Ей, дойде и моят ред! Тъй като за първи път давам задача в този форум, искрено се надявам поне мъничко да ви затрудня [^].
Дадена е редица от числа, записани с три цифри :
013; 021; 034; 055; 098;
Кое е следващото число в редицата ?
Ей, дойде и моят ред! Тъй като за първи път давам задача в този форум, искрено се надявам поне мъничко да ви затрудня [^].
Дадена е редица от числа, записани с три цифри :
013; 021; 034; 055; 098;
Кое е следващото число в редицата ?
моля, моля.... [:D],
в този форум не сте само математици, програмисти и други хора(с подобни мозъчни структури)...[B)] <font color="red">*</font id="red">
или сте ?? [^]
- какви числови редици ве,какви функции от Х, какви екстремуми,
какви асимптоти,
какви лимеси(граници на f(x)), какви първи и втори производни, какви интегрални и диференциални уравнения бе МОЗЪЦИ ???
дайте някоя наистина забавна задача - дето всеки цървул(като мен например) да се пробва да я реши - и да настане наистина fun(и оживление) във форума [:P]
[:P]
<font color="red">*</font id="red"> - "...какви неща, какви други хора...."
[|)]
<font color="orange">добавено</font id="orange">
ако все пак има подобни дегенерати във форума - нека в следващите 15' да напишат тук табличните интеграли - ще черпя по бира (желателно е наизуст да са - с гуугле.ком всеки може ..[])..
който е онлайн - да го приеме като облог [:D][^][:P]
Ако последното написано число беше 089, имам много бърз отговор - 144.
При положение, че числото е 098 се предавам.
@Zaphod B,
гледай сега. Щом последният член не е 089, а е 098, задачата едва ли е математическа. (Ако не вярваш, виж, че и Гугъл не я знае.)
Сигурна съм, че е нещо, което е по силите на всеки.
Освен това до сега всичките ни редички бяха съвсем откачени...
@Zaphod B, задачата в никакъв случай не е само за "математици, програмисти и други подобни хора(с подобни мозъчни структури)..."! Опитай се да игнорираш всички формули и помисли малко над условието! Ще се убедиш, че за да се реши задачата не е необходимо всички да сте "МОЗЪЦИ"!
P.S. @Zaphod B, огромно БЛАГОДАРЯ, че ми скочи на главата още на първата ми задача.
<s>Evy, аз ще се пробвам със 144 []</s>
//Едит
Май по-добре е да си легна да се наспя ...
Еdin_Ludin извинения [B)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
P.S. @Zaphod B, огромно БЛАГОДАРЯ, че ми скочи на главата още на първата ми задача.
<div align="right">Originally posted by Evy*-*11/02/2005*:* 01:54:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
случайност - такъв ти бил късмета, за което сори...[:D]
- все пак за да ти стане ПО-добре - признавам си(без бой), че не съм авторитет в този форум - дори напротив - малко като "навляк" ме водят - та нищо лично де - просто съм скъсал с алгебрата преди около 20-21 години... [Oops!]
все пак ще призная, че дори не се опитах да реша задачата.. - само като видях/чух "числови редици" - моментално дадох отговор..[xx(]
Аз пък ще се пробвам още веднъж 125
След което и аз отивам да си легна, докато не съм изтъпял съвсем [:D]
Не е 144, не и 125. Я по-добре отидете се наспете, а утре на трезва глава пак помислете!
@Zaphod B, ако това би трябвало да прозвучи като извинение - приемам го!
на мен Гуугле.ком ми дава някакви жокери за АСЦИИ - там ли е "ключа от бараката" ?? [^][:D][^] ?
[?]
@Zaphod B, забрави за АСЦИИ, забрави за Гугъл - не е там "ключа от бараката"!
абе накрая пак за f(x) ще стане дума...[^]
вече си намерих мм хартия и започнах да чертая графиката - може да съм прост, обаче пък съм Упорит ![^][:D][8D][:P]
Абе и в f(x) не е "ключа от бараката", ама ти щом си Упорит - чертай си графиката на мм хартия, ама не се надявай да намериш решението!
предавам се..[B)],
обаче май напипах решение - ако утре някой не ме изпревари - ще се боря за наградата/отличник по БПП[:P]