Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 33

Задача 175 (криМ&Нално)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #1

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Историята разбира се има далечни корени. Бях на визита в Шотландия когато се заговори за този интересен случай, но тогава все още не предполагах какъв отклик щеше да намери това в по-нататъшните ми разследвания.

    Него ден всички мислеха за любов (а някъде след повече от век любовта щеше да има отношение към делото ми, поне Ади Даслер от огледалната GB така пееше ), помня добре, а за мен времето бе всичко, което имаше значение, няколко часа само и Сивия щеше да стигне до Патентното бюро, обезмисляйки труда ми...Е, разбира се сега го споменавам с добро, защото ми помогна в крайна сметка.

    А денят на истината беше през март, седмица след рождения ми ден и три дни след като усилията ми срещу Сивия се увенчаха с успех, черно на бяло с печатите на правосъдието. Помниш ли как ти прошепнах „Уотсън, ела насам, трябваш ми” - чудото се беше случило!

    Да, това не може да се забрави, но сега е време да изпитаме съобразителността на СетКом детективите, които вече са нетърпеливи да разкрият същността на историята и действащите и лица.


  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #2

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Нямам елементарна идея за какво иде реч тук. Предлагам само откъслечни изводи, до които стигнах (надявам се, не много далеч от истината)



    1. Предполагам, че огледалната GB е нашта мила татковина

    2. Доколкото можах да установя, такъв певец като Ади Даслер няма...за сметка на това има такъв основател на adidas. Така че, предполагам, тук стававъпрос за някоя реклама



    От мен толкова засега...

  4. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #3

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Рекламата предполага да сме били сигурни, че сте я гледали, за да я дадем като логическа задача, така че - тц [:D]!

    Изобщо...да се забелязали, че равния старт е много важен когато давам(е) задача...

  5. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #4

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Пробвах Google.

    Доста неща са изобретили пустите шотландци..



    http://www.geo.ed.ac.uk/home/scotland/greatscots.html





    Kirkpatrick Macmillan (1813 - 1878)



    Inventor. Invented the bicycle, but never patented it and it was therefore widely copied.



    Robert William Thomson (1822 - 1873)



    Invented the vulcanised rubber pneumatic tyre. He patented his invention in 1845, which was successfully tested in London, however it was abandoned because it was thought too expensive for common use. The tyre was re-invented by John Dunlop in 1888. Thomson's invention is commemorated by a plaque in his native Stonehaven. He also patented the fountain pen (1849) and a steam traction engine (1867).





    John Logie Baird (1888 - 1946)



    Engineer. Inventor of the television and later developed ideas such as colour, 3-D and large screen television. Also took out a patent on fibre-optics, a technology now used to carry many telephone calls and traffic on the internet.





    Относно GB

    Great Britain е най-вероятното.

    Огледална GB - Шотландия? Или пък - на другия край на глобуса са Австралия и НЗ...




  6. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #5

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Гадателката Светлина@чанел2001... айде сега, не съм лягала, не ме карайте да ви покажа колко са ми червени очите [].

    С благодарско към партньора...аз съм меката Мара и исках сто жокера да ви дам в условието, ама той - не, та не... на ви сега, зла съм била [:D].

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    281
    #6

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Случайно Сивия да има нещо общо с Дориан Грей?

    Код:
    Портретът на Дориан Грей” е предизвикателна смес на американско-българско сътрудничество. От американска страна -парите (двама продуценти), сценаристът и режисьор Дейвид Розенбаум, актьорите в главните роли; от българска – местата за снимки, продуцентът Методий Петриков, операторът Войчех Тодоров, художникът Боряна Семерджиева, композиторът Пенка Кунева (която обаче живее и работи в САЩ), техническият екип, част от актьорите и масовките. За разлика обаче от кинопродукциите на “Ню имидж”, които докараха не една и две холивудски звезди у нас, особеното в случая е, че става дума за студентски филм. Направен обаче съвсем не ученически. 
    
    И аз като повечето кинаджии тръгнах за прожекцията с малката кошничка – само с очакване млади хора да се обясняват в любов или да експериментират с Оскар Уайлд. “Портретът на Дориан Грей” обаче е приятна изненада точно в своето сериозно професионално отношение. Интериорите и екстериорите (дворците в Балчик и Врана, морето, софийските пространства) са различни в своята лъскавост и блясък. 
    
    България прилича на Италия – с много слънце, лукс и красота. До степен на кич. Но това превръщане на красотата в кич, когато е куха отвътре, е съзнателно търсено и напълно в стила на Уайлд. Актьорите са строго изискани и отговорни към сложно произносимите сентенции. Режисьорът усилено е работил с тях с нагласата те да изнесат философската тежест на текста. Без да е богатски (в американския смисъл на думата), филмът притежава разкош и лустро на изображението, но някак не съвсем насериозно, което е задължително за саркастичния снобизъм на Уайлд. 
    
    Всъщност “Портретът на Дориан Грей” е особено труден за екран. Единственият роман на писателя е сблъсък на идеи и изясняване на възгледи, брилянтни само словесно. Безкрайните му великолепни абсурди стърчат отвсякъде, непрекъснато преобръщайки класичността на развиващата се трагедия. Специфичното съчетание на естетизъм и ирония е безценното съкровище на Оскар Уайлд, докато и историята на Дориан Грей може да изглежда старомодна, и моралните послания да звучат съмнително (спомнете си съдебния процес в живота му). 
    
    Достойно е заниманието на Дейвид Розенбаум с Оскар Уайлд, то говори за култура и дързост, но е нож с две остриета. Ако идеята на режисьора е да спести на мързеливи ученици да прочетат класическото произведение чрез филма си, то тази цел е постижима дори с по-малки усилия и е постигната. Иначе трябва да имаш зряла и нестандартна мотивация да се захванеш с “Портретът на Дориан Грей”, не просто любов. 
    
    Розенбаум я търси в една теория за “заплахата на атома” (и паралела с въведената атомна бомба), която да обясни физичните контакти между човек и произведение на изкуството. Наистина така изскача на преден план парадоксът, съвсем по уайлдовски. Но подобно “научно” хрумване би трябвало да се превърне в екстравагантно решение за целия филм, в провокативен стил. Защото така авторите на филма са изправени в работата си пред един от афоризмите на своя вдъхновител: “За съжаление това, което е вярно, не е оригинално, а това, което е оригинално, не е вярно”

  8.  
     
  9. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #7

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Страхотна книга, препоръчвам я на всеки, който не я е чел, Уайлд си залужава всеки ред.

    Мога да те препратя обаче към първия си пост и там ще трябва да откриеш, че не мога да съм сигурна, че всеки е чел "Портретът на Дориан Грей" .

    И понеже не виждам да пишеш тук, bestman, ще ти направя малък жест, давайки жокерче - нишката на логиката все пак е добра [:D].

  10. Novice
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    3
    #8

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Кръстева, говориш за 3.03. и "Опълченците на Шипка", нали?



    "Уотсън,ела насам, трябваш ми" т.е.



    "Радецки пристигна с гръм"



    Права ли съм, за да обяснявам по-подробно версията?

  11. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #9

    Задача 175 (криМ&Нално)

    А-а-а, Уотсън си е Уотсън, Радецки е друга работа...

    Ама ако продължавате така да оплитате конците, ще видите ди адър сайд ъф дъ "Ела, че ми трябваш" [].

  12. Novice
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    3
    #10

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Да не би да става въпрос за 14.02. и 8.03. ?

    Това беше първото ми предположение,

    ако и това не е вярно [:I], ще видя какво мислят останалите.[]



    Не съм все още навлязла в стила ви на задаване на зад.,

    ако това изобщо е оправдание[]



    []




  13. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    281
    #11

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Krusteva, как си с футбола?

    България-Швеция 26.03.2005.

    Първата топка направена в Шотландия

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Първата истинска футболна топка е създадена през 1855 г. от Чарлс Гудиър. Той вулканизира гума и я прави във формата на сфера. Така пред всички спортове с топка се откриват големи възможности за развитие.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Сега топките се правят от Адидас (Ади Даслер)

  14.  
     
  15. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #12

    Задача 175 (криМ&Нално)

    С футбола не съм на 'ти', но не съм и на 'вие', от топки разбирам достатъчно, но не виждам защо да се изтъквам [:I]. (Wise отсъства временно и се чувствам длъжна да поддържам баланса по острието на цензурата [] ).

    За Швеция и шведите мога да кажа доста, ама предпочитам без думи [:P].

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #13

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Според мен отправната точка е някъде в книгите сър Артър Конан Дойл... Открадната идея...

  17. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #14

    Задача 175 (криМ&Нално)

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Според мен отправната точка е някъде в книгите ****... Открадната идея...



    <div align="right">Originally posted by Lupus*-*16/02/2005*:* 11:54:27</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Разпитах няколко заподозряни (или поне свидетели) в Шотландия. Те дадоха 2-3 идеи..



    Послепуснах Grey в Google и той взе, че потвърди едната



    Books with a ghastly murder:



    1. The DaVinci Code - Dan Brown

    2. The Picture of Dorian Gray


  18. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    514
    #15

    Задача 175 (криМ&Нално)

    Няма как, време е за жокери.

    Не е от книга сюжета, това вече трябваше да сте го разбрали.

    Във всичките постове досега има 3 декодирани неща (най-общо казано, защото са нееднородни).

    Нямате концепция защото не четете целия текст!


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 11:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 16:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 01:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 12:23
  5. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 14:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе