Ето на какво попаднах днес http://www.hicomm.bg/bg/articles/new...D%D1%82%D0%B0/
Ето на какво попаднах днес http://www.hicomm.bg/bg/articles/new...D%D1%82%D0%B0/
Основен акцент в новината - написано е, че ще се предлага без обвързване с договор. Което аз разбирам така - заявявам днес, пускат ми я до 3-4 дни, тествам до края на месеца, давам им 10-ина лв и в края на месеца преставам да ползвам услугата, но имам реални впечатления от качеството й....
Звучи добре, но ме съмнява.
разглеждайки телевизиите им от 10-левовия пакет, не намирам съществена разлика с минималните на другите оператори (освен добавения талаш до числото 40). липсват всякакви научни и др.подобни, което пак ще ни качи в пакетите ~15 лв, така че не виждам някакво "убиване" на конкуренцията
аз по-скоро чакам интернета на булсат, макар че ако носещите се слухове за n wi-fi са верни, то това ще е голям автогол от тяхна страна...
Нета на булсатя ще е "оптичен" като аз си мисля, че ще ползват мрежата на някой интернет доставчик. А колкото до сателитната телевизия , още вчера писах в раздела за кабелни и сателитни тв оператори.
Изобщо не чакам Нета на Булсата. Просто това е поредният НОВ интернет доставчик които "леко" е позакъснял... Знаете как стоят нещата с новите доставчици - да се направи мрежата, че после ще възникнат какви ли не проблеми, че после трябва да се решават...
с N wi-fi и оптика по дърветата...Така, че първите 2-3 години клиентите ще бъдат опитните мишки, след това при правилна стратегия и добре подбран прерсонал за поддръжка, може нещата да се стабилизират...
Но не забравайте, че това няма да е национална мрежа, а се почва с големите градове (с многото клиенти)... И ако там нещата не потръгнат, май интернета ще се остане само в София, Пловдив.... Но не виждам какво ново ще предложат(като изключим висящата оптикаи как ще се конкурират с другите фирми които са от 10 и повече години на този пазар...
Интересно щеше да е ако започнат да предлагат безплатни сателитни станции, и всеки дори в някакво забутано село да може, си опъне чинията и да има нет...
Няма ли голямо закъснение при сателитният интернет? Бях чел , че тоя тип нет не е подходящ за броузване заради закъснението при подаване на заявките и отговора им.
Ами естествено, че няма да е качествен като този от LAN кабела, но пък от друга страна, там където няма как да има друг интернет, разни села, планински райони, или на вилататова ще е единствената възможност...
Първоначално публикувано от FearMe
Днес (01.09), като си плащах интернета на SofiaOnline се оказа, че вече са БУЛСАТ АДПървоначално публикувано от stenly
, та предполагам, че и във Варна ще закупят някой местен оператор.
Ta как казваш, че ще пращаш заявките до тях? Получаването им е ясно - през сателита, другото ми се губи нещо...Първоначално публикувано от glowndark
![]()
Пак така, през сателита...Първоначално публикувано от emos
Направи си труда да пуснеш два телевизора един до друг, единия да работи на К1 от наземно разпръскване, а другия да работи на К1 да речем на Булсатком, и се опитай да засечеш с колко е забавянето на сигнала през спътниковото приемане. Получения резултат го умножи по две, и след това отново помисли дали искаш такъв интернет. Цената за трафика е утежняващо обстоятелство, да не говорим за допълнителната апаратура, която трябва да обезпечи изпращането на заявките. Е, при липса на алтернатива е вариант, но едва ли ще може да се конкурира при възможност за ползване на друг вид нет.Първоначално публикувано от glowndark
Тия са спрели да продават дори телефоните си без договор, явно има и нещо което не е написано или е с много малки думи в договора. Кой знае каква космическа цена са сложили на чинията и приемника само и само да минеш на договор
Цената на оборудването е free
никой не казва и дума за тов-а говорих с хората защото се замислих , но нали си имам чиния и конвертор - трябва ми само картата им.
Казаха че така или иначе се монтира независимо дали имам или нямам оборудване.
На Булсат четох че ако имаш чиния и конвертор плащаш само 5лв ограничен пакет. Каналите са същите .
@Fear Me - как да няма научно -образователни. Твоят канал се върти денонощно там![]()