Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31

Какво мислите за компютърното пиратство?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2004

V tazi durjava nqma na4in!!!

2.  

3. GGG
    GGG е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Когато имам възможност купувам легален , а ако не отивам в другата крайност.[]

[}]Винаги ще има пиратствО[}][}]

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Еми разбира се че винаги ще има,дори и във швейцария легалния софтуер е само 28%,не заради друго,а просто хората И ТАМ са достатъчно умни и нямат пари за губене[:D]...има дори хора които сами си кракват софтуера който са писали,лично аз им се възхищатам:за мен не съществува понятието ПИРАТСТВО в музикалния и ИТ бизнес,че някой се опитва доста безуспешно да го налага е друг въпрос[:D]

Дори се стига и до крайности:.......бъгва ви документ в офиса и хоооп,ВИХ ХП решава че трябва да го прати някъде по дефалт....или пък другата мега тъпотия,наречена НЕТ статегия на МСофт...тъпо,тъпо......направете бекъп на документите си на нашия сървър!Тъпо даже е меко казано.....няма да се учудя ако ВИН 2010 се ползва през сървър и след интервал от време просто ше излиза любим надпис:INSERT COIN TO CONTINUE....

5. Member
    Тук е от
    Aug 2003

Аз по принцип съм против пиратите.

Ами да застанем от другата страна.Ако си създал нек'в продукт,било то музика,програма и т.н. с комерсиална цел как ще гледаш на пиратството.Като на кражба може би?

Но пък живеем в България. Колко могат да си позволят легални продукти а?

Докато не забогатеем малко нещата няма да се оправят.

Е поне аз така мисля.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Minkov адски прав си според мен. Нещата са вързани. Как ще имаме добри специалисти и класирания по олимпиади ако няма къде да се учим. ЗАБРАВЕТЕ. Вярно, че всеки труд трябва да се възнаграждава и на мен няма да ми е приатно да се изпиратства мой продукт, но в такава държава живеем. Винаги съм искал да имам компютър за 10 000$ и суфтуер с кутия ама на. Дайде ми възможност да си ги изкарам и ще съм от първите дето ще си лицензират софтуера

Що се отнася до сървърите запознах се с един Австралиец дето живее в Австрия.Той каза следното: При нас това че ползваш пиратско копие означава, че НЕ си съгласен с licence agreement-a. В момента в кой-то докажеш, че си го свалил от интернет властите гонят разпространителя, а не теб. Странно колко либерално се решават нещата в една доста по-богата държава. Затова ще дишаме прахта им независимо дали сме по-умни от тях или не.Защото там управляват умнита, а тука тия дето не могат да си намерят друга работа поради некадърност

7. Тук е от
    May 2004

Компютърното пиратство е нещо, което съществува откакто има компютри и ще го има докато съществуват компютрите. Независимо дали говорим за игри, филми, софтуер или някакъв друг индустриален продукт едно е вярно със сигурност-пиратството ги прави достъпни за масата потребители. Затова аз го одобрявам, но единствено и само когато се извършва с такава цел, а не например да откраднеш нещо и след това да го разпространяваш на два пъти по-висока цена, или да измъкнеш някаква ценна програма, след това да я заличиш от компютъра на създателя и и ти да си имаш единственото копие от нея- нещо като трофей. Все едно казваш - "Вижте ме колко съм велик-това е плячката ми".

Така че много е важно какъв точно пират си..

8.  

9. Тук е от
    Jun 2004

Да напълно съм съгласен с komando_boy! Ами че така си е. И според мен не е нужно да си даваш паричките, които и без това са малко за неща, които няма да използваш напълно![] Много грозно ще се получи ако наистина спрат free сървърите! Аз съм категорично против това и винаги сам подкрепял идеята човек да си дърпа от нет-а каквото му душа иска!

10. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Според мен пиратството си е чисто морален въпрос и няма нищо общо с парите. Има достатъчно безплатен софтуер и при желание всяка програма може да се замени с безплатен неин аналог. проблемът в БГ е, че в такъв случай комисионните не могат да бъдат получени от хората които отговарят за доставката на софтуера и куриозът е, че за такива "експерти", колкото е по-висока цената на софтуера по-добре понеже това води и до съответните комисионни.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

айдееее на темата МС срещу добрите безплатни линукси.

Като успееш да научиш една секретарка да пише на vi при условие че не може да я научиш да си форматира текста във Word тогава ще се съглася че има реални алтернативи на Майкрософт

12. Member
    Тук е от
    Jun 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">айдееее на темата МС срещу добрите безплатни линукси.

Като успееш да научиш една секретарка да пише на vi при условие че не може да я научиш да си форматира текста във Word тогава ще се съглася че има реални алтернативи на Майкрософт

<div align="right">Originally posted by XaMaB*-*09/06/2004*:* 10:12:53</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Именно за това пиша, че въпросът е морален. Защото въпросът е не безплатно срещу платено, а легално срещу пиратско отношение към софтуера.

Не може един професионален шофьор да каже "Шефе, аз не моа та возим с Тико, щото аз карам само BMW".

A и е странно че фирмата може да си позволи офис, секретарка и компютър, а не може да си позволи да си купи един MS Office.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003

Пиратството в България е невероятно полезно за крайния домашен потребител и ако то не съществуваше броят потребители на компютри и интернет в момента в България щеше да е още по-нисък. Хайде замислете се какъв процент от средните домашни потребители умират да си прекомпилират ядрата за любимата им Линукс дистрибуция, прекарват половината от времето си във форума на същата с цел непрекъснато да подобряват сигурността и стабилността на системата си или пък в свободното си време сами си разработват приложения за собствени нужди и после ги публикуват с GNU лиценз. Освен това колко хора биха си купили изобщо компютър, при условие че трябва да платят хиляди долари за да могат да ползват широко разпространена операционна система, да играят на игри, да гледат филми, да слушат музика, да ползват широко разпространен офис пакет, както и специфичен софтуеър като графични редактори, среди за програмиране и т.н.

Съвсем друг е въпросът когато софтуерът се използва с комерсиална цел. Тогава трябва да се плаща задължително. Изобщо според мен дори ако използваш безплатен софтуеър с комерсиална цел, трябва да влагаш част от приходите си в помощ на разработчиците, които безвъзмездно ти позволяват да печелиш от труда им.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Тази позиция ми напомня позицията на мургавите ни сънародници от Факултето и Столипиново "Бедни сме и не моем си платим тока!"

И мисля, че е по-правилно да се казва "Кражбата на софтуер" а не "Софтуерното пиратство", все пак това отразява по точно положението на нещата.

И продължавам да твърдя, че въпроса не е финасов а е морален - кражбата си е кражба, даже ако предмет на кражбата е софтуер. При положение че има безплатни аналози кражбата на платените не може да бъде извинена нито оправдана с ниските доходи.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Никога няма да забравя случката, която гледах по телевизията, където толкова нагледно ни показваха "как да се борим с пиратството" - един багер мина през десетки хиляди пиратски диска,

изсипани на куп. Тогава реших, че тази държава (оставена сама на себе си) няма да се оправи никога. Стана ми болно не заради дисковете, а заради това, че беше погазен труда да хората и то публично - т.е. за да се пребориш с пиратство, трябва да рушиш труда на другите!!! Ще подмина и рекламата с белезниците - всеки я помни явно. За какъв морал говорим в случая? Политиците използват страха на народа и правят каквото си искат с нас. Или цакай, или в пандиза. И всеки който използва пиратски софтуер и печели от това - той е в прорез със законите за авторското право. Така е вече и с всичко, забелязвате ли? Но никой не те пита какви са доходите ти и как живееш според тях.

Далеч съм от мисълта, че дори и заплатите ни да бяха високи, щяхме да си купуваме всичкият софтуер "легално". Основните неща, които да премахнат подозрителните погледи към нас - да - но чак пък всичко... Затова и не се изсилвайте толкова много. Манталитетът ни е такъв, че "откъде може да клъвнем - кълвем". А и например, нека аз напиша някакъв документ и да видим кой ще ми докаже че съм го писал с Word, а не с вградиния в Windows-а Wordpad?

@KLAMER, ако ти намериш 5 лева на улицата, които знаеш със сигурност че НЕ са твои, нима няма да се наведеш да ги вземеш? Нима това няма да е "кражба" по начина, по който я описваш???

Хайде, хайде - и те са в немилост на улицата, така както и софтуера по фрий-сървърите. Да не би да тръгнеш да търсиш човека, който ги е загубил, за да му ги върнеш? И да си тъпкан с пари - пак ще се наведеш да ги вземеш - виждал съм и такива случаи...

Крайният потребителят не е виновен, че по един или друг начин има достъп до такъв софтуер - той приема това на свой-собствен риск. И при кликването на бутончето "DOWNLOAD" се обвързва с отговорност, независимо дали става въпрос за програма, музика или филм. Някой беше казал, "че не е кражба, ако откраднеш от крадеца". В случая можем да виним единствено "кракерите" - без тях едва ли щяхме да се възползваме от доста високият процент "нелегален" софтуер, който се разпространява в Интернет пространството. Ние, крайните потребители нямаме никаква вина, че ни поднасят всичко на тепсия (но естествено - с цел печалба от това, защото в крайна сметка "безплатен обяд няма"), и винаги ще се възползваме, особено когато от определен софтуер ни са нужни само една-две функции.

Нелегален софтуер винаги ще има и то не само в България. Навсякъде е така. Дори и процентът е по-висок другаде, като се има предвид числеността на населението на дадена държава. Хората, които правят софтуер са напълно наясно с това, макар че тук е вече нож с две остриета и не искам да се драскам по темата.

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Да спорим на тая тема е все едно да спорим за "Доброто и Злото". Нито едното не може да съществува самостоятелно. Има си даже и такъв природен закон - "За еднството и борбата на противоположностите". Въпросът не е дали и докога ще има компютърно пиратсво, а кой дял ще има превес за даден период от време - легалния или пиратския!

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ще вметна само няколко реда:

колко от вас са били напълно удовлетворени от първата им попаднала програма за правене на едно или друго нещо? николко!

рискът да попаднеш на чиста проба боклук, или на подвеждаща информация относно програмата, или просто да се окаже, че не е точно това, което ти трябва е огромен - било то поради специфични нужди на потребителя, било то поради откровена лъжа от страна на създателите на продукта относно качествата му. 90% от software-а е на принципа "купуване на котка в чувал" - изобщо со нямаш и представа какво реално получаваш. след като програмата не отговаря на изискванията ми не възнамерявам и да плащам за нея.

аз съм твърд привърженик на "пробвай, и ако ти хареса - купи". първо, плащам наистина за това, което ми трябва. второ, фирмата, която заслужава парите, ги получава. трето, съвестта ми е чиста, както и съм чист пред закона. но да трябва да купувам подред, докато попадна на това което ми трябва - не благодаря. не мисля, че по-този начин стимулирам хубавите продукти, а обратното - плащам грешни пари на хора, които не ги заслужават или просто не са написали това, което ми трябва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво мислите за LG 32LV375S
    От bies във форум LG телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 19-01-13, 15:50
  2. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50
  3. Какво мислите за това?
    От vaskoni-art във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 4
    Последно: 23-10-04, 13:31
  4. Какво мислите за мониторите КТС
    От Whiskey във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 05-12-03, 17:06
  5. Какво мислите за XGI ?
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 25-09-03, 00:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе