Продължете редичката:
0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, 17, 34, 6, 27, 13, 36, 11, 30, [?]
Продължете редичката:
0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, 17, 34, 6, 27, 13, 36, 11, 30, [?]
Ти пък сега откъде накъде си сигурен, че в случая е ползван Гугъл ?!
Може Turbosol и Bibi да са запалени комарджии и да знаят наизуст цифрите на рулетката.
ПП. Моя кум доста е висял (и продължава да виси) по казината. Убеден съм че ако го питаме за тази редичка, веднага ще каже "следва 8".
Аз просто имах голям късмет. Повече от 90% от задачите ги решавам на сън.
В случая сънувах, че непременно трябва да разбера за думите "рОлетка" и "рУлетка" от къде им идва произхода.
Уредът за мерене е навит на руло, но се пише с О, игралната машина се върти, но пък се пише с У. Става дума на български. Видя ми се наопаки на логиката и тръгнах да проверявам двете думи в картинките на Google, да не би да бъркам, когато ги пиша.
И съвсем случайно забелязах числата. Изобщо бях забравила за тази задача.
Но много се кефя, когато някой ми подсказва на сън отговори :-)
Направо не мога да го обясна с думи...
Биби, аз си мислех, че ти решаваш задачите. А то били зелени човечета...
Дано някой път да сънуваш голяма прозрачна сфера с 49 топчета в нея...
Ама трябва някой да я събуди след като се цръцнат 6 от тях.................Първоначално публикувано от dedis
Нека аз...Нека аз...
Все пак - каква е логиката на разпределение на числата в рулетката?
Въобще дори не намеквам такова нещо, а казвам, че бай Гошо разваля такива неща. Преди време мислех да пусна като редица числата от произволен тираж на тотото, но реших първо да проверя и ... няма редичкаПървоначално публикувано от MitkoS
Мдааа... американскиат вариант дали щеше да ви затрудни повече?
Едва ли...
Може би трябваше да пиша, че е силно пожелателно да не се ползва Гоогле - поне за търсене на числата...
Допреди малко четох една книга и там се споменава израза "патриотично копеле".Първоначално публикувано от Bibi
Та се присетих някак си за тия "рОлетки и рУлетки".
"патриотично" - корена и произхода на думата предполага "баща" ("патр")
"копеле" - предполага точно обратното (в смисъл - "липсата на бащата")
Не знам доколко е удачно да пиша това в тая задача, може и да бъркам ама прощавайте.
В момента е 04:30 сутринта в неделя и още не съм си легнал. Като преспя, може да размисля и да го изтрия ... многократно съм се убеждавал в правотата на поговорката "Като преспи човек, нещата изглеждат по друг начин".