Резултати от 1 до 11 от общо 11

Задача 308 (Петела се задави)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Задача 308 (Петела се задави)

Не ми е ред, ама и никой друг не се натиска да дава редовна задача. Надявам се, че няма обидени.

------------------------------------------------------
    Вчера в ранния следобед, срещнах един съученик. На въпроса ми защо изглежда така
    странно, той каза, че сутринта му се е случило следното:
    ---------

Седя си аз и си зяпам нещо по компютъра и звъни телефона. Вдигам, а от другата страна една колежка почти в истерия:
    - Петела пак се задави. Тоя път - много лошо. Спешно е. Помагай !
    - Писна ми от тоя петел. Откога ви разправям да му видите сметката веднъж завинаги... Не можеш ли да се оправиш някак си по стария начин ?
    - Какви ги говориш бе ! То няма пари за патрони, а ти искаш да му видим сметката.
    - Мисля, че в шкафа имам един патрон като за вас. А, грешка, нямам. Обаче намерих
    някакво старо шише с лекарство. Сега идвам.

---------
    Та въпросите са:
    Каква е колежката - с какво се занимава ?
    Съученикът ми - с какво се занимава и защо е изглеждал странно ?

Подсказки:
    Случката нямаше да е такава, ако петела не се беше задавил лошо точно вчера сутринта. Фирмата в която работи моя приятел и колежката му е с персонал около двадесет и пет човека.

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Задача 308 (Петела се задави)

Счетоводителка е, а той е сервизен техник /поддържа техниката/
    Нямали са патронче за мастиления принтер и май се е изцапал с мастило.
    А е трябвало да разпечатат ДДС декларацията.

4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ами ... отлично Wise, право в десетката.
    По-точно в деветката, тъй като не споменаваш нищо за петела.

5. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Счетоводителка е, а той е сервизен техник /поддържа техниката/
    Нямали са патронче за мастиления принтер и май се е изцапал с мастило.
    А е трябвало да разпечатат ДДС декларацията.

6. SAGE
    Guest

Мисля че е лазерен принтер - HP 5L* и не му трябват патрони(освен ако не е решил да го застреля)

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от SAGE
    Мисля че е лазерен принтер - HP 5L (пет ел) и не му трябват патрони(освен ако не е решил да го застреля)
    Това се връзва с подсказката.Иначе фирма от 25 човека да разполага само с една мастилка

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

"Обаче намерих някакво старо шише с лекарство. Сега идвам."
    Ами за "лекарството" никой нищо не казва ... Нещо, което замества патрона ?!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    "Обаче намерих някакво старо шише с лекарство. Сега идвам."
    Ами за "лекарството" никой нищо не казва ... Нещо, което замества патрона ?!
    Мастило, Госпожо, мастило!

11. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Би трябвало да е принтер Canon?
    А лекарството спирт?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Аз мислех, че е Lexmark и съответно риванол, ама явно съм бъркал!

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Виждам, че задачата е решена. Надявам се да ви е било забавно. Можех малко повече да поизпипам текста и подсказките, но така стана по-добре.

Петела е HP LJ 5L (пет-ел). Всеки който е работил с такъв принтер, знае за гадните му навици да се "задавя" с хартия, дължащи се на конструктивни дефекти (листата му се подават "отгоре"). На всеки 10-12000 листа, трябва да му се оправя листоподаващия механизъм с тъй наречения "separation kit". В противен случай, принтера започва да взема по много листа наведнъж и е въпрос на малко време някой от тези допълнителни листа здраво да заседне в печката и евентуално да се ръзкъса платното. Но да не влизаме в такива технически подробности - с две думи, тоя принтер не е подходящ за счетоводство на фирма с 25 човека персонал и сервизния техник отдавна е мрънкал, че трябва да се смени с нещо по-надеждно.

"Петела пак се задави. Тоя път - много лошо." - това трябваше да се изтълкува така: "Пак заседнаха листа. Тоя път - в печката на принтера"
    "Не можеш ли да се оправиш някак си по стария начин ? "* - това трябваше да се изтълкува така "Не можеш ли да се ползваш другия принтер с който работеше по-рано ? " Другия принтер е мастилен, но това става ясно от следващите реплики.

Умишлено не написах във въпросите, "Кой е петела ?" и веднага след първия пост на Wise съжалих за това. От друга страна, това ме облекчава сега, тъй като ми дава основания да кажа, че Wise пръв реши задачата, тъй като веднага отговори на въпросите. Все пак поздравления и за Sage, който застреля петела.

Така и така Wise се е развилнял тия дни (личи си му, че за него пролетта е дошла), нека даде следващата задача и да ни поразбуди и нас, все още неразсънилите се от тежкия зимен сън. Обикновено се справя с лекота с такива отговорни работи.

// Шишето с лекарството, трябваше да подскаже за шише с мастило, с което да се зареди патрона на мастиления принтер и съответно сервизния техник се е омърлял и "изглежда странно".

// Колежката е била "почти в истерия" - нормално е за един счетоводител през Март, когато обикновено се приключва предходната година. Още повече сега има изменения в ДДС декларациите, което допълнително "изнерви" счетоводителите и повечето се забавиха до последния момент. А пък вчера беше 14-ти Март - последния ден от срока за подаването на декларацията.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 02:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  5. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе