Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 40

От боклука и "Новера" до защо да учим арабски...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:От боклука и "Новера" до защо да учим арабски...

крис, абсолютно съм съгласен с теб и точно затова си "позволих" да твърдя, че софия е зверски мръсна

намесих медиите не с идеята, че проблемът е имагинерен (знам, че ти не си си го помислил, но все пак аз да кажа , а за да насоча мислите и в посока далаверите на побойко, стани-шеф и др. от компанията

мръсотията на един град не се измерва в количеството безпризорни кучета в квартал Х, или торбичките с боклук под студентските общежития, а в среднопретеглената величина на реещите се найлонови торбички, опаковки от вафли и т.н. по улицата, честотата на прибиране на боклука, броя на кошчетата и т.н., и т.н.

иначе си прав за поредния "месия"... ще играе маркуча

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

София от 20 години е доста по-чиста.
    Вчера цял ден обикалях центъра и толкова много чистачи не съм виждал от соц време. Мете се по спирките, миеха улица, косят тревичките из градинките. За мен е положителна промяната. Не знам колко струва това, не ме и интересува. Фактите са че винаги съм си плащал данъците и винаги съм джапал из софийската зимна киша. Дишам прахта цяло лято, а от 3 години ми продъниха ушите за Суходол.
    Та нека да чистят хората, нека е чисто.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@КрИс,
    Аз не коментирам качествата нито на ББ нито на СС!
    Коментирам фактите такива каквито ги виждам пред дома си и пред офиса си. Нито е станало по мръсно през последните 20 дни ,нито по чисто през последните 4 дни, нито съм забелязал някой да прави нещо повече от всекидневното. Това е! А иначе аз съм си изразявал позицията по повод на управлението на страната и ролята на политическите партии нееднократно тук.
    Те трябва да бъдат остранени от изпълнителната власт поне за 10 години. Иначе ще продължаваме да възпроизвеждаме безхаберие, корупция и некомпетентност и следващите 20 години.

5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

За това ти обръщам внимание. Явно имаш много ограничен поглед и минаваш през много ограничен район за да не забележиш увеличената мръсотия в последните месеци и рязката промяна в последните дни.
    Просто, нямаш базата за да твърдиш "В София и в момента си е толкова мръсно, колкото е обичайно за нея."

Политически възгледи нямам никакво желание да коментирам - аз говоря само за мръсотията. Както и hristobotev и мен въобще не ме интересува кой и как чисти в момента и как му се плаща за това - каквото е поискано от мен съм го платил и съм убеден, че то е достатъчно за да се чисти прилично. За мен е важно, че в момента е значително по-приятно и чисто навсякъде /изключвам дома и офиса ти, говоря за широкия център на София, ж.к. Люлин, Западен Парк, Гевгелийски, Вардар, кв. Изток, Окръжна Болница, Подуяне - това са районите, през които минавам често и в които виждам разликата/

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    За това ти обръщам внимание. Явно имаш много ограничен поглед и минаваш през много ограничен район за да не забележиш увеличената мръсотия в последните месеци и рязката промяна в последните дни.
    Просто, нямаш базата за да твърдиш "В София и в момента си е толкова мръсно, колкото е обичайно за нея."

Политически възгледи нямам никакво желание да коментирам - аз говоря само за мръсотията. Както и hristobotev и мен въобще не ме интересува кой и как чисти в момента и как му се плаща за това - каквото е поискано от мен съм го платил и съм убеден, че то е достатъчно за да се чисти прилично. За мен е важно, че в момента е значително по-приятно и чисто навсякъде /изключвам дома и офиса ти, говоря за широкия център на София, ж.к. Люлин, Западен Парк, Гевгелийски, Вардар, кв. Изток, Окръжна Болница, Подуяне - това са районите, през които минавам често и в които виждам разликата/
    Крис,
    И ти като мен се движиш насам натам с колата и виждаш главните улици. Слез от колата и влез в кварталите и ще видиш разликата. Какво ме топли мен, че по центъра на всяка кофа се падат по три сметосъбиращи машини? Лъскат за пред журналистите. София и големите градове не се нуждаят от показване на мускули и PR акции, а от системно и съвестно чистене и миене. Защото не всички живеят и работят на жълтите павета.

Добавено:
    ББ зададе един много смислен въпрос, но който никой не даде смислен отговор:
    "Защо не беше обявено кризисно положение с боклука, когато то наистина се създаде след като изгониха "Новера" и тя си събра всички кофи?"

