Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 17 от общо 17

Задача междинна (Монетите на Цветанов)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Апропо - очаква се да пусна поредната задача, но засега смятам да се въздържа, поради това, че не ми е ясна много системата за задаването на условията. Днес порових миналите задачи тук и съм леко озадачен, защото много от тях нямат нищо общо с логиката. Една голяма част могат да бъдат решени на момента при наличието на просто добра обща култура и информираност за минали събития ( шерлок, погребалния агент ), друга част изискват добро познаване на математиката или друга област на знанието и прилагането на съответните формули дава решението. Много от тях са с неясни условия и цели, които подвеждат ( като тази по-горе за монетите - защото ако се иска да се докаже, че между монетите има фалшиви, необходимите опити могат да бъдат дори 2 (два), но ако трябва да се измисли система за най-бързото сортиране на 2000 монети на истински и фалшиви, отговора е много повече от 2 ).....

70-75% от задачите зададени в форума нямат нищо общо с логиката или я засягат съвсем бледо.

Днес нямам ДЕН (dedis), мога да бъда такъв и утре и в другиден...разбира се аз не съм енцклопедична личност - за едната задача се досетих, защото го бях чел отдавна, за другата - знаех, за третата - зададох 2 въпроса в търсачките. Пред всеки от нас се намира най-голямата енциклопедия създавана някога ( интернет ) и правилното манипулиране с информацията в нея може да даде отговори на всяка зададена задача тук ( пробвах се днес на 10-15 случайно избрани задачи от форума - от области които не познавам или слабо познавам - и не успях само на една ).

Това обаче не ме прави по-умен, а просто по-находчив. Завършил съм елитна математическа гимназия и съм защитил мастърс в компютърните науки, но и както повечето от вас не помня почти нищо, защото през последните години основното за което се грижим, мислим и усвояваме е практичността.

Посетих тази част от форума поради това, че напоследък любимите ми теми ( уеб дизайн, линукс, мрежи...дъра бъра ) - тънат в абсолютен застой както и форума като цяло.

Затова, нека друг зададе задачата, щото не искам да изпадам в състоянието да преразказвам вицове от vicove.gbg.bg тук. Ще се радвам ако виждам повече задачи като тази за 16-те града на Кръстева, която ме накара да чертая три часа схеми като абдал :-)))

Не превръщайте английския си клуб в състезание между умеещи и неумеещи да работят с интернет и нека командите "copy" и "paste" се използват по-малко. Успех.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Аз бих казал смело да зададеш задача, която е била интересна за теб.

Ясно е, че на някои допадат едни типове задачи, на други - други.

Аз например тъпея като видя задача с подреждане на числа или букви по някакъв алгоритъм. И си мисля, че ако например напиша в обратен ред първите 10 цифри на "е", никой няма да се сети. Но някои ги решават много успешно тези задачи. Аз не мога.

Действай смело и btw кажи как само с две измервания ще решиш задачата на Биби.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Задача междинна (без име)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 34
    Последно: 11-12-06, 20:00
  2. Задача междинна (5х5)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 21
    Последно: 30-04-06, 19:26
  3. Междинна задача (код)
    От dmanov във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 10-04-06, 18:45
  4. Задача междинна (Гатанка)
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 10
    Последно: 29-05-05, 01:01
  5. Задача междинна (2 в 1)
    От MorGod във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 03-04-05, 00:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе