Re: Задача 327 (реди... чка)
@MitkoS
Мисля, че до 21 си прав - не вярвам да е пак съвпадение, броят на квадратчетата отговаря - даже 2 си е малко "нелегално"
А сега вече скобичките трябва да впрегнеш някак.... защото следващото би трябвало да е 32 май, а не е.....
То 77-16 е 61 ама за мен е по-логично 77-20=57
Ако изобщо нещо логично вече има в кратуната ми.....
И после може 96-36 = 60
и 117-36=81
и.....утре е ден....
//вече е утре - като си гледам сметките - още повече се обърках.....ще си трая вече да не бъркам и мислещите.... :)
бих добавил и 121 и 148 но няма кой да потвърди, ако е така това е само математически модел, но за какво ли става въпрос в действителност може би това са пиксели там има осветеност кръгчета, точки .... тъмна индия :081:
Отново съжалявам за ужасно забавеното включване, но поне се включвам, макар и късно... ;) Всъщност едва сега ми е възможно. :(
Та на въпроса... А той е този, който описва дадената редичка: "С колко пиксела най-точно се изобразява кръг със съответен целочислен диаметър?"... Ta... до онези в скобите нещата са по-лесни (по-еднозначни), докато нататък може да има разногласия - зависи от определението на "най-точното" :) При всички положения обаче за кръг описан от пиксели трябва да се приеме такава фигура, която е симетрична по x и y (ето тук 2 не се вписва много добре) , има по-малко пиксели отколкото квадрат със същата страна - иначе ще е неразличим от него (тук отпада 1 от редичката) и даже за предпочитане е броя им да е такъв, че отношението му към броя на пикселите на квадрата да е най-близо до Pi/4 (тук отпадна и нулата) (е те това - какво точно е това "най-близо" - прави вариациите - просто най-близо, най-близо отгоре или най-близо отдолу)
Та... едни от възможните следващи са 61 и 68...
Bibi, MitkoS - знам, че ги споменахте, ама ми се щеше да излезе и принципът - само на една крачка бяхте... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от tonych
бих добавил и 121 и 148 но няма кой да потвърди ...
tonych - вече има кой (за кой ли път трябва да се извиня) и го прави... ;)
Имам една идея, но не съм сигурна все още
възможно ли е следващите две числа да са 65, 76...или 2, 5, 12, 21, 24, 37, 44, 65, 76
ако е така, мога да допиша още много членове от редицата :Drinks:
Добре дошла в задачките, a_0908! :)
Ами направи го, ако имаш желание! (въпреки, че задачката е обявена за решена, ако имаш интересно предложение, винаги е добре дошло) :)
Аааа, да... 65 и 76 стават някак си. ;) Ама наистина - кажи какво имаш предвид, че и на мен ми стана любопитно!
Привет! Наистина съм нова тук. Къде мога да видя решението след като е обявена за решена?
Цитат:
Първоначално публикувано от a_0908
Привет! Наистина съм нова тук. Къде мога да видя решението след като е обявена за решена?
Ъъъъъ.... три поста нагоре? :081:
Отново здравейте! Разбрах. Разбрах и това, че моето решение не е вярно, но аз се опитвах да открия нещо като рекурентна връзка и така стигнах до нещо, което се оказва, че не играе. Нищо. Вече съм заинтригувана и ще се метна в някоя друга задача. :ole
Ами да те окуражим тогава за интереса и ентусиазма който проявяваш.
Ако имаш желание, направо пусни някаква задача - едва ли някой тук ще е против, след продължителната пауза в раздела.