Резултати от 1 до 4 от общо 4

Intel пуска нови Itanium процесори, цените падат..

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #1

    Intel пуска нови Itanium процесори, цените падат..

    Процесорният гигант обяви два нови Itanium чипове за 2-процесорни сървъри. Освен това, продуктите ще се продават по-изгодно, с което Intel се стреми да премахне ценовата бариера за тяхното приемане. Първото предложение е 1,4-гигахерцов Itanium 2 с 3MB кеш. Предназначен е за сървъри обединени в клъстери. Новият процесор ще даде 25% по-добра производителност и ще струва много по-малко от първоначалния оптимизиран за клъстери Itanium, казва Джейсън Уаксман, директор маркетинг мултипроцесорни платформи в Intel. Вторият чип е 1,6 GHz Itanium 2 с 3MB кеш. Оптимизиран е за високо-производителни 2-процесорни сървъри с общо предназначение. Уаксман допълни, че Intel работи върху няколко технологии, за да постигне по-добра ценова ефективност за Itanium процесорите до 2007 г., с което да даде възможност за широко приложение на суперчиповете си. "Отношението цена/производителност ще бъде силно в полза на Itanium," каза Уаксман. Itanium изисква напълно различен софтуер, за да може добре да работи - фактор който пречи на неговото приемане. Част от примамката на Opteron - продукт на конкурента AMD - е, че позволява работа със същата софтуерна база, която върви на 32-битовите машини. Смъкването на цената на Itanium-базираните сървъри няма да разреши проблема със софтуера, но ще създаде среда за по-доброто приемане на продуктите, което на свой ред ще накара разработчиците на програмен код да гравитират към Itanium. Анализаторите и производителите на РС гледат на тази теория с различна доза скептичност, но общото мнение е знаително по-малко негативно отколкото преди 18 месеца. Смъкването на цените вече има своя ефект. През 2002 г. двупроцесорен Itanium сървър струваше около $18 000. С новите чипове, система с подобна конфигурация би излязла под $8 000, а базовите еднопроцесорни машини едва биха надхвърлили скромната сума от $2 000. Itanium 2 на 1,4 GHz е на пазара и струва $1172 в количества по 1000. Версията на 1,6 GHz ще излезе през май и ще се продава за $2408 при същите количества. Засега от чиповете ще се възползват големите ОЕМ производители, суперпроцесорите не се очакват в дистрибуторския канал преди 2004 г., информират от АСБИС България, официален дистрибутор на Intel у нас. Допълнителна информация за съществуващите сървърни продукти на Intel можете да получите в офиса на българската фирма или чрез www.asbis.bg.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #2

    Intel пуска нови Itanium процесори, цените падат..

    ма теб без пари ги дават направо, макар че ми се струва са по добри от тези на АМД

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    186
    #3

    Intel пуска нови Itanium процесори, цените падат..

    Дааеее давайте да зимаме, че после може да поскъпнат ше си спестим 2-3 хиляди долара, давайте навреме да зимаме, направо с кашони, кви кашони е направо с контеинери на тирове арее стига буулшитс.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #4

    Intel пуска нови Itanium процесори, цените падат..

    <font color="purple">Shakedown, тонът ти е най-малкото неподходящ за подобна тема. Първо, новината е от преди месец и с каква цел пишеш по нея, не мога да разбера. Не знам как мнението ти още стои (същото се отнася и за поста на glarus)... но всъщност по-добре, нека всички да ви се чудят, докато някой който има права в този раздел ви измодерира !</font id="purple">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 08:53
  2. Колеги защо не падат цените на ТВ-тата ?
    От casparcho във форум Телевизори
    Отговори: 25
    Последно: 22-02-12, 16:59
  3. AMD пуска процесори за овърклокъри - K серия
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 2
    Последно: 09-09-11, 09:00
  4. Отговори: 0
    Последно: 22-08-11, 12:20
  5. Отговори: 0
    Последно: 08-12-10, 16:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе