Косово обяви независимост - международен скандал !!!
Косово обяви независимост - международен скандал !!! По-голямо погазване на международните норми не е имало отдавна в Европа. И е опасен прецедент.
За американските интереси ми е ясно, искат да има размирици в Европа. Не ми е ясно европейските лидери, защо допускат това.
Представете си Европа да иска някой от американските щатове да обяви независимост, не можете да си го представите, нали?
Re: Косово обяви независимост - международен скандал !!!
Танковете не си свършиха работата на времето...сега ще видим, интересно ми е как нашите политици ще реагират...
как да реагират предполагам с :bravo
Ама да не забравяме че и ние си имаме една област , ако и там ревнат
Чак пък скандал.Аз незнам какво друго трябваше да стене.Това е нормален процес от разпада на бивша Югославия.И на мен не ми харесва ама това май е начина.
Начина е албанците в Албания ама това е друга тема.....
Начина е в Обединена Европа държавите да останат само географски понятия, ама ще мине време...
Напълно съм съгласен с Лазар.
Казуса е интересен от икономическа гледна точка.
Самите европейски бюрократи казват, че е абсолютно невъзможно Косово да съществува без сериозна [много сериозна] и дългогодишна икономическа подкрепа от водещите европейски страни.
И ... лично аз не мисля да разсъждавам над въпроса "Защо, каква е целта на 'съюза'?"
Отговора не е твърде далеч.
Т.е. с икономическата поддръжка на европейските държави това ще е една изкуствена държава. 2 млн.албанци, какво ще произвеждат, че да си оправят търговския баланс???
Ако станат част от Албания, ще са по на далавера май. Иначе може и да бъркам, ама много ми приличат на цигани, а циганска държава няма още основана.
Ще са най на далавера ако с побутване от Европа влязат в евросъюза което не е невъзможно.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
Чак пък скандал.Аз незнам какво друго трябваше да стене.Това е нормален процес от разпада на бивша Югославия.И на мен не ми харесва ама това май е начина.
За съжаление Румен е прав! Това е първия прецедент на отделяне на една провинция като самостоятелна държава след Втората световна война. Дано съм лош пророк, но няма да е последната....
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Това е първия прецедент на отделяне на една провинция като самостоятелна държава след Втората световна война. Дано съм лош пророк, но няма да е последната....
Ето тва е опасното според мен... повлече ли се крак, тук, на балканите може да стане страшно.
Мераклии по места има, а и подкрепа от близо (югоизток) и далеч (зад Голямата вода) не липсва.
вие правите ли разлика между отцепването на провинция на поствоенна насиласъздадена в миналото държава и членка на ЕС?
никой ли не е чувал за баските и зверските разцепнически настроения в испания?
нещо да се е случило? някой да е чул в испания да има сериозни опасение относно разпадането на страната?
кой ще позволи ВЪТРЕ в границите (колкото и да е абстрактно понятието "граници на ЕС") си подобни размирици!?
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
За съжаление Румен е прав! Това е първия прецедент на отделяне на една провинция като самостоятелна държава след Втората световна война. Дано съм лош пророк, но няма да е последната....
Определено няма да е последната,която ще поиска такава независимост.
Но пък самото Косово като държава няма да просъществува дълго.След има няма 10 тина години ще се обедени с Албания.
Това е най логичния ход на нещата.
Цитат:
Първоначално публикувано от zayo bayo
Определено няма да е последната,която ще поиска такава независимост.
Но пък самото Косово като държава няма да просъществува дълго.След има няма 10 тина години ще се обедени с Албания.
Това е най логичния ход на нещата.
Така е. Като преди това няма да се учудя, ако албанците от Тетово се присъединят към Косово.
@FearMe,
Не мисля, че ЕС в случая играе някаква съществена роля. Не е ясно и самата ЕС колко ще просъществува. Защо според теб страни, членки на ЕС като Румъния и Кипър заеха такава рязка посиция, че няма да признаят Косово? Даже проблема между Унгария и Румъния е между страни членки.
Умните политици мислят за страните си , а не за каквито и да били съюзи, били те и еропейски.... или по-точно - поставят интересите на страната пред тези на съюза.