Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 56

Задача 39

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Задача 39

dedis, а я сега, според правилата, ни обясни как точно достигна до крайният отговор ("за да се изключат случаите на налучкване") и дали си с елементарни познания по английски? :-)

Чакаме...

Пък аз продължавам да чакам Кайсо да ми обясни как би се решила такава задача точно с "елементарни познания" - напротив - доста познания трябва да имаш... като за начало да знаеш доста думи най-малкото...

<font color="maroon">//mod edit Lupus

Да не превръщаме нещата в заяждане. Личните обяснения на РМ!</font id="maroon">

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Задача 39

напълно подкрепям kayso, че това е напълно логическа задача.

напълно го подкрепям, че думите са елементарни.

категорично смятам, че didos си заслужава точката, точно защото логически е допуснал за 88="ее", а не например "сс". разликата межбу тази и моята задача е, че моята беше значително по-сложна, но пък имаше "розетски камък", а тази е далеч по-лесна и затова нямаше. мога единствено да съжалявам, че съм пропуснал задаването й, защото обожавам подобни умствени гимнастики.

не виждам защо роптаят някои, при положение, че kayso изрично е подчертал, че думите са прости. тук си знаем интелекта един на друг и всеки може точно да прецени кое е просто и кое е сложно за повечето участници...

4. silverfox
    Guest

Задача 39

Това ако е разкодиране на текст, то аз съм магаре. Първо се търси най-често повтарящия се символ и се приема за "А" - най срешаната буква за съответния език, после втората, третата и нещата почват да се навързват, излизат вече цели думи и се откриват нови символи. Ако наистина това е решението, Кайсо да знаеш, че ще ти дърпам ушите. Как ще я дадеш без интервали. Както казва D3BEP, поне трябваше да го уточниш. При толкова двойни букви, вече почнах да се чудя, дали кодирането не е с 2 символа за буква. Изхаби ми 3 часа и 7 листа хартия ! За малко да се върна във 2-ри клас и да почвам английския отначало.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Задача 39

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Първо се търси най-често повтарящия се символ и се приема за "А" - най срешаната буква за съответния език

<div align="right">Originally posted by silverfox - 02/10/2004 : 09:33:24</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Най-често срещаните букви в английския език са Е и Т, А е чак на трето място... Цък []

Видях задачката чак днес сутринта и тъкмо почнах да кълва, когато прочетох, че вече е решена. Много сте бързи, бре!

6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Задача 39

Една от малкото хубави и наистина логически задачи.

7. Тук е от
    Mar 2004

Задача 39

а пък аз си мислех, че е S или T .. това двойното де.. и от там тръгнах .. ама до никъде не стигнах [:O]..

Браво на dedis [^] .. Видяхте ли, че не е impossible.. Това, че някой не може, не означава, че всеки не може ..

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Задача 39

Сега, туй че не разбирате, не е престъпление, ама защо всички едно и също повтаряте?

Как при разчитане на непознат език изхождаш от най - често срещаната буква в езика?

Или от най - често срещана комбинация на букви?

Да не говорим, ако разчиташ измежду два непознати езика. Отде трябва да знам на английския кои дифтонги или единични гласни са с най - голяма честота? И още по важно; знаете го - и какво от това? Това не е логически подход, а налучкване. Кой ви каза, че точно в тази фраза честотата е точно такава? Дайте ми един дифтонг и аз ще ви напиша фраза, в която той не се среща най - често. После ще ви я кодирам, и готово!

Такъв тип задача си е за налучкване. Ще ме извините. Който има време, сяда и налучква. Хубавото е, че налучква само 30-тина букви и като налучка вече 5-6- работата става по лесна.

Шамполион даже като е разчитал египетския е имал повече информация...

Логиката на решаване е никаква.

Аз против точката нямам нищо. Нека който си иска я взима.

Отговорът на "задачата за мен" е 120

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Задача 39

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

<font color="maroon">//mod edit Lupus

Да не превръщаме нещата в заяждане. Личните обяснения на РМ!</font id="maroon">

<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*02/10/2004*:* 02:23:58</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Lupus, аз не се заяждам с никого, просто искам логически обоснован отговор, или всеки трябва да си пази "начина на достигане" за себе си???

Чакаме Кайсо да каже дали dedis е прав...

<u>P.S.</u> Браво на Духчето, наистина успя да я решиш :-))))))))))

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Задача 39

еххх, какво ревете като малки деца... []

сега кажете, че и руски не разбирате... [:D][8D]

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Задача 39

IvO_tm,

Бъркаш ме с някой. Не съм казвал, че не знам английски.

Вярно е, че го учих сам, от интерес, а в училищата и пр.

съм учил само немски /не че го знам немския, де.../.

По-горе писах как започнах разшифроването.

Ето още малко:

... След това разшифр. думата "through" - близо към края.

Направи ми впечатление, че има th, но после не следва "е" и опитах

с май единствената съгласна, която се среща след това съчетание, като към края видях, че има "hthe".

Всъщност пътищата за разшифроване са твърде много и едва ли

друг би повторил моя.

Забравих да кажа, че първо търсих делиминатор, но не видях знак, който да се повтаря по 4-5 пъти на ред и да е самостоятелен.

А бе, Кайсо не се е произнесъл ???

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Задача 39

Не знам, Доко. Стана сложно.

Пък и аз решавам в момента една задача с едни ракии от 12 часа на обяд и главата ми се оплете [:D]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Задача 39

Posted - 02/10/2004 : 11:43:40

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...една задача с едни ракии от 12 часа на обяд...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ти счупи всички рекорди брех... []

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Задача 39

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Posted - 02/10/2004 : 11:43:40

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...една задача с едни ракии от 12 часа на обяд...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ти счупи всички рекорди брех... []

<div align="right">Originally posted by Dockera*-*02/10/2004*:* 11:51:39</div id="right">

Нема бре Логическа задача:

Трима приятели при сядане на маса изпиват по:

Първият - 850 грама ракия

Другите двама - по 750

Колко 700 грамови бутилки ракия следва да се закупят от магазина, при условие, че тримата са декларирали, че се събират само за да се видят?

А де. Цял ден си чукам главата ))

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Задача 39

42 [^]

18. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Задача 39

dedis - бих приел отговора ти за верен, защото това което си изписал в първия пост е вярно. Но ще те помоля, да напишеш, как си стигнал до всички символи и когато напишеш и текста, който всъщност трябва да се прочете. Защото там напрактика е разликата между това дали си налучквал или наистина четеш това което пише След като напишеш това, ще дам и цялостното решение и как се стига до него. За всички умници, които поради невъзможността си да стигнат до някакъв резултат изписаха 100 критика, ще обясня точно алгоритъма на решаване, за да видите колко просто и ясно е всичко.

Обаче наистина никъде не виждам, да си дал конкретна обосновка, освен за "t, h, e, r, o, u, g" буквичките.

Символите използвани в зашифрования текст са 19!

Така, след всичко изписано искам да добавя, за критиците и тези, които явно ги мързи да решават. За познанията по английски няма да коментирам, защото не мисля, че са оправдание - дерзайте, както Лупус казва - Кисело е гроздето ....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе