Резултати от 1 до 4 от общо 4

История на видео игрите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #1

    История на видео игрите

    50 години история на игрите, по поток от приходи (1970-2020)
    Бърз поглед към петдесетгодишната история на видеоигрите чрез еволюцията на основните тенденции в сектора.

    С очакван оборот от 165 милиарда долара за 2020 г., видеоиграта е най-печелившата от медийните индустрии. Сайтът на Visual Capitalist е създал графика, която ви позволява да разберете с един поглед историята на видеоигрите през развитието на оборота на основните му етапи и тенденции: аркада, конзоли, компютри и мобилни игри в частност.
    https://www.visualcapitalist.com/50-...evenue-stream/

    Аркаден понг, катализатор за пазара на видеоигри
    През 1972 г. играта на Atari Pong бележи финансовия старт на пазара в аркадни стаи. След това Atari атакува домове през 1977 г. с Atari 2600, първата конзола, която продава над милион бройки. Към 1982 г. аркадата вече генерира повече пари, отколкото музикалната и филмовата индустрия взети заедно. След това компютърът стана по-демократичен, особено с Commodore 64 през 1982 г.

    Възрастта на игровите конзоли
    След свиване на пазара поради множество посредствени игри (известната катастрофа от 1983 г.), Nintendo пристига като спасител със своя Nes през 1985 г. и игри, които дават приоритет на качеството. След това стартира надпреварата за технологии, както за конзолния сектор, така и за компютрите с компютър, доминиращ в моделите Amstrad CPC, Atari ST или Commodore Amiga. Тогава 1994 г. отбелязва ключов етап: пристигането на Sony PlayStation, който използва CD формат (срещу касетата за предишните конкуренти) и отваря видеоиграта за по-възрастна аудитория. По-късно, през 2001 г., Xbox на Microsoft, първата машина, която въведе абонаментна услуга за онлайн игри, Xbox Live. С подобряването на интернет се очертава нов път - онлайн хазарт. Човек може лесно да отбележи на графиката под World of Warcraft през 2004 г., който в своя пик достигна над 14 милиона абонати, които плащат.

    iPhone, катализатор за мобилни игри
    IPhone от Apple през 2007 г. от своя страна инициира прехода към мобилни видео игри, които дотогава се смятаха за не особено сериозни в лицето на специализирани машини. Въпросът започна да става сериозен около 2017 г. със старта на Cloud Gaming, воден от Sony и Microsoft (паралелно с техните конзоли), последван от Amazon, Google и nVidia с GeForceNow.

    През 2020 г. в света има повече от 2,7 милиарда играчи и именно те ще оформят утрешната тенденция със своите вкусове и портфейли.


  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2022
    Мнения
    22
    #2

    Отговор: История на видео игрите

    WOW, Уникално е да виждаш как се развиват технологиите през времето !

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #3

    Отговор: История на видео игрите

    Цитат Първоначално публикувано от Polad112 Виж публикацията
    WOW, Уникално е да виждаш как се развиват технологиите през времето !
    Бот ли си...
    Ако не си, какво ще рекламираш или продаваш?

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #4

    Отговор: История на видео игрите

    Специален "физически" емулатор ще ви позволи да стартирате оригинални Game Boy касети на Steam Deck
    Или копирайте съдържанието им на компютър


    Ентусиастите по едно време представиха необичайно устройство, наречено GB Operator. Това е слот за плъгини, който поддържа касети Boy, Game Boy Color и Game Boy Advance. Може да се свърже с компютър и сега, както се съобщава, устройството е съвместимо с конзолата Steam Deck.

    Такова устройство се оценява на $50 и може напълно да замени софтуерните емулатори. В крайна сметка, за да играете тук, просто трябва да го свържете към Steam Deck и да инсталирате касетата, без да се налага да търсите ROM файлове и да изтегляте емулатори.

    В същото време GB Operator ви позволява напълно да копирате съдържанието на касетата в ROM файл и да го прехвърлите на компютър за последваща емулация.
    По-рано беше съобщено , че конзолата Steam Deck има сериозен конкурент в лицето на Razer Edge с 144 Hz екран и поддръжка на Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now и Epic Games Store.

    https://www.gearrice.com/update/stea...oy-cartridges/

    - - - - - - - - - -

    Технологията на AMD се оказа по-стабилна от решенията на Nvidia и Intel. Сравнението на DLSS, FSR и XeSS се появи с мащабиране до 600%
    Такова мащабиране не се прилага в игрите


    На пазара вече има три технологии за суперсемплиране, има все повече игри с тяхна поддръжка и днес имаме възможност да сравним и трите, при това в доста необичайни условия.

    Тестването беше проведено от разработчиците на Tellusim Engine, но не за да се разбере коя технология е по-добра в реални условия, а по-скоро за да се определи производителността на технологиите в някои екстремни условия. В този случай беше изследвана работата на Nvidia DLSS 2.4, AMD FSR 2.1 и Intel XeSS 1.0.

    За първия тест използвахме най-простата сцена с анимирани обекти и мащабиране до 600%, тоест крайната резолюция от 1920 x 1080 пиксела беше получена от оригиналните 320 x 200 пиксела!






    DLSS показа най-добро качество, но проблемите се появиха след 400% мащабиране, а FSR беше най-стабилен. XeSS не беше съвсем коректен в този случай, тъй като работеше на карта на Nvidia и вече видяхме, че технологията наистина работи много по-добре на адаптери Intel Arc.

    Вторият тест вече е по-близо до реалността, тъй като тук има някаква игрова сцена.


    Резултатите бяха почти същите: FSR 2.1 се оказа по-стабилен с по-малко шум и артефакти. В този случай обаче първоначалната резолюция беше 428 x 241 пиксела.

    https://wccftech.com/dlss-vs-fsr-vs-...e-most-stable/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. История с шамари
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 14
    Последно: 12-12-13, 10:42
  2. Отговори: 4
    Последно: 18-12-06, 10:46
  3. GSM - история и развитие
    От badr във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 22-06-06, 02:43
  4. Есета по история
    От iv_laz във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-03, 13:05
  5. icq2sms история.
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 19-02-03, 02:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе