Че нещо и липсва -ясно. Логика липсва
Това е първата стъпка. После - по заглавието за да допълним номерчето
Че нещо и липсва -ясно. Логика липсва
Това е първата стъпка. После - по заглавието за да допълним номерчето
прави ми впечатление че триъгълниците правоъгълниците и кръгчетата няма два с два еднакви дали е случайно
рисувано е всяко за себе си иначе можеше да се размножат и да се врътнат(триъгълниците)и щяха да са напълно еднакви
кръгчетата са почти едни и същи, но пък едно е нагоре друго надолу
ПП:на втори по внимателен поглед (постнах картинката в paint)забелязвам, че само черното си е черно сивото и бялото са на нюанси(2/3 от втория правоъгълник е напълно сив) може би е рисувано на ръка и после е сканирано и на компа е очертано с черно не много точно има сиви пиксели извън черния контур(3 на брой с координати 64,2 ; 92,4; 95,1)и един бял в последния кръг(191,14) ,абе и черното не е съвсем черно има по няколко тъмни пиксела близки до черното във всеки контур започват така 4,5,5,2,4,0,2,4....и т.н. трудно се виждат дори при invert colors
засукана и объркана на макс^макс
Считайте, че са еднакви.
Дефектите в картинката са от моята некадърност, а и време нямах да си играя.
Важното е , че си личи кое е кръг и кое - триъгълник
//Нямам никакви умения с четката или молива! Това е причината да е некадърна рисунката.
Чертана е "на ръка" и на "един дъх". Важното в нея е, че има следните елементи:
кръг, триъгълник , огледален триъгълник и правоъгълник - подредени някак
Долу-горе съм спазил размерите.
Първо открийте липсващия елемент и мястото му в редичката. (Че нещо и липсва -ясно. Логика липсва)
Всеки ден ги гледате, а не сте ги запомнилиА скоро няма да ги има............
хайде да изключим още едно съвпадение:
правоъгълник -stop
два триъгълника на дясно- fast forward
един насочен на дясно- play
два триъгълника на ляво разделени са от един насочен на дясно но ако ги съберем-rewind
кръгче- stop
липсва II- pause
липсва и - eject, но при по старите касетофони ролята на eject се изпълнява от stop
II-2>> 332
Изключено - аз не мога да измисля такава сложнотия..........
А ме чака ракия........Утре няма да има ракия, а само сложнотия.......
Това са само на Биби флуидите............ТЦЪ
Казах ви, че нито точната форма, нито точният размер, нито дори точният цвят имат значение за задачата.
Иначе си имат деИ то МНОГО голямо значение - за някои поне.
Днес е 13-ти, а утре е 14-ти и те ще си останат 14 - толкова са, засега.
И след време ще ги няма - живот.........
Може и след няколко години даже - кой да ти каже![]()
Маркерите на банкнотите... нашенските де.
1 - <| O
2 - [] []
5 - <| <|
10 - [] O
20 - O O
50 - |> <|
100 - |> []
Само дето май Wise ги е "прочел" наобратно.И затова май ги е подредил наобратно. Пропуснал е триъгълничето на левчето (то и без това вече го няма).
[] <| |> <| O O O [] |> |> [] [] O |>
100 50 20 10 5 2 1
Не знам само не трябваше ли поредната задача да е 332.![]()
Точно така изглеждат знаците, когато наредиш банкнотите една над друга (100 е отдолу).
@kamenf
Остана още мъничко само.
релефните изображения са знаци за незрящи граждани,а WISE сигурно ги е броил 2,4,6,8,10,12,14
Вероятно сега търсим някакво "засукано и объркано на макс" представяне на номера чрез (например) сума от банкноти:
Например
33x = 100 + 100 + 100 + 20 + 10 + х
Сумата на първоначалната редичка е 188. По-точно 187 плюс едно свободно кръгче. Трябват ни поне още три символа вътре в редичката, за да стане 33х
Понеже е "засукана на макс", затова обърнах символите на 180 градуса.
И е "объркана", затова ги разбърках.
След това отделих 330, представено като 100 + 100 + 50 + 50 + 20 + 10.
След което обаче ми артисаха едни 10 лв.
За Х = 10.
Добре, каки, ама няма да доживея до задача 3309, която да реша, че да си заслужа правото да давам 3310![]()
то е ясно,че 332 ,но как точно е получено не е еднозначно, на Bibi логиката ми харесва мисля, че е имала предвид едно и нула (10) ,което всъщност е 2 в десетичната бройна система![]()
Не - не е 332. А и не е толкова важно вече - разгадахте ми идеята.
Ако бях стигнал до решението на @Bibi- щях да го оставя.
Но аз просто намерих някакъв вариант за числото и обещавам да реша предходната задачка angel
//а някой има ли идея каква е логиката на тези символи на банкнотите, че аз не стоплих.......
И още си стои май въпросчето - кой ще задава 332 задача![]()
познаваме ли наистина банкнотите
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vWebT...nt&count=-1&BG
Сигурно си намерил 336. С двойно усукване на едно триъгълниче.Първоначално публикувано от Wise