Спецполицаи иззеха приратски интернет продукти в Добрич
Според Дарик радио:
"Най-голямото в страната количество защитени с авторско право електронни обекти бяха иззети в Добрич при спецоперация на служители на ГДБОП и регионалното звено за борба с организираната престъпност.
Конфискувани са 12 сървъра с общо 25 терабайта музика, филми и софтуеър, разпространявани от добричкия интернет доставчик „Бергон” ЕООД, съобщи Явор Колев – началник сектор „Компютърни престъпления” в ГДБОП. Обемът на иззетото количество пиратски продукти може да се сравни с 37 000-40 000 компактдиска, поясни Колев.
Неутрализирано е и незаконно разпространение по интернет на телевизионни програми. От офисите на „Бергон” са иззети седем стрийминг сървъра и сателитни ТВ-декодери, чрез които нелегално са разпространявани 45 телевизионни и пет радиопрограми.
Акцията на ГДБОП се е провела в сряда следобед и е била наблюдавана от прокуратурата. Антимафиотите са действали по сигнал на Българската асоциация на музикалните продуценти.
По случая е образувано полицейско дознание. При доказване на такова престъпление законът предвижда от две до осем години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Работата по ограничаване на интелектуалното пиратство продължава на територията на цялата страна, заяви Явор Колев."
Язък, аз се чудя от вчера какво става, тъй като съм техен абонат. Наистина беше невероятно разнообразие от филми, сериали, музика всякаква и т.н. Като абонат - мога единствено да съжалявам за това. Май беше твърде хубаво за да продължава дълго...
Re: Спецполицаи иззеха приратски интернет продукти в Добрич
Еехееееее 25 терабайта , това си е доста :) Явор Колев сега ще се блъска по гърдите колко е велик и пак ще плаши непослушните потребители , че ще им види сметката. Иначе Румба , кофти работа ама нали и бТК трябва да сложи Добрич под своя опека ;)
Поредната показност, а наркотрафикантите, убийците и приватизационните факири си шетат на воля, пък тия дето са пускали безплатно по-някоя песен в нета ще лежат 2 до 8 години, а човек, който е бил няколко години дилър на нещо си си прави сделка и почти нищо няма да лежи, скапана система сме и никога няма да се оправим, никога!
Stenly и Stanley, и с двама ви съм съгласен. Може да са били пиратски истории, но пък си беше нещо чудесно! Всичко систематизирано, имаше над 4000 заглавия, много от които на сериали със сума ти сезони. Даже Седморката на Блейк се намираше. Не че се бях разгледал на филми, но друго си е като ти е скука, да си знаеш че си имаш повече от богат избор.
Документалната секция също беше изключителна, със систематизирани филми от Discovery, National Geographic, BBC и други... За пример - само за мисиите на Аполо и кацанията на Луната имаше поне 20-тина филма. Имаше за какво ли не друго! Наистина жалко ако всичко това пропадне.
Цитат:
Първоначално публикувано от Stanley
Поредната показност, а наркотрафикантите, убийците и приватизационните факири си шетат на воля, пък тия дето са пускали безплатно по-някоя песен в нета ще лежат 2 до 8 години, а човек, който е бил няколко години дилър на нещо си си прави сделка и почти нищо няма да лежи, скапана система сме и никога няма да се оправим, никога!
Ами то е ясно, убийците се крият, а може и да ти гърмят, ако ги погнеш. А пък интернетаджиите си стоят кротко по офисчетата, бъкани с терабайти нелегален софтуер, музика и филми и просто реват - ела ме хвани. Ясно е че кранчето все някога ще секне.
Честно казано, повръща ми се вече от гадост! Такова лицемерие, такава шибана пародия на законност и правосъдие, такъв фарс надали има някъде другаде по света.
Целият иначе търпелив и толерантен до оглупяване ЕС ни крещи в лицето, че трябва да се справим с корупцията и с истинската, организираната престъпност, те не се спряха зорлем да правят обикновенните хора "престъпници".
:095: на всички поръчкови акции като тази! Никой не се заблуждава чии интереси защитават те!
Това, че има корупция, и други престъпления съвсем не означава, че не трябва да се борим и с интелектуалното пиратсво.
Не мога да приема залавянето и обявяването за престъпник на някой младеж който е шернал няколко файла в интернет, без каквато и да е икономическа изгода, но когато става въпрос за интернет доставчик който печели от това (при това не малко), там нещата са съвсем различни! Имено това е правилната посока за борба с интелектуалното пиратсво.
Интернет доставчика (според мен) трябва да се стреми да привлече и задържа клиентите си чрез подобряване на услугата "доставка на интернет", а не чрез осигуряване на достъп до интелектуална собственост върху която няма никакви права!
В конкретния случай изцяло подкрепям проведената акция!
Проблемът не е, че има борба с интелектуалната собственост, проблемът е, че в България винаги такива неща стават показно, за да покажат как някои "си вършат работа и са много добри в залавянето на престъпници", а действителността е друга. Проблемът е, че в България винаги кокошкарите са на топло, а едрите риби са на свобода...Всичко, което се прави като превенция на интернет пиратството в България е показно! Преди 2-3 години в моя град бяха разбили по аналогичен начин един интернет клуб, който имал на компютрите си софтуер, за който не е платил, имал мп3-ки и други подобни глупости, но проблемът и тогава беше , че отдалече миришеше на показна работа, при това целенасочена, защото в моя град по онова време сигурно имаше 15-20 интернет клуба и от тях не повече от 2 бяха с чиста данъчна, софтуерна и всякаква работа, т.е. само в 2 от всичките 20 софтуерът си беше легален, като влезеш в клуба и ползваш услуга веднага ти се издаваше касова бележка и т.н., а на всичките останали е имало по нещо "нередовно" и въпросът е защо точно този клуб "гръмна" от всичките 18 нередовни и аналогията с нет доставчика в Дорбич е горе-долу аналогична. Сега се сетих и, че преди местните избори бяха разбили фирмата на някакъв кандидат за районен кмет на Люлин...ама защо се сетиха да го разбиват и да го изкарват престъпник едва, когато човекът е искал да влезе в политиката? Та така - всяка една борба с интернет пиратството и т.н. е чиста показност.
Изцяло подкрепям Pat. :)
Останалите си остават едни форум-ревльовци с псевдо-гражданска позиция, които винаги намират начин да защитават пиратите, чрез безумни тези.
Аман!
Аз пък само отчасти подкрепям Pat от изказването на който се вижда само, че е интернет потребител добре използващ торент технологиите.
Аз пък си вадя заключение, че тия, които изцяло подкрепят Pat са БТК юзъри и завиждат на способностите, които предоставят ЛАН-ките.
http://www.cartoonstock.com/newscart.../aton1056l.jpghttp://last-straw.net/wp-content/upl...pirate_bay.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Аз пък само отчасти подкрепям Pat от изказването на който се вижда само, че е интернет потребител добре използващ торент технологиите.
:) Ученото си е учено.....разконсперираха ме! :))
Цитат:
Аз пък си вадя заключение, че тия, които изцяло подкрепят Pat са БТК юзъри и завиждат на способностите, които предоставят ЛАН-ките.
Никога не съм бил АДСЛ потребител. :)
Тия наредените и хванатите явно не са плащали на тия смешници дето ни управляват, каквото и да коментираме файда няма!
Цитат:
като изключим смисловата грешка (способностите се притежават и няма как да бъдат предоставяни ;) не виждам и връзка между борбата с пиратството (в кавато и да било форма; справедлива или не; показна или скрита) и скоростта на медията, по която тече
все едно да се оплаквам, че комшията няма плевели, защото има по-голяма пръскачка, с която пръска с химикали. малка или голяма пръскачката, тя няма никакво отношение към плевелите!
Цитат:
Същите индивиди продължават с абсурдните си твърдения.. :god :ole.
ПП. Никога на съм бил на ADSL. :)