Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Задача №162 ("крИми"-овци)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    Понеже нощта навлиза в стадий, през който адреналинът се покачва, сенките странно се удължават и раздвиждат в ъгъла, а вятърът се процежда с остър звук през неуплътнените прозорци, ще се опитам да разбудя детективите, дремещи дълбоко във всеки един от вас, със следващите три задачки...



    И така: Загасете лампите, настанете се удобно, сипете си малко сода в уискито и кажете на гаджето/жена си/мъжа си да престане да ви опипва тук-таме, за да не си докара I-ва група инвалидност [а в последствие - индивидуалност!]. Спрете звънеца, изключете телефона и дръпнете шалтера на кооперацията, за да сте абсолютно сигурни, че никой няма да наруши душевната ви идилия... Охх... []





    1. Намирате автомобил, в който има труп. Очевидно се касае за убийство - има няколко рани от куршум в тялото. Пистолетът, с който е извършено убийството е до задната гума на колата. Самата кола е заключена, а ключовете са вътре. Всички прозорци са вдигнати. Никъде няма дупки от куршуми. Как е извършено убийството, така, че пистолетът да е вън от колата? Имайте предвид, че убиецът не е бил в колата, не е заключил излизайки и оставяйки ключовете вътре...





    2. На полицията става известно, че в експрес "Чайка" пътува опасен убиец. Съобщават за това по секретен канал по радиостаницята на дежурния полицай, който трябва да се огледа из влака за съмнителни лица. След като е направил огледа и не е открил нищо, той се обръща за съдействие към кондуктора на влака.

    - Моля Ви за съдействие. Във влака пътува опасен престъпник. Помогнете ми да го открием.

    - С удоволствие. Но не знам дали забелязахте, че на тунел "Козница" имаше ремонт на линията, влакът силно намали скорост и убиецът може да е скочил от влака.



    Полицаят извадил пистолет и казал: "Арестувам ви по подозрение в убийство".



    Как полицаят е разкрил, че това е човекът, който търси?





    3. Вие желаете на всяка цена да пратите на вашата любима приятелка отвъд голямата вода ценен предмет по куриерска служба, но, бидейки параноик, не можете да се доверите на никого и да пуснете нещо, незащитено с най-сигурната ключалка на света, като, разбира се, ключалката допълнително е подсилена с магия за запечатване, изискваща казването на точно определена комбинация от 8 думи, при което дори 1 грешка води до превръщането ви в жаба.



    За пренасянето на предмета вече сте се снабдили с една здрава кутия, която се заключва с две стоманени невъзможни за счупване халки за катинар. Но - проблем - как да изпратим заключена кутията, като приятелката ви няма да има ключа, за да може да го отвори.... А ако пратим ключа незащитен, световната конспирация ще го прихване и ще му направи копие и трансферът се проваля.



    Разбиването на кутията с груба сила от приятелката ви е немислимо, тъй като вътре се намира изключително крехка находка от китайската династия Пин Мин Джин [което ще рече "не пий много алкохол"].



    На халките могат да се закачат заедно неограничен брой катинари и в това вие съзирате своето спасение...



    Как може сигурно и безпопасно ценната вещ да стигне в заключена кутия до приятелката ви?




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    542
    #2

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    1. А колата да не би да е с гюрук, шибидах или други екстри, от които не разбирам много...[:D]

    2. <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">- Моля Ви за съдействие. Във влака пътува опасен престъпник. Помогнете ми да го открием.

    - С удоволствие. Но не знам дали забелязахте, че на тунел "Козница" имаше ремонт на линията, влакът силно намали скорост и убиецът може да е скочил от влака.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    опааааа!

    Тук ще спра и ще изчакам решението на 3тата [^]

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    29
    #3

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    В момента ме мързи да мисля, защото е доста късно, но на първо четене открих отговора на втората задачка. Тя може би е и най-лесна. Та кондуктурът не би трябвало да знае, че става дума за убиец. Полицаят му е казал само, че търси съмнителни лица.



    mitkko ме изпревари.

  5. Evy
    Evy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    18
    #4

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    1. Трупът е в багажника.

    2. Полицаят казва, че търси опасен престъпник, а кондукторът споменава убиец. Откъде въпросният кондуктор ще знае, че издирваният престъпник е извършил убийство, ако самия той не е убиеца.

    3. Тук все още размишлявам ...

  6. Evy
    Evy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    18
    #5

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    А мен двама ме изпреварихте. Мнооооого сте бързи



    Относно третата задача: Първо изпращаме на приятелката си само кутията - празна и отключена. Тя си купува катинар и ни изпраща обратно кутията с отключения катинар в нея, като си запазва ключа. Получавайки кутията, поставяме предмета в нея, щракваме катинара и я изпращаме отново.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #6

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А мен двама ме изпреварихте. Мнооооого сте бързи



    Относно третата задача: Първо изпращаме на приятелката си само кутията - празна и отключена. Тя си купува катинар и ни изпраща обратно кутията с отключения катинар в нея, като си запазва ключа. Получавайки кутията, поставяме предмета в нея, щракваме катинара и я изпращаме отново.



    <div align="right">Originally posted by Evy*-*05/02/2005*:* 01:03:05</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Така катинарът ще се изгуби по пътя. Аз предлагам да заключим предмета в кутията с нашия катинар и да изпратим пратката. След като я получи, приятелката я заключва с неин катинар (до нашия) и ни я връща. Тук ние отключваме нашия катинар и я изпращаме още веднъж.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #7

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    За първата има и други варианти, освен багажника:

    Гръмнат отвън и после вятърът затръшва вратата - тази гадост (със затръшването) се случва точно когато ключовете са вътре[!] и на мен се е случвало.

    Може да е гръмнат и през прозореца (автоматични прозорци) , после убиецът натиска копчето и готово

    За третата не е ли по-просто да не разкарваме стоката напред-назад? Може да я пратим заключена и чак когато каката я получи да пратим ключа или каката да ни прати само катинарче без ключ?

    Но май нещо друго е. Многото катинари не се връзват дотук.

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #8

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    Крайно време е да се включа.



    И така, първите две задачки са сравнително лесни.



    Подвеждащият "верен" отговор на първата е, че колата е била с гюрук, който убиецът е активирал след убийството. Но така е някак си... доста лесно за досещане, нали? Освен това никъде в условието не се намеква, че убийството е извършено в колата. Какво точно се е случило - ще оставя на въображението ви - лесно ще се досетите. Само отговорът на Evy е верен! Wise, нека не намесваме "атмосферните влияния" в случая, че ще стане дълга и широка... Затова и мястото на престъплението не е описано по-подробно. Иначе има "хляб" в идеята ти за автоматичните прозорци, макар че: "Имайте предвид, че убиецът не е бил в колата..." - което вярвам изключва цялостното му или частично пребиваване в нея.



    На втората задачка няма да се спирам подробно - всички отгатнахте верният отговор, без изключение: Понеже по секретен канал се съобщава за "опасен убиец", кондукторът няма как да знае, че "опасният престъпник" значи точно "убиец". Затова се е и издал.



    Дотук само Evy е познала отговорите...



    За третата задачка - мислете още... []



    <font color="purple">P.S.</font id="purple"> Evy, да, катинара ще се изгуби - при тази отворена кутия, кой ли няма да се съблазни да го "гепи"? [] Edin_Lud, предметът е изключително крехък, за да го лашкаме с толкова лека ръка напред-назад през океана, не мислиш ли? [] Wise, ако изпратим ключа незащитен, ще го прихванат, ще му направят копие, и е въпрос само на време тайните служби да се доберат до ценният предмет... може би дори още преди пратката да е достигнала до "каката" [както казваш]... []




  11. Evy
    Evy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    18
    #9

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    3. Използваме катинар който се отключва и заключва с шифър, а не с ключ. Когато приятелката получи пратката, просто й се обаждаме, за да й съобщим вярната комбинация от числа.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    542
    #10

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    Ако е толкова ценен, отнасяме го лично и после лудуваме с "каката" [:D]

  13. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #11

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако е толкова ценен, отнасяме го лично и после лудуваме с "каката" [:D]



    <div align="right">Originally posted by mitkko*-*05/02/2005*:* 18:32:39</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Момче, ти май много бързо влизаш в час []

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #12

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако е толкова ценен, отнасяме го лично и после лудуваме с "каката" [:D]



    <div align="right">Originally posted by mitkko*-*05/02/2005*:* 18:32:39</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Момче, ти май много бързо влизаш в час []



    <div align="right">Originally posted by Krusteva*-*05/02/2005*:* 18:33:28</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Да не забравиш вазелина, Mitkko... []





    P.S. Айде де, не вярвах че ще ви затрудни чак толкова... Bibi, пак ли спиш? []



    Забравете за шифри, кодове, телефони и т.н - действайте по условието!!!




  16. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    633
    #13

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    IvO_tm,

    Ако катинарите могат да се свързват последователно - няма проблем - крехкият товар ще прекоси веднаж гьола. Но не знам, дали капакът няма много да хлопа...


  17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #14

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">IvO_tm,

    Ако катинарите могат да се свързват последователно - няма проблем - крехкият товар ще прекоси веднаж гьола. Но не знам, дали капакът няма много да хлопа...





    <div align="right">Originally posted by dedis*-*05/02/2005*:* 21:57:11</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Уточни се, де. []



    За "хлопането"... ще го преживеем...




  18. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    633
    #15

    Задача №162 ("крИми"-овци)

    Пращаме празен незаключен сандък.

    Каката заключва неин катинар само за едната халка и го връща.

    Слагаме лаптопа /ориз мейк/ и заключваме с наш катинар другата халка към катинара на Каката. Става демек "или".

    Каката си отваря катинара, взима си компа, а нашия остава да виси[xx(]


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Крими сериали помагат на престъпниците
    От metzo във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 15-09-05, 16:18
  2. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 11:43
  3. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 16:16
  4. Задача 158 (крими)
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 11
    Последно: 02-02-05, 23:09
  5. Задача 69
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 10
    Последно: 04-11-04, 23:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе