Има едно нещо, което трябва да се използва при четенето на всякакви дивотии в интернет и то е критично отношение към съдържанието. Това означава, че ако не можем да мислим докато четем, то поне като го прочетем е добре да го осмислим, да помислим и сигурно сами ще стигнем до някои изводи.
Например: "Във Фейсбук препоръчват потребителите да си премахнат всички свои лични данни от интернет страницата си преди 15 март."
Това от какъв зор? Няма да могат да я затворят ако не си изтрием данните ли?
Друг пример: "Не ми пука за парите", т.е. на бачо ви Зуки хич му е през оная работа за парите, затова няма да продаде Фейса за няколко стотин милиона, да не казвам и над милиард, ами щот' му писнало и ще хвърли всичко на боклука...
Та както казах трябва си мислене когато се четат глупости и тогава теми като тази няма да се появяват.
ПС: Колкото до пожеланията за затваряне... как да ви кажа, то е като турските сапунки. Ако не ти харесва не го ползваш. Аз например намерих доста приятели даже от гимназията, някои в чужбина и Фейса си ми служи като идеално средство за комуникация. Хората пускат снимки, виждаш какво става... Други пък го ползват като тотален клюкарник. Еми ако не е Фейса ще е друго. Все тая. Тъпо е да обвиняваме нещо за действията на хората, доколкото е напълно пожелателна употребата му.