Причината да я пусна с такова комерсиално заглавие главоболията които имам с такъв уред. А и е предизвикателство както за майсторите които пишат в този форум така и за фирмите предлагаши такива котли.
Очаквам оферта от специалистите за модел газов котел работещ съвместно със соларен система. Солара се използва само за БГВ.
На първо време отпадат кондензните по причина че котела няма да се ползва като основен в режим на отопление.
Причината да търся оферта е газов котел JUNKERS ZW18-2 DH AE 23.
Същият тотално се провали или по точно за повече от година не можаха да го пуснат да работи в соларен режим.
Имат си господата проблем с електрониката и не могат да я отстранят. Имах търпението да ги чакам всеки път по повече от месец за нова платка с нов софтуер ама и на мен чакалото ми се изтърка вече.
Като последната оферта е да ми върнат парите и да си бия главата какво друго да слагам. Официално не си признават че са пуснали НЕРАБОТЕЩО изделие на пазара.
Само дето тихомълком смъкнаха от официалния си сайт голямата реклама.
Като по този начин се опитват да замажат нещата.
Системата е изградена по следния начин съгласно изискванията за монтирането на този модел котел. След обемния бойлер който се загрява от соларните панели има монтиран термосмесител който ограничава по температура входящата вода за БГВ към котела.
Така че при зададена по ниска температура за БГВ на котела същият да не запалва горелката и да следи само когато водата в обемния се изчерпи и падне до тази температира тогава да сработи и да започне да доподгрява до зададената му температура.
Моля по темата да взимат отношение само тези които са изграждали подобна система. Предложениа как да се закърпят нещата с допълнителни соларни модули отпадат.