Съжалявам за голямото забавяне! Но пък се надявам да се повъртите малко повече със следната редичка:
2, 5, 12, 21, (24), (37), (44), ...
Ми... продължете, доколкото можете!
Съжалявам за голямото забавяне! Но пък се надявам да се повъртите малко повече със следната редичка:
2, 5, 12, 21, (24), (37), (44), ...
Ми... продължете, доколкото можете!
на първата секунда ми се струва, че първите са десетични, а в скобите са някакви други
(шестнадесетични може).
Подготвяна е доста - ще ни озори. Май комбина треябва.....
По принцип незнам каквито и да е чесла в не десетична система да се представят със скоби. Поне преди 7-8 години когато се занимавах с такива работи не беше тека. Осмичните започваха с нула а шестнадесетичните с 0х. Май са дадени скобите за улеснение. В смисъл че първите 4 са начални членове и не се поличават а в скобите са производните.
---------------------------------------------
"Ми... продължете, доколкото можете! "
Ето това ме притеснява. Дали редицата не е ограночена от горе?
Седмиците в годината?
Така и не научих кога се падат разни църковни празници. Тези дето не са на дата, а на ден от еди коя си седмица.
Мисля, че в математиката кръглите скобки се използват за повтарящата се поредица в периодични дроби.
Но не видях зависимост между обикновените дроби, които дават такива периоди.
Хм... тази задачка май запецна...
Ако трябва - свиркайте да побутвам малко.
Е, добре де - поне за това, дето сте казали досега... всичко е десетично, скобите да не ви притеснявят много (засега)... иии... четете все пак!
Да четем...букви
Тези без скобите Б,Е,Л,Ф
Тези в скобите по някакво правило - с отместване, с цикличност...
Числа са си... най-обикновени числа. И на скобите не им обръщайте много внимание
Поне би било по-лесно според мен...Първоначално публикувано от Silviya
Заглавието е: "реди... чка"
толкова букви, колкото са числата
последните три букви са отделени - последните 3 числа са в скоби...
Възможно е това да е ключа:
р2
е5
д12
и21
...
ч(24)
к(37)
а(44)
Уфф... това е само глупаво съвпадение, за което се извинявам...Първоначално публикувано от Bibi
В такъв случай дайте да се повъртим... в случай, че задачата е вариация на тема оборотите на грамофона
2х12=24
2х21-5=37
2х21+2=44
5х21=105
5х24-12=108
5х24+5=125
12х24=288 и т.н си ги редуваме четно с нечетно докато можем
..... но едва ли е толкова лесно,че да е отговорът точно този... просто поредното съвпадение
Първоначално публикувано от BibiАз пък два дена се опитвам да напиша с цифриПървоначално публикувано от kamenf
бири...чка
и тъкмо си мислех че вече съм го разгадал, ... а пък то било съвпадение
Аз пробвах така:
2+3=5
5+7=12 (7-3=4)
12+9=21 (9-7=2)
21+3=24 (3-9= -6)
24+13=37 (13-3=10)
37+7=44 (7-13= -6)
Дали продължението не е:
44+9=53 (9-7=2)
53+13=66 (13-9=4) и пак и пак в цикъл?