Интересно дали някой в министерството е смятал Минимални разходи за период (Minimum Cost Per Period - MCP) за тези Кайени??! По скоро са гледали максимални приходи на джоб!(Maximum Cost Per Pocket - MCP)
Интересно дали някой в министерството е смятал Минимални разходи за период (Minimum Cost Per Period - MCP) за тези Кайени??! По скоро са гледали максимални приходи на джоб!(Maximum Cost Per Pocket - MCP)
Направо да ти се приплаче от безхаберието на управляващите и на чиновниците в тази държава!!!
Гнус ме е и ми се повръща от гнусотия като виждам ламтящата им алчност бликаща отвсякъде!
Не знам дали разцъкахте броя на в-к "Стандарт" откъдето е линка по темата, но аз го направих и попаднах на това:
Някой ще умре на Витиня
Мартин КАРБОВСКИ
У нас да си лош пророк е лесно, но е вакантна длъжност. Затова се налага в нашия живот често да мислим в скобите на "щастливите инциденти". Мръсният, запушен, опасен и зловещ двупосочен тунел на Витиня, първият от София за Варна, можеше да се взриви от комбинацията масло на пътя, кислород в бутилки плюс стара "Ифа". Две в едно - стар камион, взет от примера Бяла, и лоша организация на пътя - взета от примера Лим. Слава Богу, някой имаше късмет.
Но този късмет не може да продължи вечно. Всеки път, когато се минава първия тунел на Витиня, ти настръхва косата.
Вътре не се диша и всеки шофьор се моли да излезе бързо-бързо от дупката. Двупосочността на тунела, който е измислен от старото строителство да се "самовентилира", забавя трафика, което го задимява до неузнаваемост. А, не дай си Боже, да се повреди или кола да се запали вътре - много малко хора ще успеят да пробягат до светлината, защото разстоянието всъщност е повече от километър.
Кой поправя другата тръба? Нека да излезе човекът, който създава неуредици на такова инфарктно място на пътя, и да каже - другата тръба ще бъде отворена на... Няма и кой да пита кога ще бъде отворена. На всичкото отгоре от другата страна на тръбата често стоят катаджии и мерят скоростта - ако си минал 60 и те спират. То не се диша, те искат да спазваш ограничението. Цялата работа на КАТ е такава.
След катастрофата в Бяла медиите изкопчиха някакво обещание и разговор по темата тунелите на Витиня. Но после всичко се забави и забрави - до следващите 12 или 19 трупа. Как тези седящи като бизони български чиновници не разбраха, че от тях зависи динамиката на новото пътно движение да минава поне с процент по-малко жертви?
Някъде на едно бюро стоят папки, документи, бумащина, която е нечия отговорност за бъдещ нещастлив инцидент. Няма да имате късмет втори път със старите ифи. Но тази липса на късмет са няколко чужди, не на вашето чиновническо семейство трупа. Ремонтът на втората тръба ще свърши след година, след това ще бъде затворена другата - тази, която сега работи. Това е лесно да се прогнозира. Но вече не се търпи. Обяснете ни при прокопана от социализма дупка защо демократичният шофьор трябва да умре от собствените си газове на пътя? Каква е тази игра? Игра на мързел или игра на кражба? Обяснете ни. Или ходете да си почивате на друго бюро, или ходете да крадете другаде асфалт. Няма да го направите, защото чиновникът, преди да седне да харчи държавни пари, си прави операция на съвестта. От тази операция обаче винаги умират други хора.
Източник: http://standartnews.com/bg/article.p...article=183668
Някои пишат, ама на ония горе им е през оная работа- и да се разлае куче - керванът си върви.
Да продължавам ли???
Какво ще кажете за този вик на горест:
Минута мълчание му е майката
Изгубена ли е битката с тоталното опростачване
Иван Матанов
Навръх една Нова година имах глупостта да попитам Йордан Радичков какво би казал по телевизора, ако трябва да излезе с обръщение към българския народ.
Ако трябва да се обърна към българския народ, отвърна той, бих се обърнал с лице към него и бих помълчал.
Защо ли се сещам днес за това интервю с писателя?
Дали отново не е дошло време за минута мълчание в памет на живите?
Живите, които не знаят на кой свят са и на коя земя.
Живите ни родители, които съветваме да продадат апартаментите си, за да си осигурят старините. Децата ни, които се чудим как час по-скоро да изстреляме в чужбина. За да не ги насилят в някой подлез или зарибят с трева...
Минута мълчание му е майката.
Кой обаче дръзва днес да помълчи. Йордан Радичков кротко пасе верблюдите си по небесните поляни... Няма ги и Николай Хайтов, Александър Геров, Иван Радоев, Радой Ралин, Павел Матев, Марко Семов, Александър Фол, бате Асен, Гена Димитрова, Станислав Стратиев, отиде си и Борис Димовски.
Тези и още десетки българи приживе разбраха горчивата истина, че битката с пустословието, със сквернословието е обречена, разбраха, че битката със световното опростачване е тотално загубена.
Разбраха още, че гласовете им са гласове в пустиня "Простотията ни е навсякъде. Надупчила ни е като швейцарско сирене. Дупки да искаш. В морето, във властта, в партиите, в институциите, в телевизиите... Ние сме едно шапито на 111 хиляди квадратни километра. Но ще направим ли някога сиренето?", каза ми малко преди да си отиде от света Станислав Стратиев.
Кой ще направи сиренето? Това е въпросът. Поколението, което става и ляга с потресаващия въпрос в главата кой кого ще оноди в Онази къща? Надали.
Кадърните ни чеда, които са се цанили в западни фирми за по 5000 евро заплата? Надали.
Кой ще направи сиренето, когато, щом се съберат трима българи на едно място, нещата се провалят. Защото всеки гледа в канчето на другия а в най-добрия случай - само в своето канче.
Друга една дупка обаче е по-страшна.
Това е пропастта, която оставят след себе си поборниците за морал и човещина. Същите тези Йордан, Николай, Гена, Станислав, Борис... Тя е зейнала и като нищо ще ни глътне до няколко години. Ако не си отворим очите и отпушим ушите. И не хванем лопатите.
Източник: http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-29&article=183667
А ние какво? Продължаваме ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ!!!
А???
Докога, Господи, ще живеем така ...
Винаги съм гласувал, но напоследък все гласувам "Против"... просто няма за кого да се гласува, защото всичките са келемета. Още по-тъпо ми става като се замисля за приятелите си от преди 5-6 години - две трети от тях вече не живеят в България. И те гласуваха преди, но вече не. Келеметата ги изгониха.Първоначално публикувано от stekyman
Определено повечето не сте виждали cayenne извън столичните улици. Също така грешите, че НЕ Е виско проходим! Вече цената ме мърда малко... но все пак медицинското оборудване не е евтино. Със сигурност тази цена не е само за джипа при положение, че за 1 бройка Кайен С се заплащат 65000евро без ддс. До 250 000$ за един от 32 бая ще е нафрашкан с живото спасяващи джаджи. Нали ако дадът 200 000лв за оборудван УАЗ лично ще ги убия с камъни
Еххх...де да имаше за кого да гласуваме...Първоначално публикувано от stekyman
Предполагам до момента, в който не се появят такива, за които си заслужава да се гласува.Първоначално публикувано от stekyman
Луда работа се тези наши министри, ако и знаят колко лапа тая машина лошо ще им стане!
Бургас-София и обратно 300 кинта без да я напъвам...
Пир по време на чума,щяха да вземат тройно повече джипове на Тойота.
бб дано да ги оправи, той поне знае цената Карибата, и ще го досрамее като го питат журналята
Много ми е интересно къде ще бъдат разпределени тези коли...за да са ефективни трябва да са близо то тези ТРУДНО достъпни села....или имат предвид че Бояна например е трудно достъпна или вилата на някой от министерството...ми направо там да ги държат и като на болния му стане зле шофьора му да го докара директно....
ББ???!!!??? Ще го досрамее ??????????Първоначално публикувано от smarkov
Я се замисли над това, което съм цитирал в предния си пост по темата:
След потомствения комунист Луканов, мазникът Попов, който ни призоваваше да не купуваме, доцентът по политикономия Костов, харизматичния от лукаваго цар, чието "национално движение" сега я събере 2%, я не, и рокерът - комнаследник СтанишеФ дърпан на конци от Гоце и Доган се задава поредната бащица - ББ - завършен продукт на прехода."Простотията ни е навсякъде. Надупчила ни е като швейцарско сирене. Дупки да искаш. В морето, във властта, в партиите, в институциите, в телевизиите... Ние сме едно шапито на 111 хиляди квадратни километра. Но ще направим ли някога сиренето?", каза ми малко преди да си отиде от света Станислав Стратиев.
Ами той отсега се дуе, че властта му е в кърпа вързана, пък като дойде на власт - малеее.... .
Ако попитам всеки един тук: Ти смяташ ли се за прост? - едва ли някой ще ми отговори с да!
Да, и аз мисля, че тук прости няма, ама в ежедневието сме се оставили и се оставяме простотията да ни залее!!!
И чакаме поредния "бащица" да ни "оправи".
И той ни оправя, разбира се, нали сме му връчили властта да го направи.
И продължаваме ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ!!!
И друг път съм писал във форума - ако още 20% от негласувалите бяха гласували, сега Доган нямаше да дърпа конците на всинца ни.
Както беше казал един поет: Не сме народ, а мърша...
в статията пишеПървоначално публикувано от alien_tтака че 150 х 250 000 $= 37 500 000$ х 1.46=54 750 000 лв."Бърза помощ идва с “Порше”
Гайдарски поръча [size=10pt]150[/size] луксозни джипa за селските баири"
Не знам колко струва една оборудвана линейка, ама както каза Ghost - май въртолет или танк ще се намерят за по-малко пари, и то пак оборудвани.
След като се закупят, тези коли трябва и да се и обслужват, ремонтират, снабдяват с резервни части. Да оставим настрана целесъобразността на тази сделка. За здравето на хората не трябва да се жалят пари. Просто се изумявам, защо Порше? Добре, да предположим че някой не е със всичкия си, случва се. Откачи , превърти, дори и министър да е. Но около него няма ли хора, къде са партиите, политиците, съвестните хора в тази държава. Приемам, че има нужда от високопроходими линейки за труднодостъпните места. Нека са 150. И нека не са УАЗ.
Много бих искал да видя как ще се държи Поршето в тест драйв срещу Ленд Ровер Дифендър 110 или 130. Автомобил с над 50г история, подобрявания и признат във всички среди на офф-роуда.
Много бих искал да видя и цената. Бих искал и някой да бъде осъден и да лежи в затвора за престъпления с държавни пари в особенно големи размери.Land Rover entered production in 1948 with what was later termed the Series I.
Дифендърите освен това се правят и в Турция по лиценз от ОТОКАР, което значи части на приемливи цени и на една ръка разстояние.
Ленд Ровер тест драйв на пичагите от Ориндж Каунти Чопърз
http://video.google.com/videoplay?do...7615&q=chopper
Ето и един Лендкрюизър линейка в Обединените арабски емирства,там терена също е труден:
То не било Поршета, ами само мечтата на Гайдарски:
Гайдарски само мечтаел за “Порше”
Пращат новите линейки на морето
"Само да не се качим на поршето." С тази реплика щяхме да си плюем в пазвата, ако линейките на Бърза помощ бяха луксозни джипове "Кайен". Сигурно десетки хиляди българи са видели единствен шанс да се возят на всъдеход за над 150 000 лв., след като здравният министър Радослав Гайдарски обяви, че паркът на спешното ще бъде попълнен с такива поршета. "Това са джипове с висока проходимост, които ще се ползват за труднодостъпни райони в страната", разказа той във Велико Търново в сряда. Джиповете щели да бъдат част от поръчка на общо 150 нови линейки, за които министерството обявило търг още през август миналата година. Финансова подкрепа има и от Световната банка по линия на проекта за реформа в здравния сектор. Думите на министъра шокираха официалния представител на марката "Порше" за България. "Никога не сме участвали в подобен търг", обявиха от офиса на "Оркид Спортс Карс" в София. Ден след изказването се оказа, че линейките не били "Порше", а "Фолксваген", и не са точно джипове, а някой друг модел 4х4. От здравното ведомство не разкриха кои фирми са спечелили търга. "Участвахме в търга, но повече не можем да кажем, защото спазваме изискванията за конфиденциалност", лаконични бяха от фирмата "Порше Бг", която е официален представител на "Фолксваген" у нас. Изглежда, министърът е объркал фирмата вносител и марката, замаза гафа на шефа си заместникът му Матей Матеев. Освен реанимобили "Фолксваген 4х4", ще бъдат доставени още линейки "Форд" и "Пежо". 30-ина от новите лъскави коли ще пристигнат у нас до началото на лятото, ако се вярва на думите на министър Гайдарски. Те ще са с най-модерното оборудване и ще бъдат разпределени в цялата страна. Първите ще заминат по морските ни курорти, издаде зам.-министър Матеев.
Екип на "Стандарт"
Източник: http://www.standartnews.com/bg/artic...article=183837
Ясно е кой колко разбира!
То у нас квото на връо таквоз и у доло!
И ЪПравляващите и журналята са мноо в час!