Ето го с едно кръцване :
Колкото повече го сгънем и колкото по-голям направим ъгъла на последното сгъване, толкова по-голяма... ъъъ... звезда ще се получи.
Ето го с едно кръцване :
Колкото повече го сгънем и колкото по-голям направим ъгъла на последното сгъване, толкова по-голяма... ъъъ... звезда ще се получи.
Да не си объркал нещо ? Вече тамън пет листа нарязах по картинката и все не излиза. Можеш ли да нарисуваш как излеждат разрезите по листа обратно разгънат след нарязването ?
Точно това, което съм нарисувал, след разгъването изглежда така (е, аз само един лист похабих, но резултат имаше ):
ПП:
На предишната картинка, след разреза се взима горното мъничко парченце. Като се сгъва, трябва краищата на хартията да останат възможно по-далечко от сгъвката (на чертежа - надолу) и ножицата да мине най-много до тях (иначе може да се прекъсне някой лъч).
А ти сигурен ли си, че "дължината" на звездата не е ограничена отгоре ? Не че не мога да се опитам сам да го проверя, ама така на пръв поглед изглежда ограничена и е въпрос на качествен шишко работата да не стане.
Абе така или иначе практически това доста трудно ще се изпълни - май след 5-6 сгъвания почва да става мъчително - но теоретично може да се получи звезда с доста лъчи с делжина половината от ширината на листа. Сам съди за обиколката на такава звезда.
Работата е там, че на всяко сгъване май-май намалява и дължината на лъча.
// Оппс. Видях къде бъркам
да и аз нарязах току що един лист и наистина звездата има доста голяма обиколка, но едвам си промушвам главата просто листа не се разтяга
Това е така, защото сигурно си качествен шишко. Ако беше китаец, щеше да си голяма работа, там само големите тузари могат да си позволяват да са по-едрички (гледал съм го по телевизията)
всъштност не съм дебел ...нисък съм , но не се притеснявам има време ще порасна