Е, защо така - на народа не му пука за лиценза - но трябва правилата да се спазват от всички. Това е посланието и аз го подкрепям!Първоначално публикувано от wisent
Е, защо така - на народа не му пука за лиценза - но трябва правилата да се спазват от всички. Това е посланието и аз го подкрепям!Първоначално публикувано от wisent
В този дух се появи обява за работа:
Спешно търсим програмисти за "фина настройка" на датчици на гориво. Познания по хакване на мрежи са предимство.
Трудно ми е да проумея голяма част от коментарите в медиите - "ама цената щяла да се вдигне, ама какво ще кажат руснаците" и т.н.
Нали в закона е казано как трябва да бъде. Значи няма какво повече да се обсъжда вземането на това решение да се отнеме лиценза.
Пътищата са два:
- или да се прокара и изпълни решението съгласно закона
- или да се промени закона, така че Лукойл да излязат от неговия обхват.
Ако се приложи второто, аз бих го тълкувал така - добре черпим от руския опит за създаване и отглеждане на "олигарси". И въпреки неподходящата си възраст, ще се замисля дали да не емигрирам от България, с идеята да живея на по-цивилизовано място.
според мен лукойл няма интерес да произвежда у нас когато може само да продава, ако продава на по-висока цена по-добре.
за мене завода няма да тръгне повече - да му мислят бургазлии защото те са губещи от това.
а бензин ще има - когато имаме по-висока цена ще се внесе веднага
тази година няма да има блокади на фермери по границата с гърция
Ами то по тая логика можем да преустановим всякакво производство (то не че сме се засилили да произвеждаме кой знае какво де) - всичко можем да си внасяме от вън, даже и киселото мляко.
за съжаление според мен си прав - но целият свят отива нанадолу. но ако е твоя фирмата ще плащаш ли заплати на 2 3 хиляди човека /не знам колко са и колко вземат/ като можеш само да им продаваш по-скъп продукт? а завода при надин - за коледна премия.Първоначално публикувано от Lazar
нали освободиха египет - там е по евтино
удариха шамар в лицето на бойко борисов и сега му се смеятПървоначално публикувано от justify
за какво им е лиценз сега? нали рафинерията така и така е в планов ремонт.
няма керосин в резерва ли? последно щеше да стигне за 4 дни ако отпускат по 1800 тона ли литра ли.
няма превозвачи ли? които да изпълнят количествата?
„Лукойл Нефтохим" ще монтира измервателните уреди до декември
До декември "Лукойл Нефтохим" ще постави необходимите измервателни уреди, които изисква законът, а през септември се очаква инвестиция в рафинерията. Това съобщи пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.
Той допълни, че мнението му не се дължи на догадки, а на проведен разговор с шефа на „Лукойл" Вагит Алекперов.
„Човекът се извини за това, което са ни причинили с всички тези забавяния, увери ни в инвестицията, която се очаква през септември, увери ни, че има вече действащи договори, подписани и най-късно до декември ще могат да си сложат измервателните уреди", разказа премиерът.
Борбата със сивата икономика изисква всички – производители, дистрибутори, продавачи и складове, да имат необходимите измервателни уреди и всичко това да бъде свързано с НАП и Агенция "Митници", категоричен е Борисов. Той отново каза, че не одобрява думи като война и битка да се вплитат в казуса с "Лукойл" и отнемането на лицензите за управление на данъчни складове от агенция „Митници". Премиерът е сигурен, че в момент, в който усети, че има разединение в екипа му от министри, той ще махне виновниците. „В момента, в който някой се обяви срещу свой колега, просто ще го махна", отсече Борисов.
„Моето мнение е, че вече правителството работи на, бих казал, на сто процента. Министрите, заместник-министрите, между отделните министерства се сработиха екипите, особено по еврофондовете, особено в тези програми, където участват по няколко министерства. Диалогът между вицепремиерите е много добър", каза той.
Агенция „Митници" отне лицензите на „Лукойл Нефтохим" и пристанище „Росенец" на 26 юли, тъй като не са монтирани измервателни уреди, които изисква законът. Изпълнителният директор на митниците Ваньо Танов пък обясни, че когато заводът отговаря на изискванията, отново ще му бъде издаден лиценз. Според шефа на „Лукойл България" Валентин Златев компанията няма проблем с отчетността, а в Наредба 3, заради която са отнети лицензите на рафинерията в Бургас и пристанище „Росенец", става дума за допълнителни уреди, които са в процес на монтиране.
Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решенията на шефа на митниците Ваньо Танов за отнемане на лицензите на бургаската рафинерия и нефтеното пристанище. Митниците обжалват решението. Междувременно Ваньо Танов каза, че от връчването на решението на Софийския административен съд до разглеждането от жалбата на държавното ведомство рафинерията ще работи все едно има лиценз. На 2 август предприятието възобнови дейността си.
И сега какво..в крайна сметка нищо не направиха, Лукойл ще си работят по старому уж докато монтират нивомерите. По-добре да не бяха разлайвали кучетата..
Ами това стана като работата на Цв.Цв. - показни акции и нула осъдени след тях. На времето се шегувахме, че кораба на социализма спря, защото пуснаха цялата пара през свирката.Първоначално публикувано от katy85
смех голям падна.
интересно е какво скриха от народа докато вървеше вайкането за лукойл. направили са някоя пакост там горе.