необходими реквизити: лист хартия(формат А4) и ножица - може да се ползват и виртуални такива
разрежете листа по такъв начин, че да се получи отвор, през който да преминете безпрепятсвано - без да се заклещите
необходими реквизити: лист хартия(формат А4) и ножица - може да се ползват и виртуални такива
разрежете листа по такъв начин, че да се получи отвор, през който да преминете безпрепятсвано - без да се заклещите
С нещо като спирално нарязване май ще стане работата...
Или два гребена, срещуположно втъкнати един в друг. Но първо сме сгънали листа както трябва
Аз пък и без ножица се справих.
Скъсах си листчето на две части и си минах между тях без да се заклещя.
И аз това си мисля, ама не точно. То не пише дали трябва листа да остане цял и да ограничи дупката по тоя начин...Първоначално публикувано от Bibi
silviya и d0rian припомнете си от учебника по трудово обучение за IV клас какво представлява "отвор"
То всеки знае какво е отвор, но във връзка с предната междинка, не е лошо да има пояснения!
От листа може да се изреже много дълга лентичка и да си направим арка от нея, през която
да минем на бял кон......
Та какви са ограниченията? Аз твърдя, че кака @Bibi ще мине през A4 формат без да се заклещи....
Но мен и А0 не ме устройва...........
Малко пояснения няма да са излишни
Какво можем и какво - не!
Сгънат на две лист, по дебелата черна линия вдясно
Режем по червеното, а това в средата го изхвърляме (за по-лесно)
Отвора става за всякакви шишковци, тъй като можем да намалим ... ъъъ ... ширината на лентата.
Разреза може да се направи с пръсти, без ножица.
// Или пък с "втъкнати гребени"
Ето и "спиралния" вариант:
Също се получава обръч с какъвто си искаме диаметър...
На мен ми е по-интересно дали може да стане само с едно кръцване на ножицата.
Кръцването по права линия ли го искаш или може и със заврантулка ?
Това с гребените по-горе, лесно се прави с две кръцкания, като второто кръцкане е със заврънтулка.
след разрезите трябва да се получи непрекъснат обръч(малко накъдрен),който може по-слабите дори да го врътнат около кръста
ПП:отдавна ги видях ,но чак сега ми е възможно да драсна два реда на MitkoS втория гребен е моя вариант браво
Bibi поздравления и за теб
след като го сгъна по-скоро нагъна с по-малко от три разреза май не става без звранкулки,а ако ще изрязваме без да "вдигаме" ножицата прегъваме гребена залепяме го на дрруг лист почваме да режем излизаме елегантно от формата продължаваме по залепения лист стигаме си до другото кръцване и КРЪЦ готово- само с едно