Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 112

Задача 191 (пак 3-те "НЕ"-та)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Дотук добре, но защо е казал "Твърде късно!"? []

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Аз също съм "ЗА" предложението на Wise.

4. Тук е от
    Nov 2002

// едит<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Човекът е скочил от покрива, падайки минава покрай отворения прозорец на собсвения си дом и чува телефона да звъни, след това се размазва на тротоара...<div align="right">Originally posted by mjmm*-*28/02/2005*:* 16:26:42</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Ако това е вярно постъпваш изключително некоректно. Каза се хорат които знаят загадката да си траят.

<div align="right">Originally posted by Yasen6275*-*28/02/2005*:* 16:29:55</div id="right">

[/quote]

Мисля, че това е част от решението....а ти не трябваше бързаш и да казваш че е некоректно, така даваш оценка която ще подведе останалите

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дотук добре, но защо е казал "Твърде късно!"? []

<div align="right">Originally posted by pimpirlit*-*28/02/2005*:* 16:31:43</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

или телефонът е звъннал твърде късно или прозореца е бил отворен твърде късно

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Ако е вярно това за падането чакал е обаждане от любимата и като не го е получил е решил да се самоубие.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<font color="purple">Bibi</font id="purple">, странно е защо предполагаш, че знам точно за тази задача [за други, примерно - не] []. Да, знам за тази задача. Ама отговорът не го знам. []

8.  

9. Тук е от
    Feb 2005

Ами ако са възможни различни варианти ? Кое например куца на следната постановка?

Въпросният мъж е дежурен във военна база с изключително мощни междуконтинентални ядрени ракети.

Световното положение е напечено

Обаждат му се от щаба и казват, че разузнаването е докладвало, че противникът е изстрелял ядрените си ракети. И му заповядват да направи същото, освен ако до ХХ мин. не му се обадят и отменят заповедта.

Мъжът чака ХХ минути, обаждане няма. Той става, слага си шапката, излиза и отива в бункера с бутоните. Извършва необходимото и знаейки, че е обречен, както всички останали, изпива две капсули отрова. Излиза от бункера и тръгва да се връща към дежурната стаичка ... не е прилично да се гътнеш просто така на пътя .. или пък е искал да си допие кафето ..

Наближавайки стаята, чува звъна на телефона през отворения прозорец и предполагайки, че това е закъснялото обаждане за отмяна на заповедта, изрича "Твърде късно"; отровата окончателно влиза в действие, той пада и умира.

П.П. Големите военни бази си имат и тротоари и вътрешни пътища.

П.П.П. Това не е въпрос от моя страна към задалия задачата ... само разсъждавам... според правилата

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="purple">Bibi</font id="purple">, странно е защо предполагаш, че знам точно за тази задача [ за други, примерно - не] []. Да, знам за тази задача. Ама отговорът не го знам. []

<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*28/02/2005*:* 1730</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ами хайде на хорото тогава![]

Дали да зададем въпроса за прозореца - ако получим не, май ще остане версията за скока без парашут

това с военните май не ми допада - по-чисто ми се вижда любовна история или банкрут на борсата - каката не би се впуснала във военна област

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

@stalker Нещото което куца е идеята, че имаш разтояние от телефона и бутоните, което се изминава пеша и на открито. Друг е въпроса дали някой си в някаква база има едноличен достъп до бутоните за изтрелване.

//Едит

Давай Wise

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Мисля, че е удачно да зададем въпрос дали се е самоубил, дали е умрял насилствено [т.е. бил е убит] или дали е умрял от естествена смърт. Какво мислите?

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Едва ли е умрял от естествена смърт. Ако изясним дали прозорецът е замесен ще се поизясни - ако не, то остава самоубийство или (малко вероятен) нещастен случай.

Как звучи въпрос " Ако в този момент и на това място нямаше прозорец щеше ли смъртта на човека да настъпи точно там и точно тогава"

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Как звучи въпрос " Ако в този момент и на това място нямаше прозорец щеше ли смъртта на човека да настъпи точно там и точно тогава"

<div align="right">Originally posted by Wise*-*28/02/2005*:* 16:24:32</div id="right">

Ами според мен - добре. Така можем да разберем, дали прозореца има отношение.

@Иво - според мен Wise - има право. Вероятността за естествена смърт е минимална (поне се надявам, че не се налага да търсим някакво случайно съвпадение)

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

@Bibi

Вярно ли е твърдението "Ако в този момент и на това място нямаше прозорец то смъртта на човека нямаше да настъпи на тово място и по това време"?

17. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Bibi

Вярно ли е твърдението "Ако в този момент и на това място нямаше прозорец то смъртта на човека нямаше да настъпи на тово място и по това време"?

<div align="right">Originally posted by Wise*-*28/02/2005*:* 18:42:50</div id="right">

Не! Не е вярно.

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е, след първото "не" трябва да се направи резюме на вариантите.

Аз ще изчезвам - внимавайте с въпросите!

Мисля, че варианта с падането става вече доста привлекателен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе