм и активен природозащитник и приемам за нещо естествено борбата между биологичните видове и сэответно - резултатите от нея.
    Пуснах темата, защото ми струва неестествено една дейност, чрез която се е осигурявала прехраната и е гарантирала съществуването на дадена общност, да се превръща все повече в средство за развлечение и извличане на печалба. Просто попаднах на нещо, което ми направи впечатление, научих нещо ново и реших да го споделя. Личното ми участие в "спасителната акция" се изчерпва с подписването на една петиция срещу безразборното избиване на тюлените и тази тема. Според мен проблемът не е нито измислен, нито фалшив; с публикуването на тази тема не целя получаването на някакви лични облаги (т. е., нямам политически или търговски мотив)... всъщност доста се замислих, преди да я пусна. В края на краищата реших, че е по-добре да направя нещо, отколкото нищо да не правя по въпроса и да бъда пасивен съучастник.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от panevdd
    ...Пуснах темата, защото ми струва неестествено една дейност, чрез която се е осигурявала прехраната и е гарантирала съществуването на дадена общност, да се превръща все повече в средство за развлечение и извличане на печалба...
    panevdd, лично аз нищо нямам против подобна тема - просто тя наистина е страшно обширна. Това, червеното в цитата горе, е валидно също и за всяко едно сафари например и за всеки един частен ловен парк... За да се спре безмисленото избиване на животни е необходима глобална световна политика в името на това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

може ли някой да подкрепи тезата, че съществува такова нещо с нещо повече от три снимки на убити тюлени (при незнайни обстоятелства).

14.  

15. XaugyTuH
    Guest

Ония българи дето са превели сайта, вместо да ми пишат за тюлените в Канада, дето не са ги виждали и няма да ги видят, можеше да напишат нещичко например за терорът на цигани и турци над българи, из цяла България, който се разраства все повече и повече. Или пък да обърнат внимание върху ПРОциганската и антибългарската политика на нашето правителство. Ама не - развълнувала се някоя плиткоумна глупачка като и показали линка и хоп - айде да подкрепим тюленчетата.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от dark
    може ли някой да подкрепи тезата, че съществува такова нещо с нещо повече от три снимки на убити тюлени (при незнайни обстоятелства).
    По принцип не покрепям кампанията аз съм месояден.Но определено начина на избиване на тюлените е меко казано 'жесток'.
    тук има и видео

The Canadian Marine Mammal Regulations, which govern the hunt, stipulate sealers may kill seals with wooden clubs, hakapiks (large ice-pick-like clubs) and guns. In the Gulf of St. Lawrence, clubs and hakapiks are the killing implement of choice, and in the Front, guns are more widely used.
    It is important to note that each killing method is demonstrably cruel. Because sealers shoot at seals from moving boats, the pups are often only wounded. The main sealskin processing plant in Canada deducts $2 from the price they pay for the skins for each bullet hole they find—therefore sealers are loath to shoot seals more than once. As a result, wounded seals are often left to suffer in agony—many slip beneath the surface of the water where they die slowly and are never recovered.

17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Последните три дена само за тюлени чета,да не е кампания някаква?

18. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Чух , че тюленското месо било по-евтино и много по-вкусно затова сега производителите на кренвирши ни заливат с антиреклама. Долу кренвиршите , искаме месо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Търговия по интернет
    От Black Genesis във форум Анкети
    Отговори: 33
    Последно: 03-01-12, 19:03
  2. Покет за разносна търговия
    От Usera във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 05-08-08, 08:50
  3. Фирма със странна политика
    От LordOfEvil във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 04-10-05, 11:07
  4. Каква политика на сигурност...
    От HCL във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-04, 20:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе