...показания на строител пред съда, в който се разглежда дело за трудова злополука...
"Приключих работата си на покрива на четириетажна сграда и видях, че са ми останали доста керемиди, които трябваше да сваля. За да не ги пренасям на ръка, реших да използвам прикачения на макарата варел. Слязох на земята, издърпах с въжето варела до покрива и застопорих въжето. Качих се на покрива и напълних варела с излишните керемиди. Слязох отново долу, освободих въжето и го държах здраво с две ръце, тук е моментът да кажа, че тежа 52 кг. Тъй като керемидите тежаха много повече, варелът с тях тръгна надолу, а аз заедно с въжето потеглих нагоре. На втория етаж се срещнахме с варела, което обяснява счупената ми ключица. Продължих нагоре към покрива, през това време варелът пътуваше надолу, удари се о земята, дъното му се отлепи и остана на земята заедно с керемидите, а самият варел излетя нагоре. Съответно аз летях вече надолу и на втория етаж отново се срещнах с варела, което обяснява счупените ми две ребра. След миг паднах върху купа керемиди, което обяснява счупения ми крак. При падането изпуснах въжето и миг по-късно върху главата ми падна варелът, което обяснява черепната ми фрактура."
Много смешно, нали??? Да, ама не, защото е извадено от много тъжен контекст, който започва така:
"Сигрит е учителка по физика в Норвегия и твърди, че българските училища били бензиностанции. В смисъл, че децата отивали там, за да им пъхнат в главите маркуча и да им налеят някакви знания...."
Целият материал тук :http://www.novinar.net/?act=news&act...r=MjI1MTsxOQ==
А ето и два коментара:
"...Сигурен съм, че ако един учител разкаже същата тази история на наште ученици, резултатът ще бъде друг. Най-вероятно е малкият Иванчо съвсем основателно да запита на колко ракии е бил строителният работник и колко промили е бил алкохола в кръвта му. След което сигурно между учениците ще се завърже спор около въпроса за безакцизната ракия. И така нещата ще опрат до предстоящите евроизбори. Класът неизбежно ще се раздели на леви, десни и царисти. Левите и десните ще обвиняват царистите, че с искането си за повишаване на акциза лишават народа от последната му радост. Левите ще твърдят, че центристи и десни са един дол дренки и че единствено само те, с искането си за премавахне на акциза, защитават националните интереси. На което засегнатите неизбежно ще отговорят, че левите едни ги говорят пред народа, а други ги вършат в Брюксел. Нещата, както обикновено, ще стигнат до задънена улица. На което Иванчо философски ше отбележи, че всички депутати са пут...и. Ще последва бурен смях, а учителката ще изгони Иванчо от клас. С това урокът ще свърши, без да се стигне до законите на физиката. И така ще бъде не само по физика, но и по математика, химия, литература... че дори и в час по физкултура. Независимо от това каква история ще разкаже учителката. Просто защото учениците са като народа ни. И като малкия Иванчо. Който, както е добре известно, не веднъж е заявявал на учителката си : Квито и да ги приказваш, другарко, аз все за оназ работа си мисля !"
"... Един малолетен гамен е достатъчен за да се види от целия клас колко безпомощен е учителя. Най-малкото което трябва да може учителя е да помоли гамена да напусне класа. Директори и инспекторати разберете, когато изгоните гамена, рейтинга на вашето училище се увеличава. Всеки нормален родител иска детето му да учи в клас без гамени. Не изгоните ли гамена, гамените се множат, разболявате учителя и лишавате останалите деца от обучение. Директори и инспекторати разберете, че когато накажете учител, който е изгонил някой такъв гамен, вършите най-гаменския акт на който сте способни."
Очаквам вашите...