Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

[ПОЧНА СЕ]Полицията привиква блогъри заради протестите за Странджа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: [ПОЧНА СЕ]Полицията привиква блогъри заради протестите за Странджа

@FearMe
    Мисля, че не си ме разбрал правилно. Аз се учудвам не на реакцията за Странджа (тя си беше много добра и спонтанна и даде резултат), а това, че всички като че ли възприемат за нормално полицията да привиква хора и да ги сплашва да не пишат в блоговете си за проблема. Това е по-плашещото.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lupus, коментарът ми не беше в отговор на твоя, а по принцип

и аз бях изумен от реакцията на полицията в този случай, но ако трябва да се коментира точно това, то според мен вялата реакция на хората беше такава, защото първо им писна от "виртуалното пространство" и посегателството върху него, незнанието що е то блог, и свикването с необразованата намеса на гдбоп. вече за никой не е изненада, че се врат навсякъде, където има публичност...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Аз пък мисля, че е нормално да привикат човек призоваващ към протести, които не са получили одобрение - има си закон - за да протестираш трябва да имаш разрешение, както и за да строиш

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от muncho
    Аз пък мисля, че е нормално да привикат човек призоваващ към протести, които не са получили одобрение - има си закон - за да протестираш трябва да имаш разрешение, както и за да строиш
    скъпи muncho, явно си от хората които ги мързи да прочетат какво е писано, но не ги мързи да пишат?
    случайно да си направи труда, мааалко от малко да прочетеш за що иде рече?
    За твоя обща култура ще те светна че при организиране на протест си длъжен да УВЕДОМИШ общината, не на ИСКАШ разрешение, ако не вярваш, прочети закона, и по-точно ти цитирам чл.11 от Закона за Събранията, митингите и манифестациите:
    Чл. 11. (1) Организаторите на манифестация уведомяват писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.
    Схващаш ли разликата м/у УВЕДОМЯВАТ и искат разрешение?

И че общината може да го премести но не може да го забрани. Т.е може да не е съгласна с провеждането само и единствено ако:
    1. са насочени към насилствено изменение на конституционно установения обществен и държавен строй или срещу териториалната цялост на страната;
    2. застрашават обществения ред в съответното населено място;
    3. застрашават народното здраве при предварително обявена епидемична обстановка;
    4. нарушават правата и свободите на другите граждани.
    ---------------------
    Така, че ако си полицай, може и да е нормално за теб да привикваш хората за това, че не мислят като теб, но е време да осъзнаят всички служители на Министерството на Вътрешните Работи, че макар да ни управляват пак старите комунисти, не сме 89-та година.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Формализираш се за да се заяждаш - искано ли е ПИСМЕНО разрешение - може пък и да съм бил още на първия митинг. Не съм полицай, но трябва да има ред. За мързела пак се нахвърляш в обичайният ти стил.
    Като допълнение - цитат от блога на автора:
    а...(както всички ние знаем, повечето от протестите за “Странджа” не са разрешени официално)...
    Май тебе не те мързи да словоблудстваш

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Формализираш се за да се заяждаш - искано ли е ПИСМЕНО разрешение - може пък и да съм бил още на първия митинг. Не съм полицай, но трябва да има ред. За мързела пак се нахвърляш в обичайният ти стил.
    Аз ли се заяждам ? !!!?? От кой според теб трябва да се иска РАЗРЕШЕНИЕ, след като по закон се УВЕДОМЯВА???!!??
    Аз ти цитирах точка от закона, според която единственото нарушение е, че не са уведомили общината
    Ха сега, като си много учен, че и прав, ми цитирай ти точка, от който закон си пожелаеш, от кой и в какъв срок е трябвало да се поиска РАЗРЕШЕНИЕ за провеждане на събирането.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Редахтирах си поста.

Ще допълня и този:
    ОК използвах думата резрешение в место уведомление - грешка, но като цяло смисъла на мнението ми е същия
    Ще ми оговориш ли на следния въпрос - спазени ли са сроковете по закон и ще цитираш ли чл. 13 от този закон?
    или пак ще ми говориш за преди 89

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

В случая грешите и двамата. Човека е привикан и му е ЗАБРАНЕНО ДА ПИШЕ за протести, а не като организатор на протестите. Особеността на тези протести е именно в това - няма организатори. Някой казва - аз не съм съгласен и ще отида да протестирам "На връо". Другите казват: "И аз... И аз... И аз... " И се събират "На връо" да протестират. Кой кого трябва да уведоми? Всеки да пусне писмена молба до Б.Б. ли?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Драги ми Лупус,
    В случая ти си в грешка - на човека не му е забранено нищо, а е подписал, че ще се въздържа. (то и аз се опитвам да се въздържам при секс, ама те 2 минути и айдееее.. :-)))
    Трябва да се знае, че става въпрос за пари - медала винаги има две страни - минава ли ви през ума, че протестите може да са инспирирани от човек на който са му дръпнали баницата?

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Драги ми Лупус,
    В случая ти си в грешка - на човека не му е забранено нищо, а е подписал, че ще се въздържа. (то и аз се опитвам да се въздържам при секс, ама те 2 минути и айдееее.. :-)))
    Трябва да се знае, че става въпрос за пари - медала винаги има две страни - минава ли ви през ума, че протестите може да са инспирирани от човек на който са му дръпнали баницата?
    Е да де... Направи го доброволно, да не стане доброзорно....
    Колкото до инспирираните протести - ами правят се такива неща, ама в случая метода беше твърде необичаен, за да е инспириран.... малко вероятно.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Taкааа.... нека се върнем там откъдето тръгнахме, а именно:

Според един от привиканите, Мишел Бозгунов, полицаите са му обяснили, че е незаконно да публикува информация, която призовава към нарушаване на обществения ред. Той е бил предупреден да спре да го прави с протокол.
    В това вярвам всеки е убеден и няма какво да го коментираме - законът е такъв независимо дали ни харесва или не. Следователно поличаите имат право (и задължение) да го прилагат!

Ако въпросният господин, не е писал и призовавал за такива работи, не виждам за какво има да се тревожи и да вдига шум около себе си (освен ако не цели да привлича внимание....)

Ако е имало нещо , което може да се изтълкува като призив за нарушаване на обществения ред, то полицаите са си свършили работата - предупредили са го.

Казвал съм го преди, ще го кажа пак - Демокрацията не означава свобода всеки да си прави каквото иска, а ДИСЦИПЛИНА и най-вече СТРОГА САМОДИСЦИПЛИНА - нещо което българина не познава.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Pat, принципно си прав относно законите и аз горещо подкрепям подобна позиция - справка мнението ми (постовете ми тук) по повод драмата с торентите преди време. Но...

Законите се правят с цел да урегулират обществените отношения в интерес на обществото с цената на известно ограничаване на личните щения. И ако са калпави е редно незабавно да бъдат коригирани. Пак в интерес на обществото. А когато те се ползват от някого или от група индивиди в ущърб на обществото, негово (на обществото) исконно право е да реагира.

Тъпото е, че репресивния апарат (полицията) обира луфта, но... рискове на професията. А ако луфта стане прекалено голям... Нека си спомним какво се случи на една кралска особа, дето препоръча на поданиците си да ядат пасти поради хлебния дефицит.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Търся настройките за КТВ Странджа-Елхово
    От armaturata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 0
    Последно: 19-12-12, 13:10
  2. Полицията в София
    От magdanoz във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 09-08-07, 01:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе