Лъжекампания в помощ на медиците в Либия
Заглавие: Нашенец прибира пари с лъжекампания за сетрите ни
(правописната грешка не е моя)
Източник: НЮЗ БГ
Адрес на новината: http://news.ibox.bg/news/id_2052275305
"Служители на ГДБОП-НСП заловиха автора на измамен сайт, чрез който граждани от цял свят са призовавани да внесат парични средства в подкрепа на инициативата за спасяването на българските медици, информираха от пресцентъра на МВР...."
Как мислите, какво наказание заслужава подобен...човек?
Re: Лъжекампания в помощ на медиците в Либия
Новината през погледа на НетИнфо.БГ:
Пловдивчанин мамил през Интернет с дарения за българките в Либия
Измамникът приканвал посетителите да дарят от 1 до 500 долара в полза на медиците, като използвал материали и клипове от кампанията "Не сте сами"
"Главната дирекция за борба с организираната престъпност хвана вчера и вкара в ареста 25-годишния пловдивчанин Димитър Игнатов, който е с американско гражданство.
Той събирал с измама през интернет дарения, които уж отивали за осъдените в Либия български медицински сестри, съобщи Би Ти Ви (bTV.bg).
Измамникът приканвал посетителите да дарят от 1 до 500 долара в полза на медиците, като използва материали и клипове от кампанията "Не сте сами". Истинската кампания обаче, не събира средства.
..."
Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1006234
Какво наказание ли? Мисля, че трябва го разменят срещу един от осъдените наши медици. :095:
"На първо четене" мога да кажа само - находчив човек.:)
Това, че "Истинската кампания" не събирала пари, не означава , че никой не може да реши да събира такива. Моралната страна, когато става въпрос за пари, е относително понятие..... "парите не миришат". Интересува ме повече Правната. Ако човека не е похарчил все още нищо, не знам как ще докажат, че нямал намерение да ги даде в тяхна помощ (било то и за печатане на листовки и плакати в тяхна защита)
Тая "кампания" да не е собственост на някого? Или когато медиите ме "призовават да се кича с разни боклуци, да ходя по митинги под тяхно ръководство, да си гася лампите и други всякакви малоунми "упражнения" - може - законно е. Ако обаче реша сам да направя нещо - аааа.. НЕ, неможе - веднага ставам престъпник! Е няма пък да се съглася! :095:
Иво ме изпревари за размяната.
Pat, няма лошо, нека ги даде човека за медиците и да го пуснат да събира още. Защото както и да го накажат, вредата която е сторил на България и на сестрите - не може да се заличи!
Agree с Pat.
Добре измислена измама за печелене на пари без реална вреда за никого. Наказанието според мен трябва да е само финансово - глоба, в размер 1.5х това, което е събрано.
Има къде, къде по-сериозни и вредни престъпления, според мен един побой със средна телесна повреда трябва да се наказва по-стого от това.
Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Добре измислена измама за печелене на пари без реална вреда за никого.
Измама, без вреда за никого... :016:
Е, само загуба на доверие и чувство на фалш за цялата масирана кампания, която се води в момента... :2guns:
Без РЕАЛНА вреда, да.
На друго мнение ли си? Ако да - сподели защо, вместо да пускаш неясни коментари /можеш да използваш бутона едит в горното си мнение за обяснението, не е необходимо и в тази тема през едно да са твои мнения :)/.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Е, само загуба на доверие и чувство на фалш за цялата масирана кампания, която се води в момента... :2guns:
Загуба на доверие в какво? В моралността на човечеството? В това, че всички по света са честни, добри и бленуващи за световен мир?
Що се отнася до чуството за фалш... - наистина ли мислиш, че то е дошло от това, че някой е решил да мами с цел лична облага, използвайки случая??? Защото мен ако питаш, чуството за фалш в тази масирана кампания както я нарече го има дооста преди днес...
Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Без РЕАЛНА вреда, да.
На друго мнение ли си? Ако да - сподели защо, вместо да пускаш неясни коментари /можеш да използваш бутона едит в горното си мнение за обяснението, не е необходимо и в тази тема през едно да са твои мнения :)/.
Не е необходимо, но ми харесва. А какво ще кажеш за имамените при една измама? И за тях ли няма вреда? Е то щом няма вреда защо е криминализирано това деяние? Мисли малко преди да пишеш...
Всеки би се съгласил напълно с казаното и да махне с ръка за пренебрежение..., но ако главният герой не е българин! Просто, при това внимание, което се отделя в момента на този въпрос в световното публично пространство, много нелепо и неподходящо е българин да се прославя с такъв род успешен бизнес!
я погледнете колко спонсори са налепили на сайта с "благородна цел" да ги индексира гуглето...
Тоя пич го даваха по новините по bTV, барабар с полицейската акция по залавянето у дома му. Бил пребивавал в САЩ известно време, върнал се тук и бил без работа... та вече си намери работа.
:detective:
А какво заслужават пък тия, дето си играят политически игрички на гърба на хората повече от 8 години?
Аз искам първо да ми докажете, че човека е измамил някой!
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Аз искам първо да ми докажете, че човека е измамил някой!
Точно, с какво той е по-лош от бТВ (може би са се почувствали застрашени от конкуренцията), от в-к Стандарт с лепенките и прочеее?
Ами ако човека е имал благородното намерение да даде парите на адвокатите?
Мигар тези дето си мислят и слагат картинки "не сте сами" са по презумпция - айдуци?
Не казвам че не може да е измамник, но сами знаем колко са компетентни киберполицаите.
"-Имаш ли компютър?
- Имам
- Значи си престъпник, а имаш ли Интернет?
- Имам
- Значи си организиран престъпник, пращаме ти ГДБОБ"