Резултати от 1 до 13 от общо 13

Задача 141 (аритметика)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 141 (аритметика)

Знам, че задачката не е логическа и ще ви се стори лесна, но в момента мозъкът ми не ражда нищо смислено.

Колко е сумата на числата от 1 до 10000000000 (десет милиарда) ?

Да не се решава вечер - броенето приспива.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Задача 141 (аритметика)

10000000001x5000000000=50000000005000000000

А защо да не се смята вечер, като няма кое да те приспи всичко става за по-малко от мимута.

4. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 141 (аритметика)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Знам, че задачката не е логическа и ще ви се стори лесна, но в момента мозъкът ми не ражда нищо смислено.

Колко е сумата на числата от 1 до 10000000000 (десет милиарда) ?

Да не се решава вечер - броенето приспива.

<div align="right">Originally posted by Edin_Lud*-*14/01/2005*:* 11:34:45</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Преди време коментирахме Гаус, който е 'открил' формулата, а може и без него да се мине - сума на аритметична прогресия с първи член 1, последен 10000......(не мога да ги изброя) и разлика 1. Много приказки - {(1+1000...)*1000...}/2, туй то.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 141 (аритметика)

Сигурен бях, че е проста (като мен). Така топката е у ВарЛорд

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди време коментирахме Гаус, който е 'открил' формулата, а може и без него да се мине - сума на аритметична прогресия с първи член 1, последен 10000......(не мога да ги изброя) и разлика 1. Много приказки - {(1+1000...)*1000...}/2, туй то. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз тук съм от скоро и не знам какво сте коментирали преди. Освен това обичам математиката. И задачата е интересна са хора, които не са я коментирали преди това.

Така мисля.

6. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 141 (аритметика)

Задачата е коментирана съвсем скоро, но нямах предвид, че не е интересна, съжалявам ако си ме разбрал криво, Edin_Lud.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Задача 141 (аритметика)

Смятам да преотстъпя правото да даде следващата задача на Krusteva, защото е дала верен отговор след мен, а и аз нямам много време да мисля задачи покрай тая сесия.

8.  

9. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 141 (аритметика)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Смятам да преотстъпя правото да даде следващата задача на Krusteva, защото е дала верен отговор след мен, а и аз нямам много време да мисля задачи покрай тая сесия.

<div align="right">Originally posted by WarLord*-*14/01/2005*:* 22:07:27</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Благодаря ти, WarLord, успех на изпитите, сигурна съм, че тук всички ще ти стискаме палци (а ти устискай фронта []).

Аз цяла седмица го ударих на кръчми, но не пропускам да забележа това-онова, включително, че има нерешени задачи - на <font color="navy">Bibi</font id="navy">, като последен пост от задача 134,5 (рибари и математика), както и задача 140.041 (Хамър-ът на Слави).

Не виждам защо да ги пренебрегваме, <font color="navy">Bibi</font id="navy"> има мускулна треска от варелите, има ли (КА)варели в тоя форум да и помогнат или не [:P]

Запазвам си правото да реша какво ще правя с моя ред на постване

след решаването на гореспоменатите задачи.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Задача 141 (аритметика)

Така обаче нещата могат да отидат в тупик.

За тези случаи в старите правила имаше следния текст:

9. Участник, който е задал текущата задача и на нея не е отговорено правилно <font color="green">в срок от 2 (два) дни [48 часа, считано от часът на задаване]</font id="green"> - получава <font color="red">3 точки</font id="red">. Същият участник има право да зададе отново следващата задача или да предложи друг участник, който да я зададе.

Потърсете тук изход от ситуацията с нерешените задачи.

Точките успешно могат да се заменят с бири.[:D]

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 141 (аритметика)

Моето скромно мнение е , че трябва да се продължи по нормалния ред. Нерешените задачки са извън него - зададени за запълване на времето. Ако продължим така ще настъпи хаос - всеки ще пуска каквото и когато му дойде наум.

Предлагам такива задачи ххх.00 да се пускат само след решаване на текущата до излизане на новата задача и после да се заключват

12. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 141 (аритметика)

Съгласна съм с Lupus, затова дадох решението на задачата за трите двойки.

Още бутам варели и докато не стигна с тях достатъчно далече, ще продължавам да си пея "Въртят се колелата":

...Нашият парфюм любим

казва се бензин...

За изход от ситуацията като гледам, логично е Кръстева да е на ход. Обаче, ако тя няма време или подходяща задача, ще трябва да я извиним и отменим.

@Wise,

не ми харесва да се заключват нерешени задачи. Независимо от номера им и причината, поради която са заключени. Не знам дали си забелязал, но така изтървахме една доста интересна - за разрязването на геврека с 3 равнини на максимален бой части.

Там мисля, че отговорът е 13 парчета, но така и никой не тръгна да я решава.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Задача 141 (аритметика)

@Bibi,

Кажи коя е тая задача с геврека и ще я отключа! Разбрахме се правилата да не са канон!

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 141 (аритметика)

Няма номер, казва се "Лесна задачка за развлечение" с автор Agonize.

16. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 141 (аритметика)

След консултации с част от останалите участници реших да направя следното - понеже музата ми е в неплатен отпуск точно днес, ще помоля <font color="navy">Bibi</font id="navy"> да ме отмени, тъй като тя има нещо наум (и тъй като не e <font color="navy">Wise</font id="navy"> [])

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 11:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 16:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 01:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 12:23
  5. Задача № 47
    От prt във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 10-10-04, 17:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе