Digital Network Services Romania SRL официално обяви старта на своята работа на българския пазар. На състоялата се пресконференция в София бяха поканени партньорите на DNS в България – S&T, Performance, Lirex и Smart Corp. Solutions, представители на фирмата и търговци. Мисията на компанията е да действа в корпоративния ИТ сегмент като дистрибутор с добавена стойност (VAD), по подобие и на останалите пазари, където компанията оперира, стана ясно по време на срещата.
DNS ще доставя продукти за сигурност, тънки клиенти, мрежови решения, съхранение на данни, автентификация, виртуализация и др. от фирми като Internet Security Systems, VMware, Wyse, Hitachi, Nokia Enterprise Solutions, RSA и F5. Засега операциите, осъществявани в България, ще се ръководят от офиса на компанията в Букурещ, а в бъдеще се предвижда откриване на офис на DNS и у нас.
Под мотото “Архитект за вашата мрежа” DNS груп предлага продукти, предназначени за работа с компютър в глобалната мрежа в областта на технологиите, финансите, маркетинга и дистрибуцията. DNS е създадена през 1999 г. и е част от 11 компании с офиси в Германия, Дания, Финландия, Хърватско, Норвегия, Австрия, Полша, Румъния и др. За изминалата 2006 година финансовите приходи на DNS са достигнали над 1 млрд. евро, а персоналът на групата наброява 300 души.

Източник: www.computers.bg