Задача 211 (ПЕПА - част IV)
Виждам, че вече два пъти се споменава Дан Браун.
Тези, които са го чели, би трябвало да знаят за Ин и Ян и за пентаграма повече от останалите. Няма да е много честно, нали?...
Когато откачих капачето, за да срежа с него жичката, забелязах, че от вътрешната си страна то изглеждаше така:
http://ivanpetrov.com/bibi/problem_211-4j.gif
Не знам дали това би помогнало........
Аз залагам на "И показа на виждащите земята. Амин", но не знам кой цвят е. Ако е "земята", значи черната, ако е "Америка" - червената.
По филмите винаги режат червената [:D]
Аз бих клъцнал черната. За мене черното не е цвят а липса на отражение на светлина. Не че е смислено но аз така виждам нещата.
добре имаме, че знаците символизират сетивата, изреченията- пръстите (тук се припокриваме с едното сетиво, което може да е съвпадение) и накрая имаме авторите, които:
<font color="orange">Евр</font id="orange">ипид - Европа
<font color="orange">Ам</font id="orange">ин - Америка
<font color="orange">Ази</font id="orange">с - Азия
<font color="orange">Ант</font id="orange">он - Антарктида
<font color="orange">аф</font id="orange">иш - Африка
има някакво подобие на логика, т.е. имаме връзка с континентите
сега остава да се намери връзката на всичко това с цветовете
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Континентите
<div align="right">Originally posted by anitoy - 22/03/2005 : 21:29:51</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добре е да четеш и другите постове - Wise откри тази зависимост 3-4 поста по-рано (или 1 ден по-рано)...намери и връзката с цветовете. Дай да помислим в/у принципа, по който ще елиминираме даден цвят. От досегашните изводи можем да елиминираме почти всички по различни критерии.
ами аз следя кой какво казва, просто обобщавах, а и по спомен той изключва Антарктида, а аз мисля, 4е тя се включва. но нека наистина се съсредоточим върху задачата [:)]
"Огледайте знака. Указанието, че има бомба се оказа вярно.
Може да има и други напътствия там."
Все още нямаме нищо за знака, освен, че е петолъчка.
Имаме си 5 лъча, 5 цвята, 5 континента и ....
Май трябва да е нещо обобщено за всички - иначе много става плявата, не вярвам да е един признак само.
Бомбата какво никазва- да търсим противоположности ли?
Картинката напомня олимпийските кръгове, но те са точно в тези цветове - няма сгрешен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">http://ivanpetrov.com/bibi/problem_211-4j.gif<div align="right">Originally posted by Bibi*-*22/03/2005*:* 13:33:47</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Добреде каво ни показва тази картинка?
// <s>има ли значение точното разположение на фигурката от кръговете или може и да са завъртяни на +/- 36 градуса?</s> Тъпо. Не може да сме сигурни как точно си свалила пластинката и как си я видяла.
//
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ще си позволя да обобщя:
Палец - Слух - Дърво
Показалец - Зрение - Земя
Среден - Мирис (Нюх) - Метал
Безимен - Вкус - Огън
Кутре - Усет - Вода<div align="right">Originally posted by Edin_Lud*-*21/03/2005*:* 21:10:32</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А аз да добавя
Палец - Слух - Дърво - Европа - (дървото може да бъде и зелено и черно, а какъв цвят да припишем на Европа)
Показалец - Зрение - Земя - Америка - (земята може и черна, и жълта червена да бъде, а за америка май червен)
Среден - Мирис (Нюх) - Метал - Азия - (за метала незнам но за азия май най-подходящ е жълтия)
Безимен - Вкус - Огън - Антрактида (а защо не Австралия) - (червено и бяло (а защо не зелено))
Кутре - Усет - Вода - Африка - (синьо и черно)
// Освен всичко останало Дърво, Земя, Метал, Огън и Вода са вариации в китайския хороскоп. Можеби са и петте елемента в при тях
Да, наистина - къде е Австралия
да не е просто това грешката? АН
т.е - червеното а всичко друго- плява??
На Австралия отговаря ЗЕЛЕНИЯ цвят. А според имената на "авторите" и както предположиха другите, Австралия няма, а е заменена от Антарктида.
Режем ЗЕЛЕНИЯ според мен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Флагът на олимпийските игри е бил разработен през 1913 г. от барон Пиер дьо Кубертен. Върху белия фон на флага са разположени петте преплетени олимпийски кръга в различен цвят. Всеки кръг символизира определен континент.
Синият кръг - Европа
Жълтият кръг - Азия
Черният кръг - Африка
Зеленият кръг - Австралия
Червеният кръг - Америка</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако наистина има нещо общо с олимпийската символика, би трябвало да режем зеления кабел. Според Пиер де Кубертен:
<font color="blue">Синият кръг - Европа </font id="blue">
<font color="yellow">Жълтият кръг - Азия</font id="yellow">
Черният кръг - Африка
<font color="green">Зеленият кръг - Австралия !!!</font id="green">
<font color="red">Червеният кръг - Америка</font id="red">
Стигнахме до извода, че проклетата ПЕПА е объркала нещо с листчетата и ни пробутва Антарктида вместо Австралия. Там има и "език на огън", т.е. детонатора...
/Off
BTW, Бат' Бойко няма ли да ги опандизи тия от ПЕПА най-после, та да си отдъхне форума?! [8D]
EDIT:
Докато си играя с боичките на буквичките bestman ме е изпреварил. [:)]
bestman и pimpirlit са прави.
Става дума за континентите и цветовете им в оломпийските кръгове.
Знакът върху капачето е за тези, които не знаят, че като символ на Олимпийските игри първоначално е бил избран пентаграмът.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">bestman и pimpirlit са прави.
Знакът върху капачето е за тези, които не знаят, че като символ на Олимпийските игри първоначално е бил избран пентаграмът.
<div align="right">Originally posted by Bibi - 23/03/2005 : 13:07:53</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Искаш да кажеш, че пръстите и китайците са за заблуждение..........
Не стана ли вече тенденция това?
Ще се постарая, когато ме приемат в ПЕПА - още съм кандидат Член, да няма ткива работи - или колим или -не!!
Днес бях на изпит за КЧ на ПЕПА-малката, затова не бях активен[V]
<div align="right">Originally posted by Wise - 23/03/2005 : 13:54:14</div id="right">
Dust in the wind...everything is dust in the wind...
Аз толкова разчитах на някоя заплетеница в решението, а то - заблуда на противника. Уби всички детски чувства, китайци и пръсти в мен.
Как се кандидатства в ПЕПА?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">bestman и pimpirlit са прави.
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*23/03/2005*:* 13:07:53</div id="right">
- наслука @Bibi
Какво ли да кажа [V]
Оня надпис от първата кабинка ни води към 5-те пръста.
Проверяваме ги - верни са.
Имаме "особено мнение" за палеца, но нямаме връзка с цветове.
Какво познаваме като петте си пръста? Китайските първоелементи или сетивата си? Едва ли са елементите. Те имат връзка с цветове, но изглеждат верни. Сетивата - подозираме осезанието, но то на кой цвят отговаря? Поглеждаме символът на сетивата - пентаграмът. Забелязваме, че е шарен. И съдържа точно нашите цветове. Към какво може да ни насочи шарения пентаграм? Ако не знаем - гледаме знака върху капачето. 5 кръга, 5 цвята, 5 континента - може ли да е друго, освен олимпиския символ?...
//EDIT
Нека bestman да каже кога (дали) ще даде задча.
Мога да оправдая решението си с това, че той отговори пръв, макар и само с няколко секунди преднина, но истината е, че от задачите на pimpirlit малко ме е страх.