Защо някой политик не си направи експеримент и да мине нелегално в Афганистан?
Да види как ще го посрещнат там.![]()
Защо някой политик не си направи експеримент и да мине нелегално в Афганистан?
Да види как ще го посрещнат там.![]()
По новините на тв7 казаха че в телефона на убития имало записи на потресаващи с жестокост убийства.
Да, щом са го казали по новините или го пише във вестника, 120% е така!
В какъв смисъл недоволствате ? Недоволството у повечето от нас е ,че въпросните "мигранти" не се посрещат по нужния начин ... вчерашния
Има си гранични пунктове , който се чувства гонен и преследван в родината си има пълното право да подаде съответната молба на граничния пункт и евентуално да му бъде уважена/отхвърлена .
Който минава нелегално , би трябвало да е готов да си понесе всички произтичащи от това последствия .
И в другата тема бях попитал - ако тук при нас станат някакви подобни катаклизми , дали аз ще хукна към Турция и Иран/Ирак или към Румъния , ***** , Полша ?Та толкова и тия са бежанци - организирано нашествие , допускано по и аз не знам какви причини от ЕС ... Дано не ми се сбъднат прогнозите , ама в близките месеци очаквам ония изфабрикувани клипове в "брадва.бг" да са вече истински , че и по-лоши ...
п.п. То и сега всъщност не са много желаещите ...май да си кенефа на Европа все пак ще се окаже , че има някакви "достойнства"
п.п.2 Бре , без да знам съм писал почти същото - http://carloscontrera.bg/news/view/5...tova-e-granica
... а тоя май за пръв път го чувам![]()
Този пост е редактиран от svetlio1; 17-10-15 в 20:43.
Имам сериозни съмнения относно професионализма и IQ-то не само на този граничен полицай, а на мнозинството такива + митничари, полицаи....
Просто това потвърждава, че болшинството от населението на тази държава е "лош матрял"..хм както и тези които ги подбират и назначават на работа.
Какво правят граничните полицаи на 30 км от границата? Къде са спали, че са ги пропуснали толкова навътре?
Да си върви на границата и там да стреля предупредително във въздуха.
Гледайки снимки и видео от мястото, си зададох въпроса - защо полицаите са се наврели под моста а не са ги причакали няколко десетки метри по-нататък.
Единственият начин да спреш потока от имигранти е минно поле и предупредителни табели на 4 езика.
Само, който не е ходил на браздата и не се е занимавал с полицейска работа, охрана на държавната граница, или не е работил с имигранти от такъв профил, може да напише токова много ... хм, негативизми в един пост.
Ако зоната на отговорност е голяма територия, силно пресечена местност, мрак и студ, в същото време сте трима на 54, за които може да се предположи, че вероятно са бойци от/или свързани с ИД. Преценката на място показва, че лицата, са физически в много добро състояние, извършили престъпление / нелегално преминаване на държавната граница на БГ и ЕС/ ... моля, за следното:
Ако сте трима, срещу тези 54 и трябва да изпълните професионалния си дълг, тези 54 скочат срещу вас, и вие имате само по 16 патрона, Вие какво ще направите, за да въведете респект в тази ситуация, след неизпълнение на полицейско разпореждане, оказване съпротива и нападение срещу вас?
Просто на един полицай му е интересно, как би постъпил негово величество "недоволният европейски гражданин" , чиято земя, бащина къща, дъщеря, жена, любовница и държава са били опазени....
веднага ти отговарям, както би ти отговорил един юрист:
"недей пренася проблема на лично ниво - важен е принципът, който не трябва да се пречупва през призмата на личния опит"
след което, ако се случи нему или на негов близък, обръща света, лично и през свои колеги, за да е#е м@м@та на престъпника, дръзнал да му навреди лично
това е човешката природа...
негово величество "недоволният европейски гражданин" ще извика Капитан Толераст (тоест себе си) и той ще го спаси от всички проблеми
Поне това препоръчват журналята и евроатлантическите ни "лидери"
Нали имат камери и топловизьори на границата ? Ама явно са ги проспали... от месеци вървят слухове , че граничните полицаи срещу някоя и друга стотачка евро си затварят очите...
Колкото по-голяма е групата, толкова по-бавно се придвижва, а тази за която говорим е била от 54 афганистанци спряна на 30 километра от границата.
Въпросът е, защо онова лайно премиера не е заритал министъра на отбраната, да изпрати 6-7000 военни да охраняват границата??? Те за какво ни са иначе? Само да лапат и маршируват?
Една държава без граница, не е държава!! Когато оня драгалевският циганин Костов, нареди премахването на кльона и мините по границата всички спахме...
За информация - средно на денонощие 280 човека пресичат незаконно границата с Турция.
Мощна подкрепа от хърватските форуми: Браво българи! | obshtestvo.net
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-10-15 в 10:58.
Камерите са си камери, но в тази обстановка си трябва покритие на границата с плътна ограда и достатъчно жива сила с високо проходима техника за бърза реакция. Мен не ме притеснява толкова гръмнатия афганец. Каквото си е търсил си го е намерил. Притеснява ме факта, че на 30км навътре в страната се разхожда необезпокоявана цяла рота млади мъже, организирани и водени от подготвен човек. От къде идват и къде отиват? Защото те може да са афганистанци, но може да са и бойци на ИД, връщащи се от Ирак или Сирия, или изпратени към Европа да вършат зулуми. Държава като нашата, на границата между два свята, толкова различни по култура, бит и религия, без надеждна защита на териториалната си неприкосновеност е като жена с вдигната пола и смъкнати гащи!
Даже и "отворените" германци започнаха да проумяват нещата: http://www.standartnews.com/svyat-eu...ya-305665.html
Този пост е редактиран от Lupus; 18-10-15 в 12:57.