Резултати от 1 до 4 от общо 4

10 години по- късно ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #1

    10 години по- късно ...

    На този ден преди 10 години Николай Добрев връща на президента Петър Стоянов мандата на БСП за съставяне на правителство. Социалистическата партия, в лицето на номинирания за поста министър-председател Добрев и новия председател на ВС на БСП Георги Първанов, се отказва от мандата след провала на кабинета "Виденов".

    Това е кулминацията на безпрецедентна в най- новата ни история политическа криза.

    Правителството на Жан Виденов подава оставка, приета от Народното събрание на 28 декември 1996 г. На 8 януари 1997 г. левицата номинира за премиер министъра на вътрешните работи Николай Добрев.

    Два дена по-късно сградата на Народното събрание е нападната и окупирана. На 28 януари Добрев получава мандат за съставяне на правителство. По това време вече се води усилен политически диалог. До 4 февруари са проведени множество преговори.

    Междувременно в по-големите градове органите на реда не успяват да овладеят гражданското неподчинение и протестните шествия.

    С посредничеството на президента Петър Стоянов, политическите сили подписват споразумение за провеждане на предсрочни парламентарни избори през април 1997 г. и за запазване на спокойствието в страната. До избирането на нов кабинет властта е поета от служебното правителство на Стефан Софиянски. Насрочените избори са спечелени от ОДС и премиерският пост е зает от Иван Костов.

    Така най-важните постове в държавата са в ръцете на ОДС, а БСП, отказала се от мандата за съставяне на правителство, на практика се „отказа" и от властта.

    Четирите години на еднолично управление от страна на ОДС, обаче доведоха до последвалия крах на тогавашния политически елит. Изборите през 2001 г. довеждат на власт НДСВ, а останките от ОДС и до днес не успяват да се съвземат. На последвалите президентски избори сините губят окончателно властта. Въпреки усилията им, Георги Първанов спечели и втори президентски мандат през 2006 г.

    Десет години след бурните събития от 4 февруари 1997 г. Николай Добрев получи посмъртно почетен медал на МВР "Правосъдие, свобода, сигурност".

    Днес президентът Георги Първанов ще участва в дискусия на тема "4 февруари - десет години по-късно" в зала 9 на Националния дворец на културата. Кръглата маса е организирана от Фондация "Николай Добрев" и Института за социални дейности и структури "Иван Хаджийски".
    Източник: dnes.bg

    На колко години бяхте, хора, преди 10 години? И как мислите ги изживяхме тези 10 години?
    Споделете мислите си!...

    Аз лично напълно споделям тези цитати от форума в dnes.bg:
    хахаха понеже българинът е много умен днес повечето от муцуните по старите снимки са си пак управляващи...

    Много тъжно. 10 години по-късно нищо не е по-различно. Беше много шум за нищо. Панамата е прав, че сме овчи народ, щом същите лицемери пак са на власт. Жан дори спечелил финансиране по някакъв проект на ФАР и то представете си - срещу корупцията! Иначе е преподвател по икономика. Схващате ли? Жан - икономика?!?!? За какво говорим. Продължават да разпродават на поразия всичко, което мойе да донесе някакви приходи. Продължава раздуването на администрацията.. Чух едно изказване на Масларова, която твърдеше, че вече нямало да има заминаващи млади хора, защото който е искал вече е заминал. Според мен ще има една още по-голяма вълна. Тя ще е на тези, които се надяваха, че поне след приемането в ЕС далаверите във "политическия елит" ще поизчезнат. Сега на тези хора ще им стане ясно, че никога нищо няма да се промени и едва ли ще искат да си губят живота за да бъдат дойни крави на една прогнила държавност.

    Не е вярно, че БСП сами са дали властта. Бяха принудени! Бяха завзели всички икономически позиции, които им бяха необходими, бяха вече източили банките,
    бяха обърнали заемите си от левове в долари и в последния момент - отново в левове!!!
    За какво им беше необходима кухата, изпразнена от съдържание власт?! Стояха си настрани и се подсмиваха.
    Като се пооправи икономиката, отново се активизираха и сега разполагат с пълен контрол над държавата. Те никога не са изпускали контрола и държат с досиетата всички последвали ги правителства.
    Сега измислят, че Н.Добрев е герой! Синът му переше пари и беше заловен карай сръбската граница с 120000 $. Да сте чували за някакъв процес?
    Овчедушен народ сме!
    Докога ще живеем така?

    А иначе бъзъка, глуменето и меренето кой е по-по-най се вихрят с пълна сила по форумите.
    И така... И дотук...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #2

    Re: 10 години по- късно ...

    Одеве по новините чух, ама не знам дали разбрах правилно. БСП организирали форум, празненство, че видите ли, преди 10 години предали мандата на другите, за да могат да се налапат и те?!

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #3

    Re: 10 години по- късно ...

    Ами нали точно това пише в цитата на новината :
    Десет години след бурните събития от 4 февруари 1997 г. Николай Добрев получи посмъртно почетен медал на МВР "Правосъдие, свобода, сигурност".

    Днес президентът Георги Първанов ще участва в дискусия на тема "4 февруари - десет години по-късно" в зала 9 на Националния дворец на културата. Кръглата маса е организирана от Фондация "Николай Добрев" и Института за социални дейности и структури "Иван Хаджийски"
    .
    "Вижте ни колко сме велики!!! И колко сме толерантни!!!"

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #4

    Re: 10 години по- късно ...

    е сега нали същите стари омазнени муцуни ни замазват погледа с какви ли не работи.
    Той Агент Гоце, още малко да се самонагради, па и на Жан Виденов е редно един медал да дадат, че не прати танковете.
    Ми Плешивия Слави нали и той тогава се изживяваше като ПАТРИОТ по барикадите, а сега целува задника на същите срещу които се дра тогава.
    Затова и всички поотделно и вкупум надодоха вой срещу АТАКА, щото видяха някой малко по-различен от тях.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. 5 години гаранция ?
    От nebelservice във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 16
    Последно: 10-04-11, 17:19
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-10, 11:19
  3. Продавам ПЦ - на години :)
    От mxkolev във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 11-09-08, 09:29
  4. 20 години УКТЦ
    От Edin_Lud във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 23-06-06, 00:09
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-10-05, 14:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе