Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Задача 236 (В името на полковника)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Key
    Key е офлайн

Тук е от
    Feb 2005

Тц, мъжко е.. както и острото ежедневие. И да - не е от братята руси. Не че помага, но ей му я физиономията [8D]

// ЕДИТ

Гледам има потенциал да се затлачи малко работата. Ще взема да пусна още два три реда инфо с идеята да се навържат нещата.

Нашия човек е американец и макар да не е участвал пряко във войната, тя доста спомага да се прочуе, а и да позабогатее. Ако питате за него в кварталната бакалия едва ли ще знаят че е полковник, но все пак че успеят да ви помогнат.

Черната дама (тая дето стои срещу теб ако си с белите) и тоя до нея помагат само ако бориш директно фамилията му и макар че ми се иска да получа накрая възможно най-кратък отговор, тая част може да се пропусне.

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Черната дама започва на D8. Може фамилията да започва с Дейт...?

4. Key
    Key е офлайн

Тук е от
    Feb 2005

С D8 започва наистина, но не с Дейт.

5. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Да не е Жилет?

Остро ежедневие, бръснач, стомана...

6. Key
    Key е офлайн

Тук е от
    Feb 2005

Топло. Мноо топло. Аве яко жега, но не е той - по-бутикова фамилия търсим.

7. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Мисля си за производител, който решително отказва да произвежда "еднодневки" и това е неговата борба срещу останалите. Но се чувствам в непознати води.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Тоя много ми прилича на Щирлиц [:D], но явно не е. А и той "върлуваше" из Германия. Но Bibi ме подсети за първата ми самобръсначка - Schick от Корекома []. Дано така се пише...

10. Key
    Key е офлайн

Тук е от
    Feb 2005

Баш така се пише [^]. Или поне на английски. Отговора на цялата питанка беше всъщност т'ва 'к' дето остава като махнеш Ш-то (0хD8) и и-то (0хE8).

Полковник Джейкъб Шик през 1928 патентова, а малко преди това изобретява електрическата самобръсначка, която през войната става доста популярна поради използването на стоманата ползвана в самобръсначките на Жилет (другия изобретател) основно за военните цели.

Ми туй беше. Като гледам @pimpirlit дава следващата. [8D]

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Аз пак нищичко не разбрах защо е Шик и какво общо има с шахмата,

а и какво остава накрая - също.

Може ли по-подробничко как се получава именцето[8)]

12. Member
    Тук е от
    Dec 2004

@Key, това е най-незаслужената номинация, която някога съм получавал. Преди да погледна в гугъла си мислех, че Schick е търговска марка на Wilkinson Sword - след като свърших оригиналните ножчета на Шик-а си купувах такива.

А и цялата "черна" работа свърши Bibi. Моето беше по-скоро опит за офф топик... който куриозно се оказа верен. Не мисля, че е справедливо.

13. Key
    Key е офлайн

Тук е от
    Feb 2005

@Wise

Черната дама в началото стои на D8, а царя на Е8, които са 16-тичните кодове на буквите 'Ш' и 'и'. Рова е общото с шаха. Като ги махнеш от името остава само последната буква 'к', демек най-егоцентрично моята си буква [:D].

Останалото беше по-скоро упражнение за асоциациивно мислене, а и аз се опитах да се намесвам с жокери достатъчно за да излезе.Принципно идеята беше да се стигне до противопоставяне на стандартните самобръсначки с нещто друго, и от там да изскочи заека.. или поне самобръсначка - за феновете на любимия google първия резултат от търсене на "полковник самобръсначка" е датата на патента [:P]

//EDIT

@pimpirlit Напълно споделям нмението ти - далеч по-правдиво е тя да дава следващата - доста пот верно хвръли момичето [:D] Така да е тогава. @Bibi ти си ха ход.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Изпратете името си на Луната
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 06-05-08, 00:31
  2. Как звучи името ви на японски?
    От Silviya във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 30
    Последно: 09-02-07, 00:55
  3. Името на български филм?
    От vassiljp във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 25-05-06, 10:56
  4. Как е името на вируса ?
    От carcass във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 16-04-05, 22:26
  5. Името на розата
    От nniki във форум Общ - софтуер
    Отговори: 43
    Последно: 18-02-03, 11:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе