Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 36

Задача 232 (Пътни строежи)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Скоро не съм ви занимавала с благоустройство на градовете, затова сега е време [:D].

Имате 16 града и следната задача : трябва да се построят пътища между градовете, така че от всеки град да се стига до произволен друг или пряко, или чрез преминаване през един междинен град, като от всеки град да излизат най-много N пътища, като N е минималното възможно число, изпълняващо условието. Колко е N?

P.S. Съжалявам, че не можах да измисля задача, но както написах в предната нямах нет, нямах нищо и не успях, тази я има в нета под подобна форма, така че не гугълствайте прекалено [].

Едва ли ще мога да следя форума активно днес, така че предварително моля за извинение за евентуалните закъснения, но се сърдете на Edin_Lud, той е виновен за всичко [:P].

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Отговора е N=3

ok http://www.skynetmarketing.net/1.jpg

edit:// @един луд - Шит....така е...сори...довечера ще вложа повече усилия ( мисловни )...каквото и да се получи, ще са най-нерентабилните пътища които някой може да построи...намирисва ми на концесия ;-)))

4. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Малко доказателство или чертежи поне, така и баба знае (пък да видим дали знае изобщо, че аз малко се съмнявам) [].

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Нещо ми се привиждат повечко пътища, излизащи от града в средата на чертежа [?]

Аз си мисля нещо за N=4 и за 4х4, но все още не мога да го нарисувам...

6. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

skynet,

малко не си спазил условието за тоя град в центъра с има-няма 12 пътя над нормата, но можеш да пробваш пак [8D].

Живко, ти не ми говори напосоки, а само с точни неща и рисувай, рисувай, че и без туй си ми леко черен пред очите [}]

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

До колкото виждам от моите сметки, не става без "фокус" - град в центъра на картата. От всичките ми напъни най-успешния е с N=10 и едни петолъчки - страшна мазаница. Ще я покажа в случай че е верен отговор.

8.  

9. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Живко, с 10 съвсем се улеснихме , къде толкова асфалт, имай милост и бъди пестелив, ааа [!]

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">До колкото виждам от моите сметки, не става без "фокус" - град в центъра на картата. От всичките ми напъни най-успешния е с N=10 и едни петолъчки - страшна мазаница. Ще я покажа в случай че е верен отговор.

<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 22/04/2005 : 12:12:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

С 5 става доста лесно, а каката не е от лесните, затова да търсим с 4[8)]

Трябва да стане.[?]

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Трябва да стане.[?]

<div align="right">Originally posted by Wise - 22/04/2005 : 12:20:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Има ли начин да го видя това "доста лесно" - може да ми хрумне някаква идея

//ЕДИТ: вече няма нужда...видях как става с 5, но пак не ми хрумва нещо смислено за 4

12. Member
    Тук е от
    Dec 2004

.ЕДИТ:

..глупости бях написал тук, отсраних ги. []

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Трябва да стане.[?]

<div align="right">Originally posted by Wise - 22/04/2005 : 12:20:52</div id="right">

Има ли начин да го видя това "доста лесно" - може да ми хрумне някаква идея

//ЕДИТ: вече няма нужда...видях как става с 5, но пак не ми хрумва нещо смислено за 4

<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 22/04/2005 : 12:29:14</div id="right">

Все пак ще го напиша, че няма начин да го рисувам:

Два куба вписани тримерно един в друг. Всяко връхче на малкия е свързан съответно със същото на големия

До тук имаме по 4 от всеки връх но не "стигаме" до няколко точки

Правим връзка м/у всеки връх и най-далечния му , но от другото кубче

(така "обслужваме 4-те от другото и 1 от нашето кубче)

И все пак ако разположим 16 или 160 града в окръжност и прекараме пътища до една централна точка, която НЕ Е ГРАД, а само кръстопът ще минем с по 1 път от всеки град.......[}]

14.  

15. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И все пак ако разположим 16 или 160 града в окръжност и прекараме пътища до една централна точка, която НЕ Е ГРАД, а само кръстопът ще минем с по 1 път от всеки град.......[}]

<div align="right">Originally posted by Wise*-*22/04/2005*:* 13:48:37</div id="right">

Е като не е град, то тя си е едно голямо нищо и тогава всяка точка от окръжността става свързана с 15 други, тъй че НЕ [}][}]

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Освен куб може да мислим и за тетраедър - има 4 върха и ако на всяка от шестте страни добавим по 2 нови точки - стават 16.

Още не мога да ги опаша, но ще опитам.

@Edin_Lud

нещото си спеше под камъка - защо го разбута бе човек[]

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Разкайвам се за постъпката си и си посипвам главата с пепел...

А относно обемните фигури мисля, че си в грешка. Освен, ако градовете не са на различни планети.

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Разкайвам се за постъпката си и си посипвам главата с пепел...

А относно обемните фигури мисля, че си в грешка. Освен, ако градовете не са на различни планети.

<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 22/04/2005 : 15:12:29</div id="right">

Нещо не ми стига равнината за 4 .

На изпита по физика през 1973 трябваше да докажа, че E=MC<sup>2</sup>

Още имам забележки към другаря Аинщайн[xx(]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 02:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  5. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе