Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Лъжекампания в помощ на медиците в Либия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Лъжекампания в помощ на медиците в Либия

Заглавие: Нашенец прибира пари с лъжекампания за сетрите ни
    (правописната грешка не е моя)

Източник: НЮЗ БГ

Адрес на новината: http://news.ibox.bg/news/id_2052275305

"Служители на ГДБОП-НСП заловиха автора на измамен сайт, чрез който граждани от цял свят са призовавани да внесат парични средства в подкрепа на инициативата за спасяването на българските медици, информираха от пресцентъра на МВР...."

Как мислите, какво наказание заслужава подобен...човек?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: Лъжекампания в помощ на медиците в Либия

Новината през погледа на НетИнфо.БГ:

Пловдивчанин мамил през Интернет с дарения за българките в Либия

Измамникът приканвал посетителите да дарят от 1 до 500 долара в полза на медиците, като използвал материали и клипове от кампанията "Не сте сами"

"Главната дирекция за борба с организираната престъпност хвана вчера и вкара в ареста 25-годишния пловдивчанин Димитър Игнатов, който е с американско гражданство.

Той събирал с измама през интернет дарения, които уж отивали за осъдените в Либия български медицински сестри, съобщи Би Ти Ви (bTV.bg).

Измамникът приканвал посетителите да дарят от 1 до 500 долара в полза на медиците, като използва материали и клипове от кампанията "Не сте сами". Истинската кампания обаче, не събира средства.

..."

Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1006234

Какво наказание ли? Мисля, че трябва го разменят срещу един от осъдените наши медици.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

"На първо четене" мога да кажа само - находчив човек.
    Това, че "Истинската кампания" не събирала пари, не означава , че никой не може да реши да събира такива. Моралната страна, когато става въпрос за пари, е относително понятие..... "парите не миришат". Интересува ме повече Правната. Ако човека не е похарчил все още нищо, не знам как ще докажат, че нямал намерение да ги даде в тяхна помощ (било то и за печатане на листовки и плакати в тяхна защита)

Тая "кампания" да не е собственост на някого? Или когато медиите ме "призовават да се кича с разни боклуци, да ходя по митинги под тяхно ръководство, да си гася лампите и други всякакви малоунми "упражнения" - може - законно е. Ако обаче реша сам да направя нещо - аааа.. НЕ, неможе - веднага ставам престъпник! Е няма пък да се съглася!

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Иво ме изпревари за размяната.

Pat, няма лошо, нека ги даде човека за медиците и да го пуснат да събира още. Защото както и да го накажат, вредата която е сторил на България и на сестрите - не може да се заличи!

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Agree с Pat.
    Добре измислена измама за печелене на пари без реална вреда за никого. Наказанието според мен трябва да е само финансово - глоба, в размер 1.5х това, което е събрано.
    Има къде, къде по-сериозни и вредни престъпления, според мен един побой със средна телесна повреда трябва да се наказва по-стого от това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Добре измислена измама за печелене на пари без реална вреда за никого.
    Измама, без вреда за никого...

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Е, само загуба на доверие и чувство на фалш за цялата масирана кампания, която се води в момента...

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Без РЕАЛНА вреда, да.
    На друго мнение ли си? Ако да - сподели защо, вместо да пускаш неясни коментари /можеш да използваш бутона едит в горното си мнение за обяснението, не е необходимо и в тази тема през едно да са твои мнения /.

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Е, само загуба на доверие и чувство на фалш за цялата масирана кампания, която се води в момента...
    Загуба на доверие в какво? В моралността на човечеството? В това, че всички по света са честни, добри и бленуващи за световен мир?
    Що се отнася до чуството за фалш... - наистина ли мислиш, че то е дошло от това, че някой е решил да мами с цел лична облага, използвайки случая??? Защото мен ако питаш, чуството за фалш в тази масирана кампания както я нарече го има дооста преди днес...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Без РЕАЛНА вреда, да.
    На друго мнение ли си? Ако да - сподели защо, вместо да пускаш неясни коментари /можеш да използваш бутона едит в горното си мнение за обяснението, не е необходимо и в тази тема през едно да са твои мнения /.
    Не е необходимо, но ми харесва. А какво ще кажеш за имамените при една измама? И за тях ли няма вреда? Е то щом няма вреда защо е криминализирано това деяние? Мисли малко преди да пишеш...

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Всеки би се съгласил напълно с казаното и да махне с ръка за пренебрежение..., но ако главният герой не е българин! Просто, при това внимание, което се отделя в момента на този въпрос в световното публично пространство, много нелепо и неподходящо е българин да се прославя с такъв род успешен бизнес!

13. Тук е от
    Mar 2006

я погледнете колко спонсори са налепили на сайта с "благородна цел" да ги индексира гуглето...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Тоя пич го даваха по новините по bTV, барабар с полицейската акция по залавянето у дома му. Бил пребивавал в САЩ известно време, върнал се тук и бил без работа... та вече си намери работа.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

А какво заслужават пък тия, дето си играят политически игрички на гърба на хората повече от 8 години?

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз искам първо да ми докажете, че човека е измамил някой!

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Аз искам първо да ми докажете, че човека е измамил някой!
    Точно, с какво той е по-лош от бТВ (може би са се почувствали застрашени от конкуренцията), от в-к Стандарт с лепенките и прочеее?
    Ами ако човека е имал благородното намерение да даде парите на адвокатите?
    Мигар тези дето си мислят и слагат картинки "не сте сами" са по презумпция - айдуци?
    Не казвам че не може да е измамник, но сами знаем колко са компетентни киберполицаите.
    "-Имаш ли компютър?
    - Имам
    - Значи си престъпник, а имаш ли Интернет?
    - Имам
    - Значи си организиран престъпник, пращаме ти ГДБОБ"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Медиците в Либия - доживотна присъда!
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 36
    Последно: 24-07-07, 08:26
  2. Либия рече: СМЪРТ
    От Perk0 във форум Коментирай новина
    Отговори: 62
    Последно: 24-03-07, 23:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе