С Иво не сме се познавали, когато използвах одеалото.
С Иво не сме се познавали, когато използвах одеалото.
Използването на електрическо одяло е увеличава вероятността за поява на рак на гърдата.
Иначе Иво може да си го ползва...
Ако се ползва директно под чаршафа и на по-силната степен - вероятно не е много здравословно поради прекомерното затопляне. За рак на гърдата - девойката сигурно трябва все да си лежи по корем?
Чувал съм и за причиняване на разширени вени при ползване ел. одеало. Последвайте примера ми - ел. одеалото под друга завивка (одеало, дюшек и т.н.) и включено на слабата степен, поне половин час преди лягане. Така топлината му е слаба но достатъчна, равномерна и индиректна. Има и ефект на акумулиране на топлината - при изключване топлото се запазва доста дълго време под завивките, защото се затопля самото легло, матрака.
Ако говорим за вредата от ел.магнитното поле, то не трябва да ползваме нищо с електричество
Ето част от списък на уреди и места с опасно ел.магнитно поле:
* компютрите
* ел.инсталацията вкъщи
* електронните часовници
* флуоресцентните лампи
* радарите
* микровълновите печки
* обикновенните телефони
* GSM
* електрическа самобръсначка
* сешоар
* жп и трамвайните ел.кабели
* трансформаторите
* електрическите подстанции
Така че, който иска да живее здравословно да си спре тока
Да-да!Първоначално публикувано от Silviya
Баткото може и да стопля каката, ама нали каките винаги имат студени крачета и имат навика да си ги лепват по горките батковци, за да си ги стоплят
Така че от баткова гледна точка е най-добре кака + eл. одеало
...и нещо против изпотяване...Първоначално публикувано от roumen68
При класиката в жанра - каката да му мисли - тя ще е потърпевшата...освен ако не си сложи нещо латексово и ботушки като средство за изолацияПървоначално публикувано от IvO™
Румене, не се прави на ударен - явно много добре ги разбираш "тия три неща".
Но ако искаш да доизясним ситуациите - предлагам да го направим чрез ЛС (няма да ти пиша любовни ЛС, обещавам ти публично!!! ), иначе рискуваме Вълчо да ни помете и двамата със секирата, а пък аз не съм играл "WarCraft III" наскоро...
Като цяло всичко, което излъчва ел.магнитни вълни е вредно (малко или много). Друг е въпроса как ги възприема отделния организъм. Например сестра ми и зет ми спят цяла вечер на ел. одеало включено на 2-ра степен. За мен това е немислимо (пробвал съм) на сутринта бях като парцал - боляха ме бъбреците, виеше ми се свят. Аз го ползвам само за загряване на леглото преди лягане и след това го изключвам. Според един познат не е хубаво да се прави секс в/у такова одеало защото вече на три такива е накъсал жиците и му идва много скъпо удоволствието от сношението
Преди няколко месеца имаше лекция на някакъв си професор за вредата от неправилно ориентираното магнитно поле.
Главата трябва да е на север, а краката на юг (според магнитните полета), ако те се разменят - кофти тръпка.
А сега си представете 50 пъти в секундата смяна на посоката на полето - а така, не е гот, нали?
А да не говорим за това свръхгадно усещане - непоносима жега в леглото. Айде за жената - супер, ама аз нали трябва да се събудя отпочинал, готов за много работа.
А за сигурността - твърде много производители, с цел да намалят разходите дори и с 0.1Евро са готови на известни компромиси със сигурността.
айдееее..... бабите и дядовците си все на север-юг са спяли!
вредата от ел.одеало е една-единствена - организмът се изнежва като цяло, а в частност високата температура пречи на отпускането на организма по време на съня
десетина години съм спал в северна спалня, без никакво отопление, при температура около 0 градуса (имах термометър до главата си). не знам дали е заради това или не, но като цяло боледувам 1 път в годината от сливици (слабото ми място), разхождам се почти спокойно сред грипозни и не ме свалят настинки и студове.
с електрическо одеало съм спал само една вечер. през нощта имах чувството, че в стомаха ми нещо се вари и бълбука, на сутринта бях като смлян
//off-topic
Попитали радио Ереван:
- Опасно ли е електрическото одеяло?
- Напълно е безобидно в сравнение с електрическия стол.
Както бях писал по-рано, ако ел. одеалото е под някаква плътна постелка - например одеало, дюшек и включено на най-слабата степен - тогава се чувства лека топлина, приятна за спане и ги няма гърчовете за които спомена FearMe.
С ел. одеалото се икономисва от сметката за ток, защото поставено по този начин може да си работи цяла нощ, комфортно да ти топли при консумация 25W и при изключено всякакво друго отопление.
Друг вариант да не е е включено през цялата нощ е да се използва електронен таймер с програмиране на час на включване и изключване. Така може многократно през нощтта да се включва примерно за 10 минути, де се изключи и след половин час - отново. Въпрос на вкус колко пъти и за колко време. Такива таймери се намират за по 15-20 лв и в Метро.
а има и механични с минимален период на включване/изключване от 15 минути, които са по 6-7лв (6лв за 3kW, 7 за 3.5kW), каквито използвам от години за акумулиращата си печка. невероятно удобство, а и по сметката за тока си личи изгодата от използването имПървоначално публикувано от roumen68