Резултати от 1 до 10 от общо 10

Задача 105 (стълба)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

На екскурзия сте в Европа. Средновековен рицарски замък. Разглеждате броните, шлемовете, мечовете, копията....Вероятно от стените ви гледат деди, прадеди... - род голям и знатен. Искате да се качите на горния етаж. Стълбата е вътрешна, спираловидна. Няма осветление, обаче. Няма значение - вие знаете, че спиралата е завита ПО/СРЕЩУ движението на часовата стрелка. И знаете защо!

Кажете само как и защо!

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 105 (стълба)

Срещу часовниковата стрелка, гледано отгоре.

Защото качвайки се (което е по-трудно) десният ти крак прави по-голяма крачка...

4. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Срещу часовниковата стрелка, гледано отгоре.

Защото качвайки се (което е по-трудно) десният ти крак прави по-голяма крачка...

<div align="right">Originally posted by Bibi*-*06/12/2004*:* 16:04:22</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мдаааа... лошо, Седларов - на Никулден само едно шаранче в мрежичката ми. [] Знам какво щеше да каже Стоичков - ами с моята "левачка" да се качвам ли или да слизам и кое ми е по-лесно?[]

И нещо за мамата...........[]

5. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 105 (стълба)

В такъв случай трябва да е свързано с въртенето на Земята.

Както водата, която в Северното полукълбо се оттича в канала въртейки се в едната посока, а в другото полукълбо е обратно...

6. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Задача 105 (стълба)

по часовника, следвайки правилата за движение по пътищата.

off: честит имен ден на всички, които празнуват. да варвим да пием.

7. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

На Никулден аз празнувам (донякъде като виден рибар - за справка задача 95 []), но сега смятам да се отчета, че след малко ще пия и не се знае доколко ще мога да си представя кое накъде е завито[].

Стълбите са завити по часовниковата стрелка гледано отдолу нагоре стратегически погледнато защото ако сте десняк и сте на върха на стълбите ще имате много по-голям простор на действие с меча, отколкото вашия противник.

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На Никулден аз празнувам (донякъде като виде рибар - за справка задача 95 []), но сега смятам да се отчета, че след малко ще пия и не се знае доколко ще мога да си представя кое накъде е завито[].

Стълбите са завити по часовниковата стрелка гледано отдолу нагоре стратегически погледнато защото ако сте десняк и сте на върха на стълбите ще имате много по-голям простор на действие с меча, отколкото вашия противник.

<div align="right">Originally posted by Krusteva*-*06/12/2004*:* 20:07:06</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Звучи логично, но ако сте левичар?

10. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

Е, ако съм левичар изобщо няма да си слагам вити стълби, защото много по-вероятно е противника ми да е десняк и нищо да не печеля от това разположение. Превесно рицарите са десняци, не левичари. А най-добре ще бъде ако ми хрумне и теория, според която лявата им ръка да е заета с нещо друго или етична постановка - дуел само с дясна ръка [:D]

Това, което ме притеснява е, че ако искам някакъв преход до горен етаж мога и прави стълби да си сложа, доста по-икономично ми се вижда от спиралата, така че смятам, че формата дава преимуществото, засега толкова, кафето ме чака []

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

Моят дом е моята крепост.

Май имаше нещо такова. Действително трябва да се затрудни възможния противник. Затова стълбата е завита по часовника. Тогава домакинът има голямо предимство - пространство за меча в дясната ръка. Освен това е тясна за да не могат двама да стоят един до друг.

Ако е левичар няма да е рицар! В средновековието се е считало, че левичарите имат връзка с дявола. Такъв човек не се посвещава в рицарство!

Krusteva давай напред - топката е в тебе!

12. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 105 (стълба)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Превесно рицарите са десняци, не левичари.

<div align="right">Originally posted by Krusteva*-*07/12/2004*:* 10:15:13</div id="right">

Пуснах този ред уж между другото , защото не бях сигурна как да заставя рицарите да са десняци и ако има възражения поне да са към неаргументираната ми костатация, малко стрелба в тъмното, но пък видно е - с меча ме бива []

Нова задача ще дам в 14.00

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 02:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  5. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе