БТК продадена за 2,112 млрд. лв
БТК е продадена на AIG за 2,112 млрд. лв.
Споразумението с американския застрахователен гигант е най-голямата частна сделка по сливане и придобиване в България досега.
"AIG Global Investment Group" (AIGGIG) чрез своята фирма "AIG Capital Partners, Inc." купи днес 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК).
Към момента делът е собственост на "Вива венчърс ГмбХ" (Вива), а "Новатор" притежава опция да изкупи всички нейни дялове.
Очаква се като част от споразумението AIGGIG (Ей Ай Джи Джи Ай Джи) да придобие в кратки срокове още 25% от акциите на телекома.
Тази сделка е най-голямата частна M&A транзакция (merger and aсqusition - сделка по сливане и придобиване - бел. ред.) в България към днешна дата, коментира Profit.bg.
Цялата статия на http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1039616 .
Да им е честита, викам аз ... :Drinks:
Re: БТК продадена за 2,112 млрд. лв
Ех, царю, царю, как ли се изпуска :oops: пардонь налапва такова нЯщо???!!! :yikes
А за колко я продаде българското правителство...... май беше за някакви смешни милиончета. :2guns:
Е така е, инфлацията е голяма :-P
Колко е взел Никито Василев :)
Един от многобройните примери за тоталното разграбване и съсипване на държавата ни в последните десетина години. Но следващите избори пак ще бъдат спечелени от комунистическите кримки. Защото нашият народ си заслужава управниците. Честно ви казвам, хваща ме срам, че съм българин.
Всички са такива bluefish, не само комунистическите кримки.
Или по точно, може би си прав, то други няма. Или са те, или техните наследници, или техни протежета правещи опозиционен театър.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Всички са такива bluefish, не само комунистическите кримки.
Или по точно, може би си прав, то други няма. Или са те, или техните наследници, или техни протежета правещи опозиционен театър.
Точно това имах предвид, исках да ги събера в едно нарицателно.
Апропо, а защо беше нужно изобщо да се продава? Не сега а за преди говоря....Ясно си беше още тогава, че този който ще я купи, ще я купи за да я стегне, а после продаде с висока печалба. Не можеше ли стягането да се осъществи от държавата, пари за всякакви глупости има...виждам!
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Апропо, а защо беше нужно изобщо да се продава? Не сега а за преди говоря....Ясно си беше още тогава, че този който ще я купи, ще я купи за да я стегне, а после продаде с висока печалба. Не можеше ли стягането да се осъществи от държавата, пари за всякакви глупости има...виждам!
В предишното ми влизане във форума бях споменал, че сериозна част от българското население не познава реалната ситуация в страната - ето ви един пример.
И за да не ми се сърди колегата форумист Tommorow/Tomorrow, ще отговоря директно на въпроса му и ще се опитам максимално разбираемо да обясня схемата на измамата.
Първо, фирмата купувач беше офшорна. Offshore означава, че е регистрирана в териториална единица, където не се плащат данъци и налози. Тоест, такава офшорна фирма може да бъде регистрирана от всеки, като например (и най-вероятно) поставено лице на нашите комунисти-грабители-масови приватизатори. БТК е умишлено продадена срещу смешната за такава компания сума от (доколкото си спомням) около 20 милиона. Следва "стягането" на компанията и препродаването и за многократно по-висока сума, или превръщането и в добре печеливша. "Стягането" може да се осъществи от държавата и печалбите да влизат в държавната хазна, но властимащите в милата ни родина предпочитат да прехвърлят държавните предприятия на свои поставени лица и да прибират печалбите в своите банкови сметки, вместо в държавата. Просто и ясно.
Друг вариант освен присвояването на държавните предприятия от властимащите е продаването им на чужди фирми, отново на безценица, срещу солидни рушвети от тяхна страна.
Общо взето по тази схема беше ограбена и приватизирана почти цяла България в последните десетина години.
Цитат:
Общо взето по тази схема беше ограбена и приватизирана почти цяла България в последните десетина години.
Демокрация бе, какво искаш.... Всеки може да прави това, което другите не могат да му попречат да не прави.
@bluefish - ама за какво да се сърдя и защо си мислиш че не сме наясно ( е не в подробности, но като основни точки ). Въпроса ми беше по скоро риторичен. В страната кадърни икономисти и мениджъри бол. Държавата ли не може да ги купи? Може разбира се. И да налее средства за инвестиции може. И безплатен интернет можеше да пусне или мислиш, че структура и монополист като БТК тогава не можеше да си позволи това ли? Стратегически сектори не трябваше да се приватизират, тоест подаряват. А не сега да ми подсмърчат по новините...че видиш ли така, този спечелил петорно, десеторно...не приемам това, че държавата е лош стопанин. не! просто педераззите са в излишък...богата реколта.
Аз съм виновен,за да се получи това ограбване братяяяяя.Аз съм виновен.Виновен съм ,че пуснах жълтата бюлетинаааааа.Моля простете миии.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
@bluefish - ама за какво да се сърдя и защо си мислиш че не сме наясно ( е не в подробности, но като основни точки ). Въпроса ми беше по скоро риторичен. В страната кадърни икономисти и мениджъри бол. Държавата ли не може да ги купи? Може разбира се. И да налее средства за инвестиции може. И безплатен интернет можеше да пусне или мислиш, че структура и монополист като БТК тогава не можеше да си позволи това ли? Стратегически сектори не трябваше да се приватизират, тоест подаряват. А не сега да ми подсмърчат по новините...че видиш ли така, този спечелил петорно, десеторно...не приемам това, че държавата е лош стопанин. не! просто педераззите са в излишък...богата реколта.
Цитат:
, но властимащите в милата ни родина предпочитат да прехвърлят държавните предприятия на свои поставени лица и да прибират печалбите в своите банкови сметки, вместо в държавата.
пфу изпуснах га го продаваха евнито... сега ще пия от мъка, че не осъществих сделката на живота си :))