Резултати от 1 до 12 от общо 12

Честито на софиянци

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    Честито на софиянци

    хайде да са ви честити винетките за "синя зона"

    може да е стара новина, но доколкото знам досега е било само предложение, докато сега разбирам, че от 1-ви окт става факт. най-много ме "радва" зверската организираност, когато става въпрос да ти вземат парите. в случая тези винетки ще бъдат с чип, като проверката им става със специален четец. защо не се подсигуриха толкова за депутатските карти...?!

    подробности: и на личната карта, и на талона на колата трябва да има един и същ адрес - в синята зона; цената на годишната винетка е 70 лв (цитирам тиквеника по тв: "по-малко от 6 лв/месец"); за не-живущите в синя зона цената е 6 лв/ден; полага се 1 винетка на адрес (който има 2 и повече коли "не виждам проблем да продаде повечето" - отново цитат на същия мухльо)

    вече дори не трябва да казваме "добре дошли в Булгаристан", нещата отидоха към "добре дошли в Булгагве"

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Честито на софиянци

    Поне не е 150 лв, както бяха първоначалните предложения . На фона на 8 часа по 1 лев, 6 лв месечно си е направо безплатно. И е някакъв вариант за паркиране за работещите в центъра... с повечето улици синя зона, знаеш ли какво обикаляне пада... то е безсмислено направо, не че в синята зона ще остават свободни места сега при тази ситуация .

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Честито на софиянци

    Вземането на пари като такса или като глоба за неправилно паркиране по никакъв начин няма да увеличи местата за паркиране. Бате Бойко неможа да се справи с нито един пролем с София. Хубаво внимавайте за кого ще гласувате на предстоящите избори.

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #4

    Re: Честито на софиянци

    Местата за паркиране не трябва да се свързват с този или онзи кмет или управник. И Господ да дойде, не може да размести сградите така, че междублоковото пространство да е адекватно на броя автомобили притежавани от всяко семейство, а още повече на броя временно находящите се в София по бизнес или лични причини. Ще ми е приятно да видя описана формула или реалистичен начин за справяне с проблема за паркиране, не само в София ами в който и да е град в България, като същевременно се вземе предвид, че годишно се регистрират по около 400,000 нововнесени автомобили ( нови и втора ръка ). Отделно освен фирмените и лични леки автомобили да се вземе предвид и невероятното количество непрекъснато щъкащи до 3.5т бусове зареждащи всяка сергия и магазинче ( на принципа: колкото вида стоки толкова и доставчици - един кара вафли, друг кола, трети бонбони, четвъри кайма, пети салами, шести луканка и т.н. ), паркиращи и престояващи по най-неадекватния начин, огромния брой таксита заели всяко възможно място около спирки, пресечки и т.н., които си висят 24 часа на "сладки" стоянчици и местенца.... Едно е да можеш, друго е да искаш и трето и четвърто да го направиш.

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #5

    Re: Честито на софиянци

    Единственото решение, според мен поне, беше успоредно с изкопите за метрото да се копаят и подземни паркинги. Така и така минават точно под центъра... можеше да разширят малко и да направят това, вместо метростанции с размери на хангари. Не че паркирането там щеше да е безплатно

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    104
    #6

    Re: Честито на софиянци

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Бате Бойко не можа да се справи с нито един пролем с София. Хубаво внимавайте за кого ще гласувате на предстоящите избори.
    Никакъв Бат' Бойко!
    Аз ще си гласувам пак за тройната коалиция.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #7

    Re: Честито на софиянци

    [quote=FearMe ]
    хайде да са ви честити винетките за "синя зона"

    може да е стара новина, но доколкото знам досега е било само предложение, докато сега разбирам, че от 1-ви окт става факт.
    подробности: и на личната карта, и на талона на колата трябва да има един и същ адрес - в синята зона; цената на годишната винетка е 70 лв (цитирам тиквеника по тв: "по-малко от 6 лв/месец"); за не-живущите в синя зона цената е 6 лв/ден; полага се 1 винетка на адрес (който има 2 и повече коли "не виждам проблем да продаде повечето" - отново цитат на същия мухльо)
    /quote]

    Недей злорадства , че и нас ни чака това. Може би центъра ще се очисти от коли с регистрация Тх ,СС,Н,РР . И тук центъра е фрашкан с коли и няма място за паркиране

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #8

    Re: Честито на софиянци

    изобщо не злорадствам. гади ми се от тъпотия, двуличие, липса на трезва мисъл, празноглавие и колкото си искате синоними на горните. tomorrow е прав, че нито правителство, нито кмет могат да решат един проблем без решение, но пък който има мозък в главата не следва да обещава, нали?

    не съм бил скоро в пловдив (нали уж още се води втори по големина), но ежедневно варна ми е пред очите. лятото се пукаше по шевовете уж само от туристи, обаче не виждам сериозна разлика сега, когато са си заминали вече. няма вече "час пик" - лудницата е като софийската (само мащабът е "по 2" в софето). kris11, "центъра"?! а чаталджа, червения, гръцката, чайка, левски, младост, възраждане, кайсиева... то май не остана неизброен квартал иначе си прав, че вече шуменските и търговищки коли не са рядка гледка. също така не са рядка гледка и зарязаните по паркинги и тесни улички москвета и жигулки (само на паркинга на нашия блок с 51 паркоместа има 2 зарязани такива трошки, на които собствениците не дават да се вдигне ръка, защото са си техни. дори номерата са им от старите, черните ).

    винетките няма да решат нищо в софия - това е ясно, а са просто поредният "законен" начин да се изцедят хората. защото въпросните винетки не ти гарантират, дори не осигуряват съществуването на паркомясто (никой не говори да е поименно , а само и единствено те предпазват да не ти вдигнат колата с паяка.

  11. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #9

    Re: Честито на софиянци

    Решението на проблема е намерено отдавна (както е открита и топлата вода) , само дето няма кой да лапне , щото се предлага по линията на ЕС (или по-точно се предлагаше по случай влизането ни). В държавата ни важи едно правило което ни "изяде главите" на всичките , и особено на "редовите" граждани , а именно - "нямам ли лична изгода не ставам от стола на който седя". Нали никой не се заблуждава , че някой държавен чиновник (не дай боже министър - висш чиновник ) ще си премести задника в "ползу роду" ако няма поне малк за него.
    Най-елементарното е зелената вълна , която липсва в София на места като бул.Европа и бул.Сливница. Друго нещо - някой да е виждал във Виена ,Берлин или Франкфурт (например) да се влачат (както тук по бул.Сливница) камиони по 50 тона? Ами всичките строителни фирми , със самосвалите , бетоновозите и бетоноизсипвачките дето се движат където им падне. Ми тракторите сутрин по околовръсното дето карат с 20 км.ч и ти лазят по нервите. Ми постоянните "копачи" навсякъде дето не си зариват дупките по 3 - 4 месеца.
    Във Виена ,за да влезеш в града с камион 5 тона , за строителни работи се пише молба до общината , чакаш 1 седмица отговор и ако са в настроение и преценят , че ти е важно ти дават престой до 2 часа на точно определено място. А тук - копане , возене на материали всякакви , изсипване на бетон по улиците , калища от гуми на камиони и т.н и т.н.
    Решението е лесно (или поне според мен). Сутрин от 7.00 до 9.00 - до 3 тона , навсякъде включително околовръсното. От околовръсното към града - над 5 тона - забранено завинаги. Зареждане на магазини от 21.00 до 06.00 (гепат ли някой в друг час , дори в 6.01 - 10 000 лв. глоба за първи път , за втори - бусчето се национализира). Специално за строителите - винетки 100 000 лв за камион и с влизане в града като зареждането на магазините (от 21.00 до 06.00).
    За копане на дупки секакви , но най-вече голми за канализация , най-вече частни - 10 000 лв. за започване +24 часа за завършване , а за всяко следващо денонощие (24 часа)до третия ден по 20 000 лв. до третия ден , от третия до петия - 50 000 лв. , а след това за всеки ден по 100 000 лв. въпреки че ще са им малко , но горе-долу става.
    Ех офтипик стана и мечти ...

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #10

    Re: Честито на софиянци

    току що вдигна цената на недвижимостите с още 200 евро на квадрат

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    165
    #11

    Re: Честито на софиянци

    . Зареждане на магазини от 21.00 до 06.00 (гепат ли някой в друг час , дори в 6.01 - 10 000 лв. глоба за първи път , за втори - бусчето се национализира).
    Ами кат почнат да ти форсират бракмите и дрънчат с касите тез дет зареждат магазините вечерно време като спиш после ще има пак оплаквания и недоволни.За това във Варна правят бизнес центровете под Метро искат всички офиси по центъра да се изместят там .И да няма много коли по центъра, в събота и неделя е празно в централната част просто много фирми не работят и им ги няма колите.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #12

    Re: Честито на софиянци

    Цитат Първоначално публикувано от astra
    За това във Варна правят бизнес центровете под Метро искат всички офиси по центъра да се изместят там .И да няма много коли по центъра, в събота и неделя е празно в централната част просто много фирми не работят и им ги няма колите.
    Поосведоми се малко за наемите в МОЛ овете и ще ти стане ясно бързо дали ще се изместят вс. фирми от центъра.
    Това , че събота и неделя в центъра е празно са пълни глупости. Я ела поогледай паркинга зад "Златното лале" Пълно е с брички от съседни градове. На бай Мангал бусчетата и те са там, кусур сега и на мамалигарите колите. В час пик 15 мин. се придвижвам 200-300м / от у-ще Д. Дебелянов" до този паркинг./

    Друго което е има много коли регистрирани в чужди градове заради данъка. Напр. в Силистра е драстично - 2 пъти по-малко отколкото за Варна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 3
    Последно: 31-10-14, 10:02
  2. Отговори: 3
    Последно: 27-08-09, 22:29
  3. Честито!
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 99
    Последно: 26-05-07, 11:48
  4. Честито 3Di:-)
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 13-10-04, 14:39
  5. Да ни е честито |:-[
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 29-07-03, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе