Задача 211 (ПЕПА - част IV)
Асансьорът бавно се спускаше надолу. Огледах го - отново стъклени стени и странен символ на тавана. Хич не ми хареса вида му!
Цък-цък, цък-цък... Съвсем ясно го чувах - тук е заложена бомба!
Понадигнах мокета - открих няколко хартийки и неголяма "кръпка" в платформата, прикрепена с винтчета. Намерих подходяща монета в джоба си и с нейна помощ, треперейки, отвих три от тях.
Показаха се сноп цветни кабели и датчик, който накара сърцето ми да спре за момент - не ми оставаше много време.
От филмите знам, че трябва да прекъсна един от кабелите и че, ако сгреша, става лошо. Ама кой да бъде?
http://ivanpetrov.com/bibi/problem_211-4.gif
За да се поуспокоя зазяпах безмислиците, написани на листчетата:
"Палечка чуваше дърветата. Еврипид"
"И показа на виждащите земята. Амин"
"В средата - нос от метал. Азис"
"В NoName има език на огън. Антон"
"Малко кученце, плахо докосващо водата. афиш"
Капачето беше от тънка ламарина. Отвих и последния му винт за да го използвам вместо нож.
Усещах сърцето си някъде в коленете, но успях да прекъсна единия кабел и чух най-приятната тишина в живота си - цъкането беше спряло.
<div align="right">(следва продължение)</div id="right">
Въздух (Вятър)
Земя
Метал
Огън
Вода
Май металът е излишен.
Но как да го свържем с цветовете?
Предполгам, че последните думи с първите си букви са за заблуда
но, този знак на бомбата не е ли от зодиак?
Огледайте знака. Указанието, че има бомба се оказа вярно.
Може да има и други напътствия там.
И си спомнете онова, което ни съветваха никога да не забравяме...
Оня знак не беше ли Ин и Ян от източните религии - доброто и злото единни и противоположни... и пак там нещо ми се мержелее за четирите стихии, всяка от които имаше някакъв цвят (това навързвам от думите на Edin_Lud)
Хм... ако бялото е доброто и има общо с "да"... това май е повод от незабравимите прилики ;)
Някакви такива ги съчинявам...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Оня знак не беше ли Ин и Ян от източните религии - доброто и злото единни и противоположни...<div align="right">Originally posted by kamenf*-*21/03/2005*:* 20:36:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Мъжкото и женското начало.
Черното не е цвят, та според мен, то е излишно.
Аз виждам осмоъгълник и петолъчка вместо две кръгчета/точки.
/Да, средния пръст и аз го видях вече след поста на Edin_Lud [;)].
Това бе от първа част:
"Никога не забравяй общото между сребърните знаци!"
дясно, ръка,сребро, пръсти..........
елементите са 5 и са китайски по произход. само дето няма въздух а има дърво.
гугъл казва че си имат съответстващи цветове сезони посоки органи и тн
По логиката на Google, цък..., излишният цвят е червеният.
Иначе, от водата и земята (синьо и жълто), израстват дървета (зелено). Огънят ги изгаря (червено) и остава пепел (черно). Бялото е излишно.[:D][:D]
Но в стихчетата може осен онези елементи да се види и:
чуване
виждане
мирис
вкус
и петото - може би усет
хм - какво ли е шестото чувство? ;)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз виждам осмоъгълник и петолъчка вместо две кръгчета/точки.
<div align="right">Originally posted by Krusteva*-*21/03/2005*:* 20:46:20</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това явно е лош страничен ефект от обработката на картинката.
Не му обръщай внимание - предстваи си, че са кръгчета [:)]
Аз залагам на сетивата - 5 бяха -
@Kamenf
имаш право там е нещото
Правя една такава (може и да е много шантава) асоциация: незабравяйки общото между сребърните ръце (метала), виждам "В средата - нос от метал", и в средата на петолъчката - май повече е черно ;) - та ще взема да срежа черната.
//ЕДИТ
Но продължавам да мисля и за сетивата....
Аз май нещо не съм в ред [?]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Иначе, от водата и земята (синьо и жълто), израстват дървета (зелено). Огънят ги изгаря (червено) и остава пепел (черно). Бялото е излишно.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Бяло не виждам...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">хм - какво ли е шестото чувство? ;)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нали трябва да избираме едно от тези 5...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не му обръщай внимание - предстваи си, че са кръгчета</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Кръгчета не виждам...осмоъгълник пък - хич...
Обаче виждам 5 пръста:
Палечка
Показалец
Среда(среден)
NoName(безимен)
Малко кученце(кутре)
Кефи ме, че Средния е за Азис [:D]
Ще си позволя да обобщя:
Палец - Слух - Дърво
Показалец - Зрение - Земя
Среден - Мирис (Нюх) - Метал
Безимен - Вкус - Огън