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не съм се качвал на колата си от февруари.
    Този месец не съм ползвал и градски транспорт почти.
    Ходя от началото на месеца минимум 8км пешана ден - /това е съвсем сериозно - на диета съм / И то по възможно най-малките и тихи възможни улици.
    Така че за трети път да кажа - нямаш реален поглед над ситуацията явно. Или някой лъска и почиства специално за мен, знам ли.

По темата за ББ и смисления въпрос - след като си изговорил толкова глупости, даже и нещо смислено да попиташ е нормално да няма кой да ти отговори. А конкретно на този въпрос отговорът е ясен - кризата я направи той. С прекратявания, гонения и шерифско-мутренски изпълнения. При тонът, който държи на всички в последно време не е ли ясно, че няма желаещ да му помогне??? И аз да бях - щях да го оставя да затъне от собствените му необмислени действия и в последствие щях да се намеся. Естествено, с това бих искал да спечеля дивиденти, но не виждам и защо да не го направя...
    Така че, за мен е съвсем нормално поведението, но съгласи се, че от друга страна е кофти да го обясниш така и в прав текст пред хората...

Естествено, това е моето виждане, което е възможно да е крайно неправилно, но това не ме интересува както ти казах. Единственото, което е важно за мен е, че беше невероятна кочина, тази кочина беше допуната и направена от ББ, а в момента е значително по-чисто и приятно и то не благодарение на ББ.

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

КрИс,
    Те и по бай Тошово време чистеха и лъскаха преди всяко посещение. Това ли ти е критерий??
    И утре - какво? Пак ли кризисен щаб? А след седмица? Там явно има сериозен проблем , който не се решава за една нощ!
    Това ли е начинът - соц бригади да правим? Е кой плаща купона? Аз не живея в София. Трябва ли да плащам за софийския боклук?

София не е България - нищо, че е столица. За чистотата и водата, и парното, и ..... трябва да си се грижат софиянци!
    Не може да занимават цялата страна с техните проблеми! Тук, в провинцията, си имаме други - примерно 200-300 лева месечна заплата..... Ама софиянци какво им пука.....

Това пък си е моето мнение!

//Пропуснах да те поздравя за ходенето пеш! Аз отдавна го практикувам и се чувствам добре. Особено след спирането на цигарите - ако не ходех достатъчно да съм над 100 кила.....

10. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    КрИс,
    Те и по бай Тошово време чистеха и лъскаха преди всяко посещение. Това ли ти е критерий??
    Критерий за чистота ли? Разбира се, защо не.
    Много ви моля - за н-ти път някой се опитва да ме замеси в някакви политически крамоли - бай Тошо, ББ, социалисти - разберете, че съм аполитичен към момента.
    Така че, от моя гледна точка - да,критерий е това, което беше по бай-Тошово време по отношение на чистотата на града - минаваха ежеседмично цистерни с вода, улиците се миеха непрекъснато - улиците, не булевардите.
    Честно казано, беше отдавна, но моите спомени наистина бяха, че се мие редовно, а не само преди посещение.
    Преди посещение се оправяха мазилки - нашата кооперация беше измазана с държавни пари по случай някакво посещение преди мноого време. Но дребни нещица като почистване се извършваха регулярно.

И престанете с това кой ще плаща де - вече става досадно. Ще плаща бюджета на страната, чиято столица е затънала в мръсотия!
    Ако недай си боже се повтори Стражица и градът наново се срине пак ли ще има такива безмислени въпроси - кой ще плаща??? Само хората от сринатия град ли искате да плащат! Хайде моля малко по-сериозно и оставете въпросът кой ще плаща на хората, от които зависи това.
    Добри, лоши - това са. За тях е гласувано, те са избрани и те преценяват как се изразходва бюджета.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

4. червеникавият пясък не е от строежите, а е от пустинята сахара. това не е майтап, а абсолютната истина - от време на време антициклоните довяват сахарски пясък по черноморието
    /офф

Ауууууу, нямаш прошка. Каква интрига вкара. Найс.

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Хайде моля малко по-сериозно и оставете въпросът кой ще плаща на хората, от които зависи това.
    Добри, лоши - това са. За тях е гласувано, те са избрани и те преценяват как се изразходва бюджета.
    То не разбрах за Кмета ли иде реч или за Станишев - те все са си "избрани"....

Мисля, че имам правото да контролирам как се изразходват парите ми!
    За хареми и яхти, или за строеж на пътища и детски ясли.
    Това, че са избрани не им дава правото да харчат както си искат! Парите не са тяхни - не го забравяйте.

Да не са Богоизбрани?

И въпросът е точно до пари - ако има пари - ще си е чиста столицата! Какво толкова. Сега "пари нема-действай" стана....
    Ако има "усвоени" пари - ще има проблеми - пак ще е чиста, ама.........условно, виртуално.....

И друго има - не сме свикнали на чистота, ние - българите! Срам ме е , ама така си е.

И ако наистина сме сериозни - ами нека еврофондовете коментираме, защо все боклука?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

За това ти обръщам внимание. Явно имаш много ограничен поглед
    Добре, КрИс , това ли е за теб решението? Кризисен щаб за да се оправят нещата. И до кога? Надявам се, не мислиш, че едно кампанийно почистване ще оправи проблема?
    Следва въпроса - колко време правителството ще налива в избрани фирми пари, а цяла България ще плаща за да е чисто в София?
    За 1 седмица, за 1 месец, до изборите, до края на годината?
    Това ли е за теб решението на проблема с боклука?
    Жалко, явно кампанията на комунистите е засегнала и мислещите хора като теб.

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Питаш мен... отговарям.
    Не, за мен решението е друго - да ме назначат за заместник кмет по чистотата. Хем градът ми ще е чист, хем някой лев ще успея да прибера. Естествено, това е само вариант, другия е да ме гръмнат по някое време, поеже съм спрял кранче, което не трябва...
    Сериозно - защо адресираш въпроса към мен - без приетите мерки градът беше мръсен, след тях е няколко идеи по-чист. Аз като редови гражданин виждам само това и не се наемам да се впускам в полемики, характерни за шоп на маса е ли правилния начин или не е. Гледам единствено резултата.
    За колко време е решение също не знам - за момента работи, като спре да работи най-много да стане мръсно, както е било преди решението...
    По отношение на влиянието ми от политически кампании... всеки има свой възглед - ти мислиш, че мен ме е засегнало, аз мисля, че друг е засегнат. Странното е, че аз новини не гледам, политически страници на вестници не чета, честно казано не съм и наясно кой и защо чисти допълнително. Единствено знам, че правителството обяви, че ситуацията с боклука става кризисна, кметът не се справя и ще вземе мерки. По моите наблюдения, това съвпада с действителността, значи може би наистина съм повлиян от някакъв вид кампания. Може някой нарочно да е пръскал боклуци например.
    ПС - Няма как да не изкажа благодарност, че ме включваш в групата на мислещите гхора. Даже аз в последно време се съмнявам, че попадам в нея, но честно казано - откакто имам тези съмнения живея много по-добре и безгрижно.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@КрИс,
    Напълно те разбирам (без всякаква ирония). Ходейки пеш из града до преди десетина дни си виждал препълнените кофи и купищата боклук. Сега кофите са празни и това те впечатлява (колко малко му трябва на човек да е щастлив ). Аз обаче наблюдавах процеса в развитието му. В последните месеци чистачите от предишните фирми се бяха омързеливили. Дойдат, опразнят кофите, а боклука около тях зарежат. Да не говорим за строителните отпадъци... Когато ги разкараха имаше десетина дни на тотален ужас. Ония си събраха кофите, като изрязаха и кошчетата за смет по улиците. Боклука се трупаше на камари. За една седмица обаче Титан овладяха положението (нищо не става от раз в двумилионен град). И когато нещата се отрегулираха, СС реши да се намеси в стил "след дъжд качулка".
    И понеже е инфантилен, някой го прати да прави среднощни проверки. Ами да се беше позамислил поне - ако има голямо бедствие - земетресение, наводнение, авария - да! Но да отиде един министър председател да види как се събира боклук??? Стана за смях, когато мангалите имитираха работа и миеха клоните на дърветата от прахта. Ако беше минал поне през казармата щеше да знае как стават тия работи на генералска проверка.

Добавено:
    Ето автентичен репортаж: http://www.gradski.bg/show.php?storyid=704081

17. Тук е от
    Dec 2005

Вярно е,че във Варна няма проблем с кофите-всичко си се извозва навреме.По официално преброяване Варна е с население малко под 400 000,едва ли стига милион с придошлите -да е най много 550-600 000.Не си спомням да са се мили улиците последните 20години.През лятото е ужасно прашно и задушно.Да не говорим за дупките по асфалта...така че едва ли е най хубавият град за живеене както пише из пресата

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Вие незнаете ли че Варненци са солидарни с общината и с прясно измитите си коли - оитват да изчистят малко боклуците- колкото полепне - все файда

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 09-09-13, 23:54
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 1
    Последно: 30-12-06, 12:48
  4. Отговори: 4
    Последно: 12-01-06, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе