-
Задача 78
@Wise
Ето версия за цялата история
Убитата е съпруга(или друга роднина, или любовница) на Иван и хич не го харесва. Решава да инсценира собствена та си смърт, така че Иван да изглежда виновен. Може би използва труп и го обезобразява или убива друга жена - не знам. Иван е осъден и излиза от затвора. След толкова години е доста промене, като това се отнася и за жената. В първия момент не се познават в купето, нали е нощ и съответно тъмно (и да свети лампа, те са едни мижави в купетата). Когато Иван поднася огънче, осветява лицето й, познава я и след това я убива. Другото вече разисквах ме.
-
Задача 78
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise
Ето версия за цялата история
Убитата е съпруга(или друга роднина, или любовница) на Иван и хич не го харесва. Решава да инсценира собствена та си смърт, така че Иван да изглежда виновен. Може би използва труп и го обезобразява или убива друга жена - не знам. Иван е осъден и излиза от затвора. След толкова години е доста промене, като това се отнася и за жената. В първия момент не се познават в купето, нали е нощ и съответно тъмно (и да свети лампа, те са едни мижави в купетата). Когато Иван поднася огънче, осветява лицето й, познава я и след това я убива. Другото вече разисквах ме.
<div align="right">Originally posted by Cvetanov*-*16/11/2004*:* 10:43:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
първо "НЕ"
//той пуши и чете роман - светло е!
-
Задача 78
Тък като той е скромно облечен, а тя изглежда по-добре финансово, ми изглежда вероятно тя да е била неговата наследница по време на първото дело. Такава съдебна грешка не може да стане без участието на тази жена. Вероятно тя самата е инсценирала първото престъпление.
Wise
Наследството му ли е било причината тя да го натопи?
-
Задача 78
@Bibi - тя се води жертва на първото престъпление - документално е мъртва. Следователно не може да получи права над парите.
-
Задача 78
@Bibi
да отговарям ли след репликата?
-
Задача 78
Wise
Не, не ми отговаряй!
Много глупаво прибързах с този въпрос.
за останалите
Подозирам някаква материална причина за първото престъпление.
И мисля, че тя е искала или той да отиде в затвора, или нея да я водят мъртва, или и двете.
Къде сте бе, хора?
Май смисълът на тази задача е да се обединим!
-
Задача 78
Извън темата е, но нали е за забавление - изводът от тая задача е прост - пушенето убива [;)]
-
Задача 78
ОК Bibi.
Ето ти още една вероятност: въпросната жена е бивша негова съпруга и любовница на съдията. Двамата са исценирали нейната смърт и са изпратили Иванов в затвора. Той от своя страна извършва убийството по това време, за да попадне случая в юрисдикцията на същия съдия.
Малко сякаш ми се развихри въображението де, но все пак... [8D]
Давайте и вие становища и предположения.
//Еdit:
Кръстева[Yeah!] - разби ме! [:)]
-
Задача 78
@Wise - Мястото на второто престъпление специално ли е подбрано?
-
Задача 78
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise - Мястото на второто престъпление специално ли е подбрано?
<div align="right">Originally posted by Star Warrior*-*16/11/2004*:* 12:53:23</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Второ "НЕ"
@Krusteva пише го и на цигарите[:D]
-
Задача 78
@Wise - само уточнение - под "място" не визирам влака, а по-скоро географското положение. В смисъл логиката ми е следната: по това време влака се намира в близост до Сливен.
И ако си ме разбрал от първия път правилно, надявам се, че няма да ми го "таксуваш" като трети въпрос[;)]
-
Задача 78
Искам да поразсъждавам на глас за тези, които не участват в "консилиума" по кю-то:
На човека какво му пука дали е при същия съдия?
При който и да гледат второто дело, все ще го оправдаят.
Обаче! Едва ли е съвпадение, че двете дела ги гледа един и същи съдия!
Подава й огънче, ЗАМИСЛЯ СЕ, после я убива
За какво се замисля?
Може ли да не я е погледнал добре, защото се е бил зачел в романа?
Нормално ли е мъж, па макар и на 50, да пътува сам с добре изглеждаща дама в едно купе през нощта и дори да не я погледне чак до Сливен?...
Дали не е мислил, че тя може да слезе на гарата в Сливен?
Или той да е искал да слиза там?
В Сливен има женски затвор...
Трябва ли да обмислим датата?
И номера на вагона и купето.
Дамата е "силно гримирана", вероятно опит за дегизировка...
Или просто екстравагантна?
Жена, която се води за умряла, не знам може ли да си позволи да е екстравагантна?
Нито едно от горните разсъждения не съдържа въпрос към Wise!
-
Задача 78
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise - само уточнение - под "място" не визирам влака, а по-скоро географското положение. В смисъл логиката ми е следната: по това време влака се намира в близост до Сливен.
И ако си ме разбрал от първия път правилно, надявам се, че няма да ми го "таксуваш" като трети въпрос[;)]
<div align="right">Originally posted by Star Warrior*-*16/11/2004*:* 13:11:04</div id="right">
Да го кажа по-ясно:
Не се намира край Сливен, но докато се разбере какво става и т.н.
"НЕ" - то ми означава дали във влак или автобус, дали край Сливен или не - няма значение
-
Задача 78
Също не въпрос към Wise, "жокерче" към дискусията -
"Убийство в Ориент Експрес" на Агата Кристи
/EDIT
Офф, да си имам жокера, почвам да се съмнявам коя книга на Агата Кристи беше, но поне за това, че е нейна съм сигурна
//EDIT
Видяло се е, ще трябва да запаля един фас за да си прочистя...мислите [;)]
-
Задача 78
Пак не към Wise, а към "следователите":
Може Кръстева да е права! Че пушенето убива...
Защото той може за това да се е замислил.
Може да я е познал още в началото.
Но чак когато е видял, че тя пуши, чак тогава да е свързал разни улики по първото дело и чак тогава да е разбрал, че тя му е погодила номер!
/EDIT, съвместно със Star Warrior
Може ли да я е "убил" без да я е познавал първия път. При някакъв инцидент. Например с пожар (цигара - пожар...) и това да обяснява как са сбъркали трупа?
Значи възниква още един въпрос: дали той наистина е бил извършител на първото "убийство" или са го натопили
//EDIT
Не го е извършил той първото!
И може тогава изобщо да е нямало труп. (пак версията с пожара)
Иначе щеше да има два трупа (все едно на кого е първият), две престъпления и тогава пак щеше да лежи, но за първото.
Освен, ако не е загубило давност...
Но май за убийство няма давност?