Резултати от 1 до 12 от общо 12

Фирма със странна политика

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #1

    Фирма със странна политика

    Значи става въпрос за една провинциална фирма която за сега няма да споменавам. И като една нормална провинциална фирма и тази все още работи с отчитане на трафика и с леко измислени цени. В това няма нищо лошо, все пак става въпрос за провинция. Обаче всичко около тази фирма е меко казано съмнително....

    Преди около месец и половина имаше страхотна буря и в нашия квартал всички хъбс бяха изпушили... около 4 дена нямаше мрежа... кво остава за интернет. По-странното беше че за периода за който е нямало мрежа лично аз имах доста трафик... поисках обяснение... админа им ми каза че ще погледне... За мое най голямо учудване админа разреши проблема по уникално админски начин - просто премести всички записи от дните които нямаше мрежа в дните в които е имало, въпреки че десетки пъти е казвал че в тази система не може да се пипа. И ми заяви че този трафик съм си го правил в дните в които е имало интернет и съм се бил "заблудил" и не съм бил "видял правилно". Въпреки че имах екраните със статистиките снимани черно на бяло. Тогава много се бях нервирал и реших че не си струва за 10-15 лв.

    Тогава започнах да си отчитам трафика локално, като филтрирах лан от останалото, и проблемите изчезнаха - репортите от моето отчитане и от тяхното бяха поразително еднакви (може би защото им казах че ще го следя и локално). Всичко добре, но преди време минахме на ВПН, резултат от което беше че вече никои не можеше да си следи трафика локално поради невъзможно сложното филтриране което трябваше да се прилага. Трафика ми, и не само моя, скочи веднага с 50-60%, и тенденцията е всеки месец да се увеличава с толкова, като се има предвид че аз ползвам интернета винаги за едно и също - пощта, новини и малко чат.

    Та да си дойдем на най-важния момент - СИСТЕМАТА ЗА ОТЧИТАНЕ. Много добра система, сами са си я писали, дори дава детайлна статистика за посещаваните сайтове. Проблема обаче е че тази система, за която ни се казва че отчита БЕЗГРЕШНО, просто показва ИП-та на сайтове които никога през живота си не съм виждал, дори и такива които не съществуват. Е има и такива които ги има и ги посещавам - например имам 10 минутна сесия с google.com за която имам 50МБ трафик. Е мен ми е много интересно колко страници с резутати трябва да съм разгледал за тия 10 минути за да имам 50 МБ трафик. Глупостите не се изчерпват с това - сайтове за производство на МИВКИ, ЖЕЛЕЗАРИЯ, сайтове за ЪПЛОУД на данни, странни китайски локални ФТП-та на които хората си качват снимки на домашните любимци... ето такива са сайтовете от които идват големите трафици.

    Очевадно е че работите не са чисти, въпроса е какво да се направи по въпроса. Не им стига че продават ефтин неограничен интернет на трафик със сигурно 20-торна печалба, ами и лъжат хората допълнително... Проблема е че тук алтернативи няма - единственото което лично аз искам е да плащам за това което ползвам, дори и по техните фантастични цени.

    Според вас могат ли да се предприемат някакви легални действия срещу фирмата?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #2

    Re: Фирма със странна политика

    Globcom LTD . Май за това говориш. Каквото и да правите нищо няма да се промени. Пламен си е връзкар и няма никой да му направи мръсно.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    856
    #3

    Re: Фирма със странна политика

    Най-доброто което можеш да предприемеш е да им вдигнеш подобаващ скандал, в който си казваш какво мислиш за тях и да се откажеш от услугите им.....

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #4

    Re: Фирма със странна политика



    Ама че подвеждащо написано ! Неограничен трафик - предполагам, че става дума за неограничена скорост... и колко вдигаш max download / upload ? 2 Mbps? Повече? Определено некоректно спрямо новите клиенти !!

    И защо нямаш избор, единственият доставчик в града ли е този ?

    Не случайно те насочвам към този screenshot. Можеш да опиташ да предприемеш действия спрямо доставчика ти по Закона за защита на потребителите (подвеждаща реклама и т.н.), но по-конкретно може да ти помогне само адвокат, който е навътре в материята.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #5

    Re: Фирма със странна политика

    Aми аз много сериозно се замислям дали да не доведа някой екип специалисти да ги провери обстойно и да им посветят едно предаване. Фактите са си факти - имам трафик от сайтове които не съм посещавал.

    Колкото до тоя шот и аз не знам какво са имали в предвид. Това че пощата е безплатна може би, а може би че никой не те ограничава колко трафик правиш, стига да си го платиш после.. знам ли.. пощата по принцип е 50 мб т.е. не е неограничена.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    21
    #6

    Re: Фирма със странна политика

    *

    * *Аз пък съм юзъра на който най-странно му се яви че е посещавал немски сайтове за мифки, душове и нам си к'ви алумин-никелови лейки... Това добре, да предположим че съм ги гледал - е как маа му от един сайт който е почти без снимки, да не говорим за някфи флашове и тем подобни, за 5 мин. може да ми навърти 37 МБ трафик ... ?!
    * *Дали ако драсна едно писмо до Господари на ефира ще има ефект ?! :@)

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #7

    Re: Фирма със странна политика

    Цитат Първоначално публикувано от LordOfEvil

    ...Фактите са си факти - имам трафик от сайтове които не съм посещавал.
    А как ще докажеш, че не си ги посещавал ? Защото мисля, че ти ще трябва да доказваш, че не си (т.е. да опровергаваш доставчика си, защото той твърди, че си и може да покаже log-ове).

    @MEPHISTO, уточни малко... за същия доставчик ли става дума, и защо е този емотикон с "LOL"... мнението ти сериозно ли е или иронично ?

  10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #8

    Re: Фирма със странна политика

    ами то може и от сайта да се вземат логове

    другия вариант е да се направи едно късо докуменално филмче за тва кви сайтове се посещатат, и на края какво излиза, прав си че не мога да докажа - ама аз знам че не съм ги посещавал

    MEPHISTO е сериозен, за същия доставчик става въпрос

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #9

    Re: Фирма със странна политика

    Slero е прав. Най-добре да се заеме адвокат, но не да се гледат сайтовете, където не си влизал, защото това е трудно доказуемо, а да се използва шота, който ти е даден. А още повече, че ако им се обади адвокат и им каже от чие име се обажда и, че възнамерява да заведе дело (поради еди-какви си причини), тогава тази фирма сериозно ще се замисли дали да прави такива номера за в бъдеще. Ако пак не се оправят нещата пусни някъде тема, където да се съберат недоволни като теб, организирате се и спретвате едно дружно дело и свят ще им се завие на тези.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #10

    Re: Фирма със странна политика

    ами тя фирмата си имаше форум преди време, само че поради обясними причини си го спряха

    имаше едни колуминативен момент в който се изрязаха че ще почват да искат пари за 2-3 гейм сървъра (доста бъгави бета версии/емулации) и тогава вече на всички им писна... след около 3-4 дена форума изчезна

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    13
    #11

    Re: Фирма със странна политика

    Най-лесния варянт е да смениш доставчика. Аз имах подобни проблеми но с друг доставчик, дори и скандалите не помагат. Пускам си аз на "неограничен" план, тогава беше смешните 4 к за* 30 лв. на месец ( на мен ми трябваше повече ФТП -то ) към което не трябваше по договор да ми ограничават трафика. ДА, АМА НЕ* *
    Обаждам се на админа ( много пъти ) той ми казва "ще проверя каде е проблема и ще ти звънна". Звъня пак някакъв насреща ми казва "смени си плана". Звъня на шефа на фирмата (да си даде благословията да си сменя плана). След 2-3 седмици нерви и телефони ми сменят плана и ФТП-то се оправи....за 2 седмици, и пак шейпинг. Да не говорим че като се зададе буря и нет няма с дни.
    Моя съвет е сменяй фирмата. Ако си от Габрово прати ми ПМ да ти пиша как си реших проблема и вече неща и да ги чувам.
    А до колкото съм чувал (само слух) този трафик който не си го навъртял се прехвърля от админите на други хора като си надхвърлят трафика който им отпускат шефовете.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #12

    Re: Фирма със странна политика

    Ами трафика реално може спокойно да мине за НЕОГРАНИЧЕН.
    Предплатил си си 400/800/1200МБ, но след това не ти спират нета. Значи ти е неограничен. Само дето трябва да си доплатиш после.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избиването на тюлени - политика, търговия или... спорт?
    От panevdd във форум Коментирай новина
    Отговори: 28
    Последно: 20-09-06, 20:51
  2. Седем принципа за целесъобразна обществена политика
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 19-09-06, 12:27
  3. Отговори: 5
    Последно: 31-05-06, 21:05
  4. Странна работа...
    От Caesar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-04, 16:59
  5. Каква политика на сигурност...
    От HCL във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-04, 19:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе