Дотук добре, но защо е казал "Твърде късно!"? []
// едит<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Човекът е скочил от покрива, падайки минава покрай отворения прозорец на собсвения си дом и чува телефона да звъни, след това се размазва на тротоара...<div align="right">Originally posted by mjmm*-*28/02/2005*:* 16:26:42</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Ако това е вярно постъпваш изключително некоректно. Каза се хорат които знаят загадката да си траят.
<div align="right">Originally posted by Yasen6275*-*28/02/2005*:* 16:29:55</div id="right">
[/quote]
Мисля, че това е част от решението....а ти не трябваше бързаш и да казваш че е некоректно, така даваш оценка която ще подведе останалите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дотук добре, но защо е казал "Твърде късно!"? []
<div align="right">Originally posted by pimpirlit*-*28/02/2005*:* 16:31:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
или телефонът е звъннал твърде късно или прозореца е бил отворен твърде късно
Ако е вярно това за падането чакал е обаждане от любимата и като не го е получил е решил да се самоубие.
<font color="purple">Bibi</font id="purple">, странно е защо предполагаш, че знам точно за тази задача [за други, примерно - не] []. Да, знам за тази задача. Ама отговорът не го знам. [
]
Ами ако са възможни различни варианти ? Кое например куца на следната постановка?
Въпросният мъж е дежурен във военна база с изключително мощни междуконтинентални ядрени ракети.
Световното положение е напечено
Обаждат му се от щаба и казват, че разузнаването е докладвало, че противникът е изстрелял ядрените си ракети. И му заповядват да направи същото, освен ако до ХХ мин. не му се обадят и отменят заповедта.
Мъжът чака ХХ минути, обаждане няма. Той става, слага си шапката, излиза и отива в бункера с бутоните. Извършва необходимото и знаейки, че е обречен, както всички останали, изпива две капсули отрова. Излиза от бункера и тръгва да се връща към дежурната стаичка ... не е прилично да се гътнеш просто така на пътя.. или пък е искал да си допие кафето ..
Наближавайки стаята, чува звъна на телефона през отворения прозорец и предполагайки, че това е закъснялото обаждане за отмяна на заповедта, изрича "Твърде късно"; отровата окончателно влиза в действие, той пада и умира.
П.П. Големите военни бази си имат и тротоари и вътрешни пътища.
П.П.П. Това не е въпрос от моя страна към задалия задачата ... само разсъждавам... според правилата
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="purple">Bibi</font id="purple">, странно е защо предполагаш, че знам точно за тази задача [ за други, примерно - не] []. Да, знам за тази задача. Ама отговорът не го знам. [
]
<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*28/02/2005*:* 1730</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ами хайде на хорото тогава![]
Дали да зададем въпроса за прозореца - ако получим не, май ще остане версията за скока без парашут
това с военните май не ми допада - по-чисто ми се вижда любовна история или банкрут на борсата - каката не би се впуснала във военна област
@stalker Нещото което куца е идеята, че имаш разтояние от телефона и бутоните, което се изминава пеша и на открито. Друг е въпроса дали някой си в някаква база има едноличен достъп до бутоните за изтрелване.
//Едит
Давай Wise
Мисля, че е удачно да зададем въпрос дали се е самоубил, дали е умрял насилствено [т.е. бил е убит] или дали е умрял от естествена смърт. Какво мислите?
Едва ли е умрял от естествена смърт. Ако изясним дали прозорецът е замесен ще се поизясни - ако не, то остава самоубийство или (малко вероятен) нещастен случай.
Как звучи въпрос " Ако в този момент и на това място нямаше прозорец щеше ли смъртта на човека да настъпи точно там и точно тогава"
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Как звучи въпрос " Ако в този момент и на това място нямаше прозорец щеше ли смъртта на човека да настъпи точно там и точно тогава"
<div align="right">Originally posted by Wise*-*28/02/2005*:* 16:24:32</div id="right">
Ами според мен - добре. Така можем да разберем, дали прозореца има отношение.
@Иво - според мен Wise - има право. Вероятността за естествена смърт е минимална (поне се надявам, че не се налага да търсим някакво случайно съвпадение)
@Bibi
Вярно ли е твърдението "Ако в този момент и на това място нямаше прозорец то смъртта на човека нямаше да настъпи на тово място и по това време"?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Bibi
Вярно ли е твърдението "Ако в този момент и на това място нямаше прозорец то смъртта на човека нямаше да настъпи на тово място и по това време"?
<div align="right">Originally posted by Wise*-*28/02/2005*:* 18:42:50</div id="right">
Не! Не е вярно.
Е, след първото "не" трябва да се направи резюме на вариантите.
Аз ще изчезвам - внимавайте с въпросите!
Мисля, че варианта с падането става вече доста привлекателен.