Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Задача 177 (сънувах сън)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 177 (сънувах сън)

В леглото сладко се търкалях,

Родината на сън си обикалях...

Лястовици там видях се реят,

Котките, обаче доста зеленеят.

Лисиците месцето пак обичат,

Хиени вегетарианци се наричат.

Враните за плячка се оглеждат,

Кучета с тревичка се зареждат.

Заекът страхлив е вие знайте-

Сънят ми странен разгадайте!

2.  

3. Тук е от
    Feb 2005

Задача 177 (сънувах сън)

Разгадах го!

Lucy in the sky with diamonds

Lucy in the sky with diamonds

Lucy in the sky with diamonds, ah!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 177 (сънувах сън)

Пушил си нещо незаконно [:P]

Малко по-сериозно...на пръв поглед ми се набива на очи фактът, че през 1 ред има невероятни неща и винаги с тях свършва изречението.

Някой друг да има идеи?

5. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Задача 177 (сънувах сън)

Нео, Нео, върни се в матрицата... []

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Задача 177 (сънувах сън)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пушил си нещо незаконно [:P]

Малко по-сериозно...на пръв поглед ми се набива на очи фактът, че през 1 ред има невероятни неща и винаги с тях свършва изречението.

Някой друг да има идеи?<div align="right">Originally posted by Edin_Lud*-*17/02/2005*:* 17:07:26</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">По тази логика "Родината на сън си обикалях..." и "Сънят ми странен разгадайте!" би трябвало същода са неверни. [:D][:D][:D]

7. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 177 (сънувах сън)

Забелязвам нещо като акростих.

Подозирам, че ни трябват само първите букви от строфите: ВРЛКЛХВКЗС

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 177 (сънувах сън)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пушил си нещо незаконно [:P]

Някой друг да има идеи?<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 17/02/2005 : 17:07:26</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">По тази логика "Родината на сън си обикалях..." и "Сънят ми странен разгадайте!" би трябвало същода са неверни. [:D][:D][:D]

<div align="right">Originally posted by Yasen6275 - 17/02/2005 : 17:34:16</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

"Родината си обикалях" е метафора, т.е. фактически невярно...а "Сънят ми странен..." е въпросът - не е част от условието

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Задача 177 (сънувах сън)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пушил си нещо незаконно [:P]

Някой друг да има идеи?<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 17/02/2005 : 17:07:26</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">По тази логика "Родината на сън си обикалях..." и "Сънят ми странен разгадайте!" би трябвало същода са неверни. [:D][:D][:D]<div align="right">Originally posted by Yasen6275 - 17/02/2005 : 17:34:16</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">"Родината си обикалях" е метафора, т.е. фактически невярно...а "Сънят ми странен..." е въпросът - не е част от условието<div align="right">Originally posted by Edin_Lud*-*17/02/2005*:* 17:38:25</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">@Edin_Lud взимаш ме прекалено на сериозно при положение че съм сложил три усмифчици.

По темата: в невярните редове животинките не извършват действия или поне не смислени.

Какво ли занчи "зареждат" за кучетата....

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 177 (сънувах сън)

@Yasen6275 Опитвам да се убедя сам себе си, че съм на прав път [:D]

12. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 177 (сънувах сън)

това няма нишо общо със задачата ама си струва да се види

http://members.aol.com/messibeast/gr...reen-genes.htm

13. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 177 (сънувах сън)

Може би става дума за ресторант или нещо подобно... Вегетариански...

Където сервират примерно "Вегетариански хот дог" - "зареден" с тревичка?...

[?]

[8)]

/Офф

Защо няма смайли, което с глуповат вид се почесва по главата?

EDIT:

Гугъла изрови нещо за любимите кафенета в Сиатъл на някой си Martin (превежда се и като "градска лястовица"). Между тях е Green Cat Cafe, което е вегетарианско и наистина има вегетариански хот дог. Но... хиени, зайци и останалата менажерия?!

@Bibi, може би си права.[]

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 177 (сънувах сън)

При Wise нещата никога не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед!

Невъзможно е да е вегетариански ресторант!...

По-скоро си мисля за двете неща, които той най-често сънува: СетКом и какички []

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Задача 177 (сънувах сън)

Това стихче го е писал някой яко "надрусан"[!]

17. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 177 (сънувах сън)

До тук не виждам аз прозрение,

За моето нощно съновидение...[^]

Със СетКом се надрусвам, знам...

Но мале - каките какви са - там...[]

Ще ви помоля нещо - запомнете,

Зайчето игриво за нищо не корете!

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Задача 177 (сънувах сън)

Ако стихчето олицетворява живота и политическите партии в БГ, едно е ясно: "Заекът страхлив е вие знайте-" такъв си ни е народа.

Останалите животни всеки може да си ги интерпретира както иска - все ще пасва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 47
    От prt във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 10-10-04, 18:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе