той дядо мраз отече вече...май :)
Преглед за печат
той дядо мраз отече вече...май :)
За свинското си прав, ще ми липсва една чорба но по добре да не и казвам името че и нея ще забранят. Сетих че и въздуха който дишаме колкото и да е замърсен и вреден все още е безплатен, не е ли време депутатчетата и за него да помислят
по време на медицинските прегледи ще ти се прави тест на вместимостта на белите дробове, след което ще ти се начисляват въглеродни емисии, връчва ти се бележка и тъннннн.... годишен данък
за секса няма да е данък, а такса - или ще е "плющиш половинката, след което тичаш в кметството да си платиш", или първо се плаща, издава се квитанция, след което при половинката, която ти пуска само при предоставяне на надлежния документ...
До къ'т има пари за ракийка никви данъци немоат ни стреснат :laugh: А за плющенето, ми то тва си е хамалска работа, така че таксата ще я плаща заинтересованата страна :))
брато, 4,40 акциз на литър требе плащаш, иначе си закононарушител :Р
ти да не си си помислил, че не е помислено и за това? кинтите на народа требе се взимат, защото на дупетатите им са по-нужни, отколкото на теб и мен...
Така е... ама аз нали по принцип съм си закононарушител и само по изключение спазвам закана....тъй де - играя го "опозиция" :2guns: :-memnon
Аз също съм решил да си сложа някакъв DRL обаче не ми е ясно как се тълкува закона? Трябва ли да ми светят и задните габрити? Ще има ли проблем ако си сложа някакви диоди отпред (има ги най-различни), или трябва да светят фарове ?
@cooler , заради такива "кьорави" като теб , сега всички страдаме :016:
откакто стана ясно, че тази дивотия ще се приеме, обмислям същото... даваш на контакт, диодчетата светват и готовоЦитат:
Първоначално публикувано от AMOK
само че трябва да се види какви са точно спецификациите на "дневните светлини", за да се съобразим с тях и заобиколим спецификациите на късите... някой по-запознат?
дневните светлини DLР се включват към дългите с релета и светят на 30% от мощността им.
В закона е казано - къси или "дневни" светлини.
българските цени са МИНИМУМ 30 лева, в dealextreme нещата са от $8.60 нагоре, примерно:
http://s.dealextreme.com/search/dayLight%20led
да вземем се групираме... при по-големи поръчки има сериозни отстъпки...
Притеснява ме само официалната позиция на КАТ, че всички допълнителни LED светлини, допълнителни елементи под/над или пробити рефлектори, ще се считат за "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". От тази гледна точка дълги на ниска 25-40% мощност е най-приемлив.
ПП Сега прочетох, за "неразрешена промяна" глобата била от 2000 до 7000 лв. :yikes От трън та на глог ...
Да, катаджиите ще направят всичко възможно да си вземат своето. А на мен ми е интересно каква ще е реалната разлика и полза между "къси" и "дълги на ниска 25-40% мощност"?Цитат:
Първоначално публикувано от dva
???Цитат:
Първоначално публикувано от dva
Дали една свещ ще бъде уважена да бъде дневна светлина? "Кьорав карти не играе" ! Все повече се замислям дали и аз да не бъда един от многото емигранти! Малоумни управляващи, прост народ, диващина на всяка крачка, простотия, корупция(рушвети), цигания, рекет, права никакви - " кучетата си лаят, кервана си върви". Животът се завъртя около плащането на сметките, липса на свободно време( и аз съм човек) и въпросът: Какво ще ни донесе утршния ден? Непрекъснато се менят закони, закончета, наредби, такси! Абе ще луднем бе! Задължения отвсякъде, ами правата? Това с фаровете е едно от малкото малоумни решения на поредните управляващи и догодина просто не ми се мисли, ако следващите такива, не въведат още и още по-безумни закони!
Давам един от многото безумни наредби:
Имаш камион..., който товари нето 25 тона според производителя. Собственото му тегло е 13 тона. Бруто 38 тона. Камиона е триосен и идиотизма в момента е следният:
Според КАТ:
Триосен камион има право да натовари нето 20 тона или бруто тегло на МПС 33 тона.
Според АПИ:
Триосен камион има право да натовари нето 12 тона или бруто тегло 25 тона.(26, ако е с пневматично окачване)
Та...ако следвам закона от КАТ, ще натоваря 20 тона и ще ме последва глоба от АПИ, че съм претоварен с цели 8 тона според наредбата им. Само, че АПИ е собственик на пътя и къде отиде закона? Явно наредбата е над закона! Ебати абсурда. Плащаш глобата и подвиваш опашка, щото и министърът на транспорта не знае какво да ми отговори!!! А сега де!? Не, не, не- то просто следват безумия след безумия докато не реша, че достатъчно съм търпял и не поема нелекия път на емигранта. Мога да дам още много примери на тъпанаро-нещастното управление на "нашите ръководители", но мисля, че не би било нужно. Всеки един от Вас е наясно, но си трайка. Такива ми ти работи! Боли обаче!!!
П.С. Следното изречение определено кефи: "...къси и габаритни светлини". Демек - коледна елха!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345150409[/time]_________________________________________________
Само да поясня, че одеве не ми се пишеше: АПИ - Агенция Пътна Инфрастриктура и чрез ИААА упражнява контрол - държавна структура
КАТ - Контрол по Автомобилния Транспорт - държавна структура
Е...излиза, че лявата ръка си мечтае за жена, пък дясната за чекия, а пък еди кой си да го духа.
Цинично, но факт.
Съжелявам за цинизмите, но по-образно не бих могъл да ви го предада