ето го ключа:
<font color="red">Кажете кой е следващият член на редицата:</font id="red">
кажете -6
кой - 3
е -1
следващият - 10
член - 6
на - 2
редицата-8
ето го ключа:
<font color="red">Кажете кой е следващият член на редицата:</font id="red">
кажете -6
кой - 3
е -1
следващият - 10
член - 6
на - 2
редицата-8
@djendo,
Много правилно се ориентира! 8 е търсеното число.
Добре направи, че се включи, защото хората вече получиха гърчове от тази редичка. Обаче печелиш единствено цветя и овации. Защото снощи тук Лудите се налудуваха и отмъкнаха приза...
//EDIT
Като споменах Лудите, се сетих, че новата задачка е в застой.
За да си поддържаме гънките нагънати, ще си позволя нов въпрос:
1=B1
2=l
3=1
4=E
5=B2
6=3
7=4
8=6
9=7
10=8
11=9
12=10
13=m
14=12
15=K
16=d
17=14
Кажете какво е 18?
аз задачи не обичам да давам. само да ги отгатвам. []
каката се издаде че задачата е лесна. затова търсих ключа скрит на очевидно място.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вижте на каква интересна случка попаднах днес:
Един човечец пътувал за купон в някаква хижа.
По пътя обаче го затрупала лавина.
Понеже негова била грижата да достави пиенето за купона, приятелите му скоро съвсем се обезводнили (оня трябвало да докара поне 3 каси бира), заподозрели те нещо лошо и вдигнали спасителните служби на крак. Спасителите го издирвали ден и нощ и на четвъртия ден най-после го открили. Чудно било как е останал жив, защото няколко тона сняг се били изсипали върху колата му.
Не бил много на себе си, ама поне бил жив.
А сега познайте как се е спасил умникът! []
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*30/01/2005*:* 22:08:59</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не се гаври с лавина за да не те стигне.
Приятеля ми загина от лавина на 07.12.2002г в Пирин в района на Тевно езеро -Мозговишка порта.
Браво, бе @djendo
тези каки искат сериозно отношение
нека се напрегнем, че то срам за пола[V]
//едит
Сега виждам, че има засегнати от темата
Моля, нека не се приемат задачите като част от действителността!
Иначе няма да споменаваме морето, реката, космоса и въздуха даже!
Никой, никого не иска да засегне - случайното трагично съвпадение не е повод за такива реплики!
Народе, що не се откажете от тези задачи с редици? [)]
Един добър математик ще ви изкара най-малко по 10 възможни решения на всяка редица, която е присъствала в задачите тук...
Не за друго, а защото
ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО! [:D]
Ако някой има намерение да ме опровергава, да каже кой е следващият член на редицата:
135224, 437698, 284001, 325121, 171424, ...
P.S. Това не е бъзик!!! Задачата е съвсем реална!
[:P]
Добре, нека е така - всеки изплюва нещо и го смята за велико
Аз не съм на ваша страна - разводни се всичко с тези задачи в задачите
Загуби ми се интереса - коя е задачата, все-пак
Няма да ввлизам във форума, докато не се установят нещата
Не съм за стриктни правила, но поне прочетете тези, които действат
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вижте на каква интересна случка попаднах днес:
Един човечец пътувал за купон в някаква хижа.
По пътя обаче го затрупала лавина.
Понеже негова била грижата да достави пиенето за купона, приятелите му скоро съвсем се обезводнили (оня трябвало да докара поне 3 каси бира), заподозрели те нещо лошо и вдигнали спасителните служби на крак. Спасителите го издирвали ден и нощ и на четвъртия ден най-после го открили. Чудно било как е останал жив, защото няколко тона сняг се били изсипали върху колата му.
Не бил много на себе си, ама поне бил жив.
А сега познайте как се е спасил умникът! []
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*30/01/2005*:* 22:08:59</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не се гаври с лавина за да не те стигне.
Приятеля ми загина от лавина на 07.12.2002г в Пирин в района на Тевно езеро -Мозговишка порта.
<div align="right">Originally posted by kris11*-*31/01/2005*:* 17:45:03</div id="right">
kris11,
това, което разказа е ужасна трагедия, но съгласи се, че всеки може да се засегне от всичко, стига да го намери болезнено свързано със себе си...
Биби не заслужава подобно нещо, мисля даже, че и дължиш извинение!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре, нека е така - всеки изплюва нещо и го смята за велико
Аз не съм на ваша страна - разводни се всичко с тези задачи в задачите
Загуби ми се интереса - коя е задачата, все-пак
Няма да ввлизам във форума, докато не се установят нещата
Не съм за стриктни правила, но поне прочетете тези, които действат
<div align="right">Originally posted by Wise - 31/01/2005 : 19:09:41</div id="right">
Wise е прав. Няколко теми се разводниха така. Нали решихме който има и иска да задава междинна задача, да я слага в нова тема? Тази [текущата] задача трябваше да приключи още след обявяването на победител laMARTIN от Bibi.
P.S. Няма да заключа темата [преди да е изтекъл съответния срок], но искам да ви помоля - пишете конкретно по съответната задача. И не задавайте междинни задачи, преди основните да са решени. Междинни задачи се задават, когато още няма зададена основна, т.е. - в интервала докато се очаква да се публикува такава.
Извинявам се на всички!
Wise, IvO_tm, прави сте. В мен е вината.
Причината е в това, че "основната" ми задача беше с редицата.
Другата я дадох за да се събере народа.
laMartin е зает...
Затова обявих, че новата задача трябва да я даде Edin_Lud.
Но старата си беше останала нерешена.
А към новата никой не проявява интерес. Дори автора.
Така че сме почти в състоянието "няма задача" [V]