zzz.jpg Що е то и от къде се е взело?
Минималистичният отговор е с по-малко от 10 символа.
фрактал :P
аз от своя страна питам какво е това нещо в главата/тялото на речния рак
(истината е, че не знам и наистина искам да разбера какво е)
rechen-rak.jpg
диаметър около сантиметър, твърдо като гипс (след сваряване) (на рака, не на гипса ), два на брой, зад очите, някъде, където би се намирал мозъкът
Фрактал, да.
Някой чувал ли е за Манделброт?
Отговорът, на който се надявах, беше
z = z2 + C
А тук човек може да си играе през телефон
https://play.google.com/store/apps/d...id.mandeldroid
Този пост е редактиран от estqwerty; 08-06-15 в 22:52. Причина: на мтел интернета
всяко добиче си имаше по два, затова отхвърлих вероятността да са тумори или полово диференцирани органи, както и възрастово обусловени
раците бяха десетки, но запазих малко за показване на хора или за снимки, като се надявах сеткомските обединени интелектуални мощности са надмогнат невежеството ми
http://www.biologyjunction.com/crayfish_dissection.htmgland
дали не е - gland - жлеза
орган в човешкото или животинско тяло, която отделя специално химически вещества за използване в тялото или за изхвърляне в околната среда.
Той освобождава стимулиращи хормони, които сигнализират на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, яйчници и тестиси, насочването им за производство на съответните им хормони.
Според приятели, това е нещо като жироскоп.
Органи за гравитация. Имат прашинки вътре и така животинката се ориентира.
вестибуларният апарат при човека е течност в тръбички
за да играе това нещо същата или подобна роля, трябва да е в (полу)течна форма докато е жив (и несварен), след което температурата да го превръща в гипсоподобно... нещо. следващият път, когато си купя раци, единият задължително ще мине под ножа в сурово състояние, за да разбера това нещо твърдо ли е преди термична обработка
А имаш ли снимка на рака. Да се опитаме да го индентифицираме и да му разгледаме анатомията.
"крияи" или "прави" раци?
Виждал / ял/ съм от двата вида, но такова топче не помня.
Тия три новички небостъргачи, се намират в съседна страна.
Скоро ще бъдат разрушени !
Защо ?
(не е свързано с конструктивни дефекти, нито пък създават опасност за хората по някакъв начин)
Този пост е редактиран от klingonoid; 09-06-15 в 19:13.
Загрозявали гледката към минаретата. Сигурно и на мюзеина не му върви песента при гледката н небостъгача.... Европейска работа !