-
Задача 218 (Апокалипсис)
Снощи се въртях до късно и не можах да заспя. Как и да е към 3-4 съм заспал. Ама какви кошмари, какви ужаси, не е истина просто. Ядренa война, мародерства, кървища. Абе ужас някакъв. Накрая чувам глас "Вземи кака и иди при баба Мара врачката. Тя ще каже кой да спаси света". Събуждам се плувнал в пот. И почвам да се чудя с коя кака ще трябва да я търся тази врачка. Питам тази, питам онази бе никоя не знае за баба Мара. Викам си обикновен кошмар е. Идвам на работа и почвам да се оплаквам на Bibi и тя отсреща ми се оплаква. И ми разправя в подробности моя сън. Ужасих се. Още повече че и други хора от форума са спали малко както разбрах. Хванах Bibi под ръчица право при бабa Мара. Разказваме и какво се е случило и чакаме тя да ни каже нещо. Върти се тя, сумти, пъшка и вади една кристална топка. Бае и нещо, омайва я и ни казва да гледаме в нея и да мълчиме. Гледам аз, гледам и таман да се питесня че нищо не става и опаа...В топката започват да се кълбят едни пушилки, разсейват се и се появява един хубав черен угар, размърдва се той и отнего почва да се образува една голяма раирана котка. "Тигър" мисля си аз. Почва отново да замъглява образ и изведнъж в него пламва огън. После от огъня се обаразува кон, който ибяга от полето на зрението ми. Остава дима и го гледам аз как се изкачва нагоре към небето. Качва се той нагоре и нагоре и изчезва в един буреносен облак. Оглеждам пак облака и отново в глават ми идва неканена думичка "Овца". И тъкмо в този момент бабата покрива топката и казва:"Това което видяхте е свързано с възкресенито на това което търсите. Днес се уморих елате пак утре ако имате нужда от още информация" Много развълнуван споменах за тигъра и коня. Каката и тя нещо подобно измърмори. и се забързах ме да ви питаме. Знаете ли какво е това което ще спаси света? защото ние не се сещаме.
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Истина ви казва момчето - еднакъв кошмар сме сънували!
А за това, което е видял в кристалното кълбо - до едно място съм съгласна, но облак аз лично не видях. Щом изчезна кадъра с огъня, на негово място съвсем ясно се появи красива метална гривна, с формата на змия.
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Много лесна този път. От пръв прочит се вижда:
Правописът ще спаси света. Само той липсва в съня [:P]
//Как пък така Ясен видя овца, а Биби - змия? Това на жена ми прилича. Дори мога да я свържа с мацката и кобилата, но не ми се вярва да е така.
-
Задача 218 (Апокалипсис)
На мен нещо на китайски ресторант ми замириса! Още по-точно на заешко печено. Язък за зайчето - него ли трябва да възкресяваме? Защото така изброени животните от съня ги срещаме и в китайския хороскоп, само дето вместо дракон в съня се вижда огън. В тази поредица ми се губи само заекът - трябва да е между тигъра и дракона. Дали съм права?
-
Задача 218 (Апокалипсис)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ВРАЧКА
ако насън посещаваш, наяве ще се опитваш да мамиш или да хитруваш...
Из "Съновник"
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
... или във форуми задачи ще даваш. [:)]
Иначе и аз съм за Заек (по изброените от ribka китайски причини). Но Великденски, не печен. При нас не е много популярен, но малко по на запад криел яйцата на... децата. [:I]
-
Задача 218 (Апокалипсис)
"Вземи кака и иди при баба Мара врачката. Тя ще каже кой да спаси света".
:"Това което видяхте е свързано с възкресенито на това което търсите. ...
Знаете ли какво е това което ще спаси света?
Да оставим китайския хороскоп -твърде елементарно е. (има много липси и ни водят към блатото)
Вижте какво забелязах:
Нещото е от мъжки род, но не е човек според мен
Не съм на ти с църковните работи - не трябва ли "Спасителят" да спаси света (и нали той е възкръснал)
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Аз се съсредоточавам върху следните ключови думи:
Баба Мара
кристална топка
пушек/дим
черна угар (земя, пръст или пепел)
раирана котка или тигър
кон (може да е Пегас или Конско нещо - глава например)
огън
облак
овца (може и облака да прилича на такъв)
По някаква странна логика виждам следното:
кристалната топка е звездна карта. На нея има такива съзвездия (Тигър, Пегас (може и да е Конска Глава), Овен)
от пепелта сред дим и огън умира и възкръсва Феникс (също съзвездие - и не знам как да го свържа с останалите), който пък е символ на Христос, който пък ни спасява от Апокалипсиса.
Такива глупости се сещам...
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Ето, че започваме и да гледаме - още може би не виждаме, но това не е важно:)
Сигурно е много *****ски, но черната угар не пасва изобщо в речника на задаващия - много е изкуствено измислено (по-добре би било "Разораната целина")
//едит
тези звездички са цензура - бях написал друго и то невинно...
а угар от мъжки род ли е?????
Според Bibi не е било кон след огъня, а змия, а после пак не става ясно........
Да не са били друсани........[:)]
Или......влюбени[:(]
раиран кон е зебра...ама - глупости
този угар ще ме побърка- нормално човек не би написал точно тази дума...
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Сега ще ви кажа какво видях в кълбото, защото не сте ме разбрали добре.
Първо черна пръст. Която се надигна и от нея се роди тигър.
Той побягна назад и изчезна.
След това камина. Пламъците в нея се раздвижиха и заприличваха все повече и повече на кон. Той също побягна назад.
Нямаше дим и облаци обаче. Само една гривна. С форма на змия.
Стана ми ясно, че сме видели "преражданията на Спасителя".
Но не знам повече. Утре обещавам отново да ида при врачката и да я помоля поне да ми обясни защо видяхме различни неща с Ясен.
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Хм... тук се забелязват 5те елемента: земя, огън, метал (метална гривна), вода (буреносни облаци) липсва петият-дърво. При китайския зодиак освен 12 животни има и 5 елемента. По тоз иначин се получават 60 комбинации тоест 1 комбинация се повтаря през 60 години. Ние имаме следните комбинации:
земя - тигър - биле е през 1938,1998,... - "+Yang"
огън - кон - 1906,1966,... - "+Yang"
метал - змия - 1941,2001,... - "-Yin"
вода - овца/овен - 1943, 2003,... - "-Yin"
остава дърво - ???
а това за "+Yang" и "-Yin" се води "Aspect", но е винаги едно и също за отделна комбинация. За съжаление това не обяснява кой ще спаси света. Предполагам че липсващата зодия ще се появи когато се намери връзката м/у тези години ама за сега нищо не виждам[:(!]
// Вчера в бързината (и тъмницата) малко съм объркал годините. Бях написал кога свършва зодията, а не кога почва :)
-
Задача 218 (Апокалипсис)
@MorGod,
Първо: имаш двоен пост, затрий едното копие.
Второ: харесва ми [:)]
Трето: Да разкажа какво стана тази вечер. Върнах се при жената, защото няма да издържа още една нощ с кошмари. Питах я какво-що. Тя отказа да опитваме отново с кълбото, но предложи да ми гледа на боб. Заяви, че там ясно се вижда, че се мъча да решавам проблем и че съм била щяла да го реша, когато разбера, че това, което виждам е малко повече от 3 овци, малко по-малко от 2 и малко повече от една. После ме помоли да си вървя [V]
-
Задача 218 (Апокалипсис)
<hr noshade size="1">
...Привет от мен ... хубава задача , искам само да споделя две схеми , които по-скоро биха объркали аудиторията тук , но на мен ми харесват , моля да ми простите ако накърня нечия идея ...
<center>http://darksaber.hit.bg/Zodiac.jpg
http://darksaber.hit.bg/zodiac-chart...hicago-edu.gif
</center>
...не мога да избягам от аналогия с "Апокалипсис сега" и "Роден на 4 юли" ...[8D]
<hr noshade size="1">
<font color="red">'...Nessun magor dolore che ricordasi del tempo felice nella miseria...'</font id="red">
Dante 'Inferno'
-
Задача 218 (Апокалипсис)
@Bibi, май трябва да посетиш офталмолог ASAP. Или по-добре психолог. [;)]
Или пък може да е нещо свързано със Светата троица, триединството и т.н. Или с Агнец Божий (май символизира Спасителя)? Тук не съм много сведущ...
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Днес се разходих до врачакта. Попитах я как точно работи кълбото. Тя ми каза, че това което вижда всеки в кълбото са си лично негови знания. Ако сме видяли различни обекти занчи всеки знае по различен начин дадената информация. Или вярваме в различни неща.
-
Задача 218 (Апокалипсис)
Добро утро на всички!
Този път не сънувах кошмари...
Може би защото се поуспокоих, че сме близо до името на търсения герой.
Или пък ме е приспало броенето на пустите му овчици!
На свж ум някак стигнах до извода, че тигърчето е по-голямо от 3 овци,
жребецът - по-малко от две, а "посестримата" е повече от една.
Дали да не отида на овЦалмолог [:P